Total Media News

Expozitii
EXPOZITIA "SARBATORI" PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Decembrie 2013 10:34

                          Vernisajul Expozitiei “Sarbatori”.

                          

     Am raspuns afirmativ si m-am bucurat pentru ocazia de a vorbi despre artistii expozanti.


     Incep prin a spune ca noi, cei ce expunem astazi, suntem norocosi avand in vedere faptul ca pe simezele acestei galerii au expus de-a lungul timpului pictori celebri ca: Alexandru Istrati, Aurel Ciupe, Aurel Jiquidi, Bogdan Pietris, Camil Ressu, Cecilia Cutescu Storck, Constantin Jiquidi, Constantin Piliuta, Dan Zmfiropol, Ion Alin Gheorghiu, Ion Isac Bozovici, Ion Salisteanu, Ion Taralunga, Iosif Iser, Iosif Rosenbluth, Mihail Gavrilov, Milita Patrascu, Petru Remus Troteanu, Rudolf Negheli, Rudolf Schwaizer Cumpana, Spiru Vergulescu, Stefan Popescu, Valentin Hoeflich si multi altii, daca ar fi sa mentionam numai pe cei care ne-au parasit.
     Din nou spu ca suntem norocosi pentru ca in aceasta seara si pe toata perioada acestei expozitii, noi, si ma refer la artistii de fata, expunem alaturi de alti monstri sacri ai picturii romanesti ale caror lucrari le veti gasi pe simeze. Ma refer la Stefan Popescu, Dimitrie Stiubei, Pan Ioanid, Stelian Popescu Ghimpati, Lazar Zin Singer, Mina Bick Wepper, Ion Ionescu Constion, Cicerone Popescu, Dimitrie Cabadaief, Eugen Craciun, Silvia Onisa si nu in ultimul rand regretatul prieten al galeriei Traian Bradean. Sunt unii dintre multii artisti romani ilustri, disparuti.

Citeşte mai mult...
 
Exemplare remarcabile de fluturi exotici in expozitia permanenta a Muzeului ”Grigore Antipa” PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Decembrie 2013 21:20

               Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria conferințelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii în 10 exponate”.

              

      Acest proiect este realizat de către Muzeul „Antipa” în colaborare cu revista educațională ”Terra Magazin” și își propune să prezinte elevilor și publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanentă a Muzeului.Duminică, 8 decembrie 2013, vă invităm, în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată Exemplare remarcabile de fluturi exotici în expoziția permanentă a Muzeului “Grigore Antipa”, susținută de către specialistul nostru, Dr. Mihai Stănescu.


    În primii ani ai secolului XX, dr. Grigore Antipa aduna cu asiduitate materiale destinate expoziției ce urma să se deschidă în noua clădire a Muzeului de Istorie Naturală din București.

Exemplarele de insecte exotice ce urmau să încânte ochii publicului bucureștean au fost cumpărate de la firma „Staudinger&Bang-Haas“ din Blasewitz (azi cartier în Dresda), unul dintre cei mai importanți comercianți de insecte din lume la acea dată.

Citeşte mai mult...
 
V for VINTAGE, cel mai mare targ de cultura vintage si design romanesc PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Noiembrie 2013 19:29

                                         V for VINTAGE,

cel mai mare targ de cultura vintage si design romanesc, are loc in weekendul 23-24 noiembrie 2013 la Sala Dalles (Bd. Nicolae Balcescu, nr. 18).
                                   
             EDITIA a 11-a a targului V for Vintage se inspira din filmul Roman Holiday (1953) si personajele interpretate de Audrey Hepburn si Gregory Peck. O editie de poveste, in care La Bella Vita capata intensitate.

           O SUTA DE EXPOZANTI in urmatoarele sectiuni: Vintage Autentic, Designeri romani de Haine, Bijuterii si Accesorii, Invitati speciali V, Zona Molecule F & Friends.

           COLECTII DEDICATE - La Vita e Bella imbraca ritmul de Vacanta la Roma si ii inspira pe fiecare din expozantii prezenti sa creeze si sa pregateasca o colectie speciala, piese unice pe care le gasiti doar in cadrul celor doua zile de targ.

Citeşte mai mult...
 
Expozitia „Cultura Cucuteni, valori regasite ale preistoriei europene” PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 August 2013 13:25

Expoziţia „Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene” a atras peste 20.000 de vizitatori

                              

     Peste 20.000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Municipiului Bucureşti, începând cu data de 19 iulie, pentru a descoperi expoziţia „Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene”, aceasta devenind, astfel, cea mai de succes expunere realizată la Palatul Suţu.

 

    Expoziţia, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Asociaţia Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, poate fi vizitată gratuit în fiecare zi a săptămânii. În cadrul expoziţiei sunt distribuite gratuit pliante şi cataloage atât în limba română, cât şi în engleză, în care sunt prezentate mecanismele care au permis acestei populaţii să atingă un înalt nivel artistic şi spiritual.

Citeşte mai mult...
 
Expozitia "Fluturi tropicali vii" se prelungeste pana pe 18 august PDF Imprimare Email
Miercuri, 31 Iulie 2013 15:30
    

            Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” anunță prelungirea expoziție „ Fluturi tropicali vii ”, deschisă în grădina acestuia în data de 1 mai 2013, până în data de 18 august 2013.

          Cu acest prilej, anunțăm că expoziția poate fi vizitată și în zilele de marți, când Muzeul este închis. Accesul la expoziția „Fluturi tropicali vii” din grădina Muzeului se face fie prin poarta din Bulevardul Ion Mihalache, fie prin poarta de acces a personalului Muzeului.

         Expoziția propune vizitatorilor o incursiune printre fluturii exotici prezenți în expoziție printr-un număr de 20 de specii.

Programul de vizitare 10.00-20.00, de marți până duminică, iar prețul este de 10 lei pentru copii și 12 lei pentru adulți. Copiii cu vârste mai mici de 2 ani au acces gratuit.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 22 din 23

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii