Total Media News

Expozitii
STIL SI CULOARE IN ARTA PDF Imprimare
Luni, 30 Martie 2015 15:51

                             

                  STIL  SI  CULOARE  IN  ARTA

TITU MAIORESCU

CRITICE ( 1967 )

    “Poezia, ca toate artele, este chemată să exprime frumosul; în deosebire de ştiinţă, care se ocupă de adevăr. Cea dintâi şi cea mai mare diferenţă între adevăr şi frumos este că adevărul cuprinde numai idei, pe când frumosul cuprinde idei manifestate în materie sensibilă.
    Este dar o condiţiune elementară a fiecărei lucrări artistice de a avea un material în care sau prin care să-şi realizeze obiectul. Astfel, sculptura îşi taie ideea în lemn sau în piatră, pictura şi-o exprimă prin culori, muzica prin sonuri. Numai poezia (şi aci vedem prima ei distingere de celelalte arte) nu află în lumea fizică un material gata pentru scopurile ei. Căci cuvintele auzite nu sunt material, ci numai organ de comunicare. Cine aude silabele unei poezii sanscrite fără a înţelege limba sanscrită, deşi poate primi o idee vagă de ritmul şi de eufonia cuvintelor, totuşi nu are impresia proprie a lucrării de artă, nici partea ei sensibilă, nici cea ideală; fiindcă sonul literelor nu are să ne impresioneze ca ton muzical, ci mai întâi de toate ca un mijloc de a deştepta imaginile şi noţiunile corespunzătoarecuvintelor, şi unde această deşteptare lipseşte, lipseşte posibilitatea percepţiunii unei poezii. 

 

Citeşte mai mult...
 
EXPOZITIA “SALONUL DE PRIMAVARA” PDF Imprimare
Miercuri, 18 Martie 2015 22:23

                        

                                          

 

      “Iarna este în capul meu, dar primăvara eternă se află în sufletul meu.” - Victor Hugo

     “Vor putea taia toate florile, insa nu vor putea opri primavara!” - Pablo Neruda

     Din inclestarea frigului cu razele soarelui, a intunericului cu lumina, dupa ultimele zvarcoliri din zilele babelor, invinge viata, soarele si primavara . Firul ierbii se infioara la gandul ca a sosit clipa sa infrunte lumina si caldura, dar incepe sa-si ridice hotarat capul din tarana pentru a imbraca natura cu aerul sperantei. Cate un petec pe zapada incearca sa se ascunda in cele mai umbrite colturi ca nu cumva o raza de soare sa-l zareasca si sa-l transforme intr-o lacrima a cerului. Desi inca zgribulite, vrabiutele si-au dat intalnire in mesteacanul din fata casei pentru a pregati ceremonia de primire a consoartelor plecate departe. Lasa sa-ti picure in suflet inca o primavara... las-o sa-ti cuprinda obrajii si sa-ti invaluie inima; danseaza cu ea in lumina soarelui si las-o sa-ti umple bratele cu flori si iubire...

 

Citeşte mai mult...
 
Expozitia Teodora Coltofean PDF Imprimare
Sâmbătă, 14 Martie 2015 20:29

         Vă invităm să descoperiți în lucrarile Teodorei Coltofean cele mai primăvăratice simțăminte de vitalitate, culoare, prospețime.


                      

       Expoziția este deschisă pănă în 25 martie 2015, la Turn BRD, Piața Victoriei, luni-vineri, între orele 11:00-17:00, intrarea cu CI (sau orice alt act de identitate cu fotografie).


Citeşte mai mult...
 
Expozitie de grafica IURIE DARIE PDF Imprimare
Marţi, 10 Martie 2015 15:36

                                

    « Iurie Darie Maximciuc – Iura asa cum este alintat, s-a nascut pe 14 martie 1929 in satucul Vadul Rascu de pe malul Nistrului, unde copil fiind, cu sora lui Raisa, “pasteau animalele, el caii, ea vacile”, ne vorbeste cu drag si emotie Iura.

      Desena cu carbune oriunde gasea un locsor in casa, afara, pe toti peretii. N-a fost certat niciodata de maicuta lui, Daria.

     S-au mutat la Chisinau, impreuna cu mama si sora. Tatal al doilea, Darie, murise si el in razboi.

Citeşte mai mult...
 
Expozitia "Ecoul culorilor" PDF Imprimare
Luni, 02 Martie 2015 08:18

 

                               

     Astazi  luni, 2 martie, ora 17.30 la SALA FOAIER a Cercului Militar Bucuresti unde va avea loc vernisajul expozitiei

          "Ecoul culorilor"

    Expozitia este o initiativa a Scolii de Arta, sub indrumarea d.rei expert consultant Lucia Stefania Segarceanu, ce urmareste promovarea artei , a frumosului si creativitatii.

     In deschidere, ne va incanta cu prezenta si talentul sau remarcabil soprana Carmen Angheloiu de la Opereta Romana Bucuresti.

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 24 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii