Total Media News

Expozitii
EXPOZITIA « PEISAJE » PDF Imprimare
Vineri, 19 Decembrie 2014 17:08

              

                      

                            

                                EXPOZITIA «  PEISAJE »

      Pictura și, în general arta, este întruchiparea unor gânduri. Pictura nu înseamnă numai o aglomerare de culori, lumini și umbre, desene mai conturate sau mai estompate, ci o frământare lăuntrică ce încearcă să evadeze din sufletul artistului, sub forme și culori mai mult sau mai puțin plăcute. Gustul nu se pune în discție, dar o educație estetică se poate face pe îndelete și cu înțelegere, fără a se aduce jigniri din nicio parte.

Expoziția Peisaje ne prezintă lucrări interesante. Natura este pusă în acord cu sensibilitatea personală a fiecărui artist și ia forma structurii sufletești. În unele lucrări cu peisaje care reprezintă cele patru anotimpuri, natura, în mijlocul căreia trăim, crește, se înalță, freamătă, se frământă, se sbuciumă...

            cu timpul, peisajele își pierd importanța de a deveni identificabile și în final devin anonime, dar cu o mare putere de a crea emoții.

(Vergil Cojocaru – CoVer,   Artist Vizual, Membru U.A.P.)

Galeria de artă Elite Prof Art creează, cu fiecare expoziție, un dialog între generații. Dacă până acum tinerii nu puteau ieși pe simeze, când erau încă studenți, managerii galeriei privesc acest dialog între mentori și tânăra generație ca pe o oportunitate.

 

Citeşte mai mult...
 
Expozitia “ GOD! JUST A MOMENT! PLEASE! PDF Imprimare
Joi, 11 Decembrie 2014 14:31

           Expozitia “ GOD! JUST A MOMENT! PLEASE!

                        

     Robert Dumitrescu – Artist Vizual

 

    " In viata am acceptat mai mult raul .....oricum nu aveam ce sa fac...am zambit chiar si atunci cand eram trist sau suparat , pentru ca stiam ca tristetea, ca si fericirea mai devreme sau mai tarziu dispare, atunci cand am iubit, am iubit sincer, dar mi-am amintit mereu de ceea ce am avut, am iertat dar nu am uitat niciodata, am invatat din greseli si mi-am dat seama ca lumea se schimba, uneori lucrurile merg prost, dezamagirea vine mereu de la cine nu te astepti,dar cu toate astea, indiferent de cine esti viata merge inainte.."

Robert Dumitrescu – Artiat Vizual


 "SI,  NO COMMENT, pt. ca mi s-a intrerupt respiratia de extraordinarele redari ale desenelor cat mai aproape de realitate. Pe figurile desenate se pot observa ca intr-un filmn documentar toate starile sufletesi cele mai graitoare ale fiecarui desen care pe drept cuvant cine il admira, admite ca se poate transpune pe loc, viata in realitate, adica toate desenele se intruchipeaza in mod stralucit in sentimentele umane pe care le descopera orice iubitor de arta si de adevar!Arta romaneasca de inalte calitati se afirma in mod stralucit prin pictura tanarului Dumitrescu Robert; el va ramane posteritatii in stralucirea artei sale, ca o stralucire a adevaratei sale figuri pe plan national si international!

Citeşte mai mult...
 
ARS AMANDI PDF Imprimare
Joi, 04 Decembrie 2014 19:42
                        Expozitia   “ ARS  AMANDI ” 

                          

   

        De la sacru la profan este un singur pas. Cum iubirea este sacra, iar profanarea ei este posibila oricand in zilele noastre, se incearca inca pastrarea puritatii ei prin arta. “ Ars Amandi”  ( “arta iubirii” in latina)  se vrea a fi o metafora a acestei iubiri, o calatorie cromatica prin labirintul emotiilor, culminand constant cu acest sentiment nobil al iubirii pentru frumos, al iubirii pentru pictura.

         Strabatand tematici variate de la peisaje si teme abstracte la portrete, personaje si subiecte florale, se regasesc transpuse in culoare tehnici si abordari diferite, inedite prin complexitatea structurala sau prin simplitatea diafana incantand sufletul celui ce priveste si plasandu-l tacit intr-o lume a culorii , a formei si a emotiei. Tusele de culoare pot sa migreze gradual de la cele agresive si temperamentale la cele calde, luminoase, tradand uneori stari de spirit diametral opuse.


Citeşte mai mult...
 
Expozitia : Reflexii de gândire a artistului Mihai Chiriac PDF Imprimare
Joi, 27 Noiembrie 2014 08:10

         Galeria Elite Prof Art impreuna cu  Hotel Pullman Bucharest & World Trade Center – Centrul de Conferinte, organizează în perioada 3-12 decembrie 2014

            expozitia Reflexii de gândire a artistului Mihai Chiriac


            


    Cele 21 de lucrări de pe simeze ale pictorului din Târgu Mures propun privitorilor o incursiune în spiritualitatea creatorului adânc marcat de trăirile celor din jurul său.

    Angrenarea artistului într-un univers plin de emotii îi permite acestuia Reflexii de gândire - o expozitie incomodă, surprinzătoare  care îti anuntă mesajul odată cu afisul.

    Vernisajul evenimentului va fi pe 3 decembrie 2014 la orele 19 la Hotel Pullman Bucharest & World Trade Center la Centrul de Conferinte si se va desfasura in prezenta artistului.

    Expozitia va putea fi vizitată în fiecare zi în perioada 4-12 dec.2014, între orele 10.00-20.00.

Intrarea este liberă.


Roxana Pasculescu – Critic de arta



Citeşte mai mult...
 
Vernisaj expoziția "Insula Eternei Primăveri l" PDF Imprimare
Marţi, 11 Noiembrie 2014 15:46

      In  aceasta  seara  ,la  orele 18:30, se va desfășura vernisajul expoziției

           Insula Eternei Primăveri

la Turnul BRD, Piața Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache 1-7, București (harta).



          

  

  In noua versiune, expoziția va reuni 30 de lucrări de pictură sub semnătura unor nume definitorii pentru contexul cultural românesc : Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv și Mihai Sârbulescu.

    Temele operelor expuse sondeaza necuprinsul oceanului, amețitorul aliaj munte-vulcan și mare, mirifice felurimi florale, versanți abrupți împăduriți de vegetație nebună, în esență rezultatul contactului pe care l-au avut cei șase artisti în tabăra de pictură organizată în cadrul Proiectului Contemporanii “Madeira, Insula Eternei Primăveri”.

Evenimentul se înscrie în tradiția BRD de a pune la dispozitia artistilor plastici – pictori, sculptori sau graficieni, tineri sau consacrați, spațiul expozițional de la parterul sediului său central. În cei peste 10 ani de la inaugurarea Turnului BRD, în foaier au expus numeroși reprezentanți ai noului val dar și artiști ajunși la maturitate.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 noiembrie – 5 decembrie 2014, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-17:00. Accesul în spațiul Turnului BRD se va face în baza actului de identitate.I                  




 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 26 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii