Total Media News

Total Media News
Parlamentul European va supune votului pe 22.01.2019 măsuri de liberalizare a transportului PDF Imprimare Email
Marţi, 22 Ianuarie 2019 13:23


            

    Parlamentul European va  supune votului pe 22.01.2019 măsuri importante de liberalizare a transportului rutier de persoane în UE, cuprinse în Pachetul Mobilitate Curată. UNTRR susține crearea unei piețe unice veritabile de transport rutier de  persoane în Uniunea Europeană, în beneficiul companiilor românești de transport rutier de persoane
    Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European – TRAN va vota pe 22.01.2019 inițiativa legislativă de revizuire a Regulamentului 1073/2009 vizând măsuri importante de liberalizare a transportului rutier de persoane în UE, așteptându-se adoptarea unui acord general privind echilibrul dintre deschiderea piețelor interne și protejarea serviciilor publice.  
    Revizuirea Regulamentului 1073/2009 stabilind normele comune pentru accesul la piața internațională a serviciilor de transport cu autocarul și autobuzul a fost propusă de Comisia Europeană pe 08.11.2017 , în cadrul celui de al doilea pachet de modificări legislative în sectorul transporturilor rutiere din UE, intitulat Pachetul Mobilitate Curată. Printre acțiunile pentru o mobilitate curată, Comisia Europeană a propus liberalizarea piețelor naționale pentru servicii regulate cu autobuze și autocare și a excursiilor locale, menită să stimuleze dezvoltarea de legături cu autobuzul pe distanțe lungi în Europa și să ofere alternative la utilizarea autoturismelor personale prin opțiuni de mobilitate suplimentare, de mai bună calitate și mai ieftine, în special pentru persoanele cu venituri reduse.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Medical micro-robots automatically change shape to swim through the body PDF Imprimare Email
Luni, 21 Ianuarie 2019 13:39
                  

      It's looking more and more likely that tiny robots could one day be swimming and crawling through your body, delivering drugs or scrubbing out your arteries. But the human body is full of wildly different environments, so any robots exploring them need to be able to adapt on the fly. Now, researchers at EPFL and ETH Zurich have developed micro-robots that can automatically morph in response to their surroundings.

     The micro-robots are made of layers of biocompatible hydrogel folded up like origami – a strategy seen in many other tiny robots designed for use in the body. Tiny magnetic particles are embedded into the material, so it can be driven from outside the body using a varying electromagnetic field.

 

Citeşte mai mult...
 
Serena Williams a castigat meciul cu Simona Halep PDF Imprimare Email
Luni, 21 Ianuarie 2019 11:17

               

 

        Simona Halep - Serena Williams :1-6 ,6-4 , 4-6

 

  Din  pacate  Simona    a  pierdut  meciul  cu  Serena.

  Credem  noi  ca  meciul a  fost  pierdut  de  Simona , in  primul  rind  mental, si  apoi  faptului  ca Simona  a  returnat  foarte  multe  mingi  fix la  Serena.

  Cand  Simona  a  plimbato  pe teren  pe  Serena  , Simona  cam  a astigat  punctele. 

 

  Oricum ,  Simona  TE  IUBIM  si  TE  RESPECTAM  pentru  ceea  ce  faci  !!

 

 

Citeşte mai mult...
 
Asociația GRAUR din Cluj cere retragerea titlului de doctor al Laurei Codruța Koveși pentru plagiat PDF Imprimare Email
Duminică, 20 Ianuarie 2019 23:00

             Laura Codruta Kövesi.jpg

      ***  foto  : - https://en.wikipedia.org/wiki/Laura_Codru%C8%9Ba_K%C3%B6vesi

 

    Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) anunţă că va cere Ministerului Educaţiei anularea deciziei de neplagiat şi retragerea a titlului de doctor, ”acordat în condiţii nelegale”, fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

    Reprezentanţii GRAUR, asociație condusă de Dorin Isoc, susţin că după un an de cercetări „sunt în măsură să confirme că există toate argumentele factuale care permit concluzia că teza este plagiată”.

    Teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, ”Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, a fost coordonată de profesorul Viorel Paşca şi susţinută la Universitatea de Vest în 2011. Consiliul general al CNATDCU a decis în 8 decembrie 2016 că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea de doctorat. Comisia de specialişti care a dat verdictul a fost formată din profesorul Vlad Constantinescu (Facultatea de Drept a Universităţii din Strasbourg), profesorul Claudia Ghica-Lemarchard (Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes) şi conferenţiarul Radu Chiriţă (Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca), toţi trei specialişti în domeniu.

 

Citeşte mai mult...
 
Va creste mult preturile la bicicletele electrice chinezeşti PDF Imprimare Email
Duminică, 20 Ianuarie 2019 10:11
                Imagini pentru biciclete poza
      
      UE introduce taxe vamale importante pentru importurile de biciclete electrice chinezeşti .
    Uniunea Europeană impune, de sâmbătă, taxe vamale între 18,8 şi 79,3% pentru importurile de biciclete electrice chinezeşti, despre care fabricanţii europeni spun că beneficiază de subvenţii, relatează Reuters.

   Măsura apare în jurnalul oficial al UE, în urma unei propuneri a Comisiei Europene votată în decembrie.

   Taxele antidumping şi împotriva subvenţiilor sunt cele mai recente măsuri luate de europeni împotriva importurilor din China, ce variază de la panouri solare la oţel, măsuri care au stârnit reacţii puternice la Beijing.

 

*

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 867

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri