Total Media News

Ultimele sitiri

Total Media News
A descoperit datoria istorica a Germaniei catre BNR si a fost concediat la interventia nemtilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 August 2013 15:00

        Profesorul doctor in economie Radu Eugen Golban, lector asociat in cadrul Departamentului Relatii Internationale si Studii Europene al Universitatii de Vest Timisoara (UVT), a sesizat               Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) dupa ce Consiliul Facultatii de Stiinte Politice l-a anuntat ca nu mai poate sustine cursuri intrucat prin activitatea sa "ar aduce atingeri Germaniei".

                          
 
    Radu Eugen Golban este romanul stabilit inElvetia (dupa ce a emigrat cu familia inGermania in 1988), care in timpul documentarii pentru teza de doctorat a descoperit ca Germania are o datorie istorica fata de Banca Nationala a Romaniei.

   Potrivit acestuia, datoria catre Romania in anul 1944 ar fi fost de 1,126 miliarde Reichsmark, iar actualizata suma ar ajunge pana la 99 de miliarde de euro. Prof. dr. Radu Eugen Golban a sustinut in universitatea timisoreana cursuri despre "Economia mondiala, politicile UE, negocieri si conflicte" in cadrul Departamentului Relatii Internationale si Studii Europene - linia de predare in limba germana. In plangerea depusa la CNCD de Radu Eugen Golban, prin Cabinetul de avocatura Radu Valentin Sora din Bucuresti, se arata faptul ca cei mai vehementi sustinatori ai propunerii de renuntare la aceasta colaborare au fost seful departamentului, Alexandru Jadaneant, si Vasile Docea, care au invocat acest argument.

Citeşte mai mult...
 
Conflict diplomatic la frontiera Spaniei cu Gibraltar. PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 August 2013 12:24

           Conflictul diplomatic de la frontiera Spaniei cu Gibraltarul se agravează.

        Iar ca exemplu vine un caz de ieri, când un poliţist spaniol a fost târât câţiva metri de o maşină condusă de un şofer din Gibraltar, care a refuzat să oprească la controlul vamal de la intrarea în Spania.                   Ulterior el a fugit de la locul accidentului.

 

   Când au găsit maşina abandonată, poliţiştii spanioli au descoperit în ea o mare cantitate de ţigări. Acest gen de contrabandă cu produse din Gibraltar oferă din nou motive Spaniei să ameninţe cu măsuri dure în cadrul conflictului diplomatic care a izbucnit în urmă cu câteva zile.

   Echipa Digi24 din Spania a fost ieri la acest punct de frontieră pentru a vedea care este situaţia. La miezul nopţii, atmosfera la punctul de frontieră dintre Spania şi Gibraltar era calmă.

 

Citeşte mai mult...
 
RASPLATIM FIDELITATEA CLIENTILOR ! PDF Imprimare Email
Marţi, 06 August 2013 07:26

 

 

                

 

Citeşte mai mult...
 
FC Arges Pitesti este in moarte clinica PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 August 2013 12:01

       Una dintre grupările importante ale fotbalului românesc nu are bani să se înscrie în liga secundă.

                     

      Gruparea din Trivale împlineşte azi 60 de existenţă. Cu toate acestea, nimeni din fotbalul argeşean nu sărbătoreşte. 

      "Alb-violeţii", care au pierdut susţinerea financiară a lui Andrei Penescu şi nu au primit fondurile necesare înscrierii în liga secundă din partea autorităţilor locale, nu au putut oferi garanţiile cerute de FRF şi nu a fost programată în campionat.

    Aproape toţi jucătorii au plecat de la echipă, unii dintre ei ajungând la gruparea SCM Argeşul Piteşti, care evoluează în liga a treia, echipă care doreşte să preia palmaresul şi culorile clubului-fanion al oraşului, după ce FC Argeş va intra oficial în faliment. 

Citeşte mai mult...
 
BNR a taiat dobanda de politica monetara la 4,5% PDF Imprimare Email
Luni, 05 August 2013 13:25

     Decizie istorica luata astazi de Banca Nationala a Romaniei. Conducerea BNR a taiat dobanda de politica monetara la 4,5%, cel mai redus nivel inregistrat vreodata in Romania.

                     

   Prin decizia de astazi, BNR transmite un mesaj bancilor ce ar trebui sa duca la ieftinirea creditelor. Procentul de 0,5% este dublu fata de asteptarile specialistilor, mesajul fiind cu atat mai puternic din partea Bancii Nationale. BNR vrea practic sa stimuleze creditarea si consumul.

   Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, luni, reducerea ratei dobanzii de politica monetara, de la 5% la 4,5% pe an, mai mult decat se asteptau analistii financiar bancari, care anticipau o scadere la 4,75%, banca centrala mentinand totodata ratele rezervelor minime.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 836 din 1130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Prima pagina