Total Media News

Total Media News
Guvernul a dat pe sest 4,5 milioane de euro primariilor pentru "cheltuieli urgente în sezonul rece" PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Decembrie 2013 19:32

       Guvernul a scos din Fondul de Rezervă al prim-ministrului Victor Ponta suma de 20 de milioane de lei pentru a le împărţi primăriilor, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului, dar care nu a fost inclusă pe lista documentelor făcută publică la finalul acesteia.

                                                    

    Hotărârea, publicată direct în Monitorul Oficial vineri, arată că Guvernul a transferat cele 4,5 milioane de euro din Fondul de Rezervă către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, urmând ca banii să fie împărţiţi prin ordin al ministrului Liviu Dragnea.

    Criteriul este cererea formulată în acest sens de fiecare primărie.

    Banii sunt destinaţi transferurilor curente între autorităţi publice, locuinţelor, serviciilor, precum şi dezvoltării şi finanţării cheltuielilor urgente legate de sezonul rece.

Citeşte mai mult...
 
Valcele, singura apa medicinala romaneasca: ”O imbuteliem asa cum vine din pamant” PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Decembrie 2013 09:48

   Pe piața din România există, la momentul actual, un singur producător de apă medicinală, un produs aparte care, prin conținutul său special de minerale, are efecte terapeutice dovedite.

                                 

  La primul concurs național de ape minerale, brandul Vâlcele a primit și un premiu pentru gustul și aspectul apelor sale.

      ”Apele minerale medicinale sunt ape cu un conţinut ridicat de minerale, acesta fiind motivul principal care determină efectele terapeutice. Din acest motiv, aceste ape sunt foarte rare şi valoroase deoarece este foarte dificil să identifici surse de apă cu conţinut ridicat de minerale alcătuit doar din elemente chimice benefice organismului”, explică pentru bonchef.ro Silviu Manole, general manager Wega Invest, societate care îmbuteliază apa minerală medicinală Vâlcele.

 

    Izvoarele de unde astăzi de procură apa medicinală sunt cunoscute de mii de ani, aici existând “Colonia Aquarium Vivarum”, loc de restabilire a sănătăţii din perioada romană. Şi în istoria mai apropiată de vremurile noastre, Vâlcele este pomenită în primul compendiu de ape minerale ale Europei, scris de Lucas Wagner profesor de “idropie” la Universitatea din Viena în 1773, unde se menţionează “Vâlcele, prima baie a Transilvaniei”.

   Fiecare sticlă de Vâlcele conține apa în forma în care ea a fost procurată de la izvor. ”Conform legislaţiei şi tradiţiei apei minerale medicinale apa este îmbuteliată aşa cum vine din pământ, fără nicio intervenţie, fără a scoate sau a introduce ceva în apă. În acest mod, apă ajunge la cumpărători aşa cum a fost ea făcută şi echilibrată în cel mai performant laborator pe care îl cunosc: natura. În acest mod apa făcută la pulsul pământului – 7,85 hertzi – păstrează informaţia energetică atât de necesară organismului cât şi structurarea moleculară benefică”, explică reprezentantul Wega Invest.

Citeşte mai mult...
 
1 Decembrie - Ziua nationala a Romaniei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013 00:08

             Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august.

             Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

                                                             

     Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2. Opoziția anticomunistă din România a pledat în 1990 pentru adoptarea zilei de 22 decembrie drept sărbătoare națională, fapt consemnat în stenogramele dezbaterilor parlamentare.

     Prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus în ziua de 10 mai 1866 jurământul în fața adunării reprezentative a Principatelor Române Unite. În amintirea acestui eveniment, la 10 mai 1877, tot el a proclamat în fața parlamentului independența de stat a României. În data de 14 martie/26 martie 1881 camerele reunite ale parlamentului au votat transformarea țării din principat în Regatul României. Pentru a marca evenimentul, ziua națională sărbătorită pe 10 mai 1881 a fost una din cele mai spectaculoase serbări din istoria României.

     După abdicarea forțată a regelui Mihai I în data de 30 decembrie 1947, Camera Deputaților a adoptat legea nr. 363 din 1947, prin care a proclamat Republica Populară Română.[3] Ziua de 23 august a fost adoptată drept sărbătoare de stat, sub numele de ziua insurecției armate antifasciste, începutul revoluției populare în România, cu referire la întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste și arestarea guvernului condus de Ion Antonescu în anul 1944.

 

Citeşte mai mult...
 
BRONZ pentru Andreea Chitu la Grand Prix de judo de la Tokyo PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Noiembrie 2013 23:52

     Sportiva Andreea Chiţu a câştigat, vineri, medalia de bronz a categoriei 52 de kilograme la Grand Prix de judo de la Tokyo, competiţie dotată cu premii totale de 150.000 de dolari.

                                                       

    Andreea Chiţu a câştigat grupa B, după victorii în faţa sportivelor Pei-Ju Lien (Taipei) şi Natsumi Gomi (Japonia), dar în semifinale a fost învinsă de Erika Miranda (Brazilia), intrând în recalificări.

   În această fază a competiţiei, Chiţu a trecut de Eleudis Valentim (Brazilia), cucerind medalia de bronz a categoriei 52 de kilograme.

   La categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu a fost eliminată în turul trei al grupei D, de nipona Nae Udaka, iar în recalificări a pierdut în faţa braziliencei Rafaela Silva.

Citeşte mai mult...
 
Opoziţia ucraineană cere demisia lui Viktor Ianukovici dupa refuzul semnarii acordului cu UE PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Noiembrie 2013 23:48

      Liderii opoziţiei ucrainene cer demisia preşedintelui Viktor Ianukovici după refuzul acestuia de semnarea a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.


    "Cerem demisia preşedintelui Ianukovici", au declarat principalii lideri ai opoziţiei într-o rezoluţie citită vineri seara în faţa celor aproximativ 10.000 de manifestanţi adunaţi în Piaţa Independenţei din Kiev.

     "Cerem iniţierea procedurii de demitere a preşedintelui de către Parlament şi organizarea alegerilor prezidenţiale înainte de anul 2015", a declarat Arseni Iaţeniuk, un apropiat al Iuliei Timoşenko.

"Sabotarea semnării acordului de asociere este un act de trădare", a spus, la rândul său, Vitali Kliţciko, fost campion la box şi liderul partidului Udar.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 755 din 1130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri