Total Media News

Total Media News
O noua fabrica de hartie a fost deschisa la Dej. PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 07:50

                Vineri  a avut loc la Dej  inaugurarea celei mai moderne linii de productie din Romania, de hartie TISSUE, 100% celuloza, construita de Metalicplas Impex. 

                                      

         Investiţia de aproximativ 17 milioane de euro s-a realizat în cadrul programului operational sectorial „Cresterea Competitivitătii Economice” si a fost cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investitii pentru viitorul dumneavoastră”. 

       Asistenta financiară nerambursabilă este de cca. 4,5 milioane euro, sumă asigurată de FEDR si Bugetul de Stat. In cadrul acestei investitii, Banca Transilvania a participat cu aproximativ 8 milioane de euro in calitate de cofinantator al proiectului. Infiintarea acestei linii de productie a luat naştere din dorinţa MGTEC GRUP din care face parte METALICPLAS de a-şi diversifica activitatea într-un domeniu traditional zonei. Această investitie vine ca o completare a celei în linia de converting, care produce din luna septembrie 2012 si care a reusit  să se integreze în piata de hârtie igienică si prosoape de hârtie prin marca proprie ALINT si prin mărcile private ale unor retele si companii externe.

Citeşte mai mult...
 
Forma revizuita in urma dezbaterii publice a codului rutier PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 23:17

                                                         GUVERNUL ROMÂNIEI
                                            Ordonanţă de urgenţă
                                 pentru modificarea şi completarea


          Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice


     Ţinând seama de faptul că, potrivit statisticilor Ministerului Afacerilor Interne în anul 2012, din totalul de 26927 accidente rutiere soldate cu victime, pe fondul vitezei, neacordării priorităţii pietonilor angajaţi regulamentar în traversare sau consumului de băuturi alcoolice au fost produse 10513 accidente (39,04%) soldate cu 805 persoane decedate (39,46%), 3994 persoane rănite grav (54,48%) şi 10125 persoane rănite uşor (39,94%),
luând în considerare faptul că în marea lor majoritate cauzele producerii accidentelor rutiere sunt imputabile în primul rând conducătorilor auto şi constau în viteză excesivă, oboseală, consum de alcool, neatenţie, neacordarea priorităţii în trafic, coroborate cu o necunoaştere a reglementărilor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice,


având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente în vederea reducerii birocraţiei prin simplificarea procedurilor administrative legate de înmatricularea vehiculelor, creând posibilitatea de a asigura cetăţenilor servicii de calitate, transparente şi cât mai puţin costisitoare, respectiv pentru eficientizarea activităţii organelor de urmărire penală şi a instanţelor de judecată, în situaţiile care privesc prelungirea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice,

Citeşte mai mult...
 
Elevii romani au cucerit medalii de aur si argint la Olimpiada Internat. de Stiinte ale Pamantului PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 20:38

          Elevii români participanţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în India, au obţinut o medalie de aur şi trei de argint, România ocupând astfel locul al treilea în clasamentul neoficial pe ţări.

                                                 

     Cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) a avut loc la Mysore, în India, în perioada 11-19 septembrie.

     Palmaresul României - o medalie de aur şi trei de argint - este superior celui înregistrat la ediţia de anul trecut: două medalii de argint şi două de bronz. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România s-a clasat pe locul al treilea (la egalitate cu Japonia), după Taiwan şi Koreea de Sud.

Citeşte mai mult...
 
Vine CEA MAI GREA IARNA din ultimii 100 de ani PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 18:19

    Roxana Bojariu, şeful Secţiei Climatologie din ANM, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că afirmaţia potrivit căreia în Europa se anunţă cea mai geroasă iarnă din ultimii 100 de ani nu este fundamentată ştiinţific, neputându-se face o astfel de predicţie cu atât de mult timp înainte.

                 

     Contactată de MEDIAFAX în legătură cu ştirile apărute în ultimele două zile potrivit cărora meteorologi ruşi, dar şi unii europeni ar anticipa iarna cu cele mai scăzute temperaturi din ultimul secol, Bojariu a spus că "nu este fundamentat ştiinţific să se facă o astfel de afirmaţie" şi că, din câte ştie, aceasta nu aparţine unui serviciu naţional de meteorologie, omolog al Autorităţii Naţionale de Meteorologie (ANM).

    Ea a mai arătat că nu pot fi previzionate temperaturile şi precipitaţiile care se vor înregistra în iarnă cu atâta timp înainte, existând deocamdată doar indicaţii în acest sens, care nu sunt suficiente pentru o predicţie.

Citeşte mai mult...
 
Sanctiunile din noua legislatie rutiera, micsorate substantial fata de proiectul initial PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Septembrie 2013 17:23

     Sancţiunile din noua legislaţie rutieră au fost modificate substanţial faţă de proiectul de act normativ iniţial, cea mai mare amendă fiind stabilită la 9.600 lei, faţă de 16.000 lei, iar suspendarea permisului, după un accident grav, urmând să vizeze o perioadă de cel mult doi ani, faţă de cinci.

                         

    Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dat publicităţii, vineri, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în forma revizuită în urma dezbaterii publice.

   Practic, forma revizuită, făcută publică la nouă zile după cea iniţială, include sancţiuni sensibil mai mici decât cele din prima variantă a proiectului.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 801 din 1131

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri