Total Media News

Total Media News
Contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvaniei va fi in sfarsit reziliat PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Mai 2013 14:13

    Contractul cu Bechtel pentru autostrada Transilvania se incheie luni cu totul, in prezent fiind aproape reziliat, a declarat joi Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

    “Luni se incheie cu totul. Suma este stabilita”, a raspuns Dan ?ova, intrebat de jurnalisti despre contractul cu Bechtel. In ceea ce priveste stadiul contractului, Sova a precizat ca este “aproape reziliat” si ca “mai sunt de discutat mici amanunte, nu esentiale”. Sova a explicat ca pentru a putea fi construita Autostrada Transilvania ar trebui scoase la licitatie si construite toate tronsoanele in acelasi timp. 

Citeşte mai mult...
 
Guvernul taie la jumatate, pe trei ani, banii de la bugetul de stat pentru consolidarea locuintelor PDF Imprimare Email
Joi, 23 Mai 2013 17:36

    Guvernul va reduce la jumătate, în următorii trei ani, cuantumul fondurilor de la bugetul de stat destinate primăriilor pentru lucrări de consolidare a blocurilor cu risc seismic, deşi experţii au atenţionat de multe ori că numeroase imobile sunt în pericol iminent de prăbuşire în caz de cutremur.

                                                  

  Fondurile prevăzute să fie alocate de la bugetul de stat în acest scop sunt cele mai mici din ultimii cinci ani.

  Pentru finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţie de locuinţă, în 2008 au fost alocate de la bugetul de stat 7,8 milioane lei, iar în 2009 au fost acoperite cheltuieli de 8 milioane lei. În 2010 alocarea a scăzut la 5,8 milioane lei, pentru ca în 2011 să urce la 6,4 milioane lei, iar în 2012 la 8,1 milioane lei.

Citeşte mai mult...
 
Vaccinarea pneumococica la copii, inclusa de Ministerul Sanatatii in programul national de imunizare PDF Imprimare Email
Joi, 23 Mai 2013 17:31

   Vaccinarea pneumococică la copii va fi inclusă de Ministerul Sănătăţii în programul naţional de imunizare, începând probabil din toamnă, primii vizaţi fiind bebeluşii cu vârsta de patru luni, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.


     Efortul bugetar aferent acestei campanii de vaccinare, pentru ultimul trimestru al anului, este estimat la 4,5 milioane de euro, potrivit ministrului.

    "În România sunt aprobate, conform Agenţiei Naţionale a Medicamentului, trei produse care au autorizaţie de punere pe piaţă pentru bolile pneumococice. Comitetul Naţional de Vaccinologie ne-a recomandat pe cel care are cele mai multe gene. Există un vaccin care are foarte multe gene. Susţinem vaccinarea acum şi primii copii vaccinaţi vor fi, potrivit recomandărilor Comitetului Naţional de Vaccinologie, bebeluşii cu vârsta de patru luni. Necesarul pe care l-am stabilit pentru trimestrul patru, dacă ar începe campania în octombrie, ar şi de 4,5 milioane de euro", a explicat, joi, Eugen Nicolăescu, cu ocazia semnării unui protocol de colaborare cu Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie (CNP 2013), care vizează drepturile copiilor români de a fi vaccinaţi gratuit împotriva bolilor pneumococice.

Citeşte mai mult...
 
Studiu piata imobiliara - bucurestenii aleg apartamente noi PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Mai 2013 22:02

    În urma sondajului realizat la Târgul Național Imobiliar de către grupul de marketing și cercetare de piață ElQual – membru ESOMAR si SORMA, la solicitarea DezvoltarImobiliar.ro, puteti afla care sunt preferințele bucureștenilor pe piața imobiliară.

                   

    Rezultatele studiului relevă informații despre sursele de informare pentru căutarea unei locuințe, bugetul de care dispun oamenii aflați în căutarea unui imobil, sau despre zonele vizate de către cumpărători. Probabil lucrul cel mai important ce reiese din cercetare este faptul că bucureștenii se orienteaza către apartamente noi. Ansamblurile rezidențiale din București sau periferie sunt preferate de către cei mai mulți.

Citeşte mai mult...
 
Romania se pregateste de falimentul public. PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Mai 2013 13:50

     Guvernul a elaborat legea privind insolvenţa oraşelor

                                      

      Legea care prevede că primăriile pot intra în insolvenţă ca orice altă firmă este elaborată ca urmare a volumului mare al datoriilor înregistrate de autorităţile locale către firme. Actul normativ este încă în stadiul de proiect şi este elaborat sub forma unei ordonanţe de urgenţă.

 

     Noua ordonanţă permite companiilor care au creanţe asupra autorităţilor locale să ceară în instanţă insolvenţa oricărei primării, pe o procedură destul de apropiată de cea a insolvenţei comerciale.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 866 din 1130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri