Total Media News

Total Media News
ANALIZA | Pretul carburantului in continua crestere! Cum se va opri aceasta criza? PDF Imprimare
Joi, 18 Martie 2021 14:58

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

Litrul de benzina si motorina in Romania a crescut exponential in acest an fata de aceeasi perioada, de izolare, din anul 2020, iar tendintele de crestere s-au putut observa treptat, de la sfarsitul anului trecut. In ultimele zile ale lunii Decembrie s-au constatat cresteri evidente ale litrului de benzina si motorina la benzinariile din tara noastra, iar prognoza pentru 2021 era destul de sumbra, in acest moment un litru de benzina ajungand chiar la 5,50 lei.

Dupa ce in Noiembrie 2020 pretul era de 4,40 lei la pompa pentru un litru de benzina, mijlocul lunii Februarie ne gasea cu un pret de 5,15- 5,20 lei pentru un litru benzina, acum pretul la benzinarii poate chiar trece de 5,50 lei, ceea ce inseamna o crestere majora nu numai la pompa, ci si la toate activitatile economice ca implica pretul benzinei, transport,etc.

Companiile petroliere pun creșterile pe seama majorării accizei și a evoluției cotaţiei barilului de petrol. Motorina se afla aproximativ in aceeasi zona de pret, inregistrand de asemenea o crestere majora de pret.

Cele mai mari prețuri la carburanți din Europa se înregistrează în state precum Olanda, Norvegia și Italia. Spre exemplu 1 litru de benzină în Olanda costa 8,14 lei, în cazul motorinei norvegienii plătesc cel mai mult, adică 7,22 lei. La polul opus, cele mai mici prețuri înregistrate la benzină au fost în Ucraina - 3,88 lei, iar la motorină în Moldova - 3,48 lei pe litru.

În mai 2020 a fost cea mai scăzută valoare din ultimii cinci ani ai benzinei, când un litru ajungea la pompă la 4,27 lei / litru, situaţie staţionară pentru aproape o lună de zile. Abia din iunie preţul a început să crească, uşor-uşor, la 4,28 - 4,30.

In conditiile date tot mai multi romani, isi vor pune semne de intrebare asupra transportului cu masini termice, vor circula cu transportul in comun, desi poate sa nu fie o masura la fel de eficienta ca timp, sau vor merge pe jos acolo unde este cazul. Practic, la 30 litri cu care un roman alimenteaza masina, plateste in acest moment mai mult cu minim 30 lei fata de Noiembrie anul trecut, o diferenta uriasa pentru o persoana mobila, care circula mult cu autoturismul.

Citeşte mai mult...
 
Cornulete PDF Imprimare
Joi, 08 Aprilie 2021 09:27

     Nu este disponibilă nicio descriere.

 

     Ingrediente :

     - 2 pachete de unt  gras  82%

     - drojdie jumatate de pachet ,
     - faina cat cuprinde,
     - apa minerala,
     - mirodenii,
     - zahar vanilat 3 linguri, si
     -  sare.
 
      Se cerne faina, o jumatate de kg, intr un lighean,
      se pune untul la topit, drojdia inmuiata in apa cu o lingurita de zahar,
      dupa ce untul s-a topit se adauga in faina sare mirodenii si se amesteca cu faina incorporand tot si se adauga apa minerala pentru a se umfla coca.
     Se mai adauga faina si apa minerala, se amesteca bine coca punand cate putin apa minerala pana cand nu se mai lipeste pe degete.
     Se lasa 30 min la crescut, se intinde cate o foaie de aluat, se taie in mai multe cuburi, se umple aluatul (rahat, gem) si se pune intr o tava tapetata cu hartie.
      Se lasa 5 min in tava si se pune la cuptorul pre incalzit la 170 grade.
      Fiecare tava se tine 15 min in cuptor.
       Se poate pudra cu zahar vanilat

Citeşte mai mult...
 
Atelierele de toamnă ART ANTIPA PDF Imprimare
Luni, 12 Septembrie 2022 10:25

Atelierele de toamnă ART ANTIPA

                             

      Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" şi Belladona Art vă invită să-i aduceţi pe cei mici la o întâlnire cu Arta, în cadrul Atelierelor de toamnă Art Antipa 2022! Atelierele de desen şi pictură oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăţa noţiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în acelaşi timp şi creativitatea, ingeniozitatea, simţul estetic şi spiritul de observaţie al celor mici. Succesiunea modulelor este următoarea:
...........
Citeşte mai mult...
 
Gold Nutrition la Bucharest Marathon! PDF Imprimare
Sâmbătă, 30 Octombrie 2021 11:23

Nu este disponibilă nicio descriere.

Compania de suplimente sportive Gold Nutrition este prezenta si la Maratonul International Bucuresti ca partener al competitiei, si al sportului, dupa ce a fost implicata intre multe alte actiuni in acest sezon de vara, si la Semi-Maratonul International Bucuresti, la inceputul lunii Septembrie.

La stand, se pot gasi intre cele mai diverse si calitative suplimente sportive, printre care putem enumera pe scurt: batoane energizante, pudre proteice, produse de recuperare, shoturi de energie, bidoane pentru apa/lichid, sau ciocolata cu continut scazut de zahar, asadar exista toate motivele sa vizitazi standul.

Citeşte mai mult...
 
CNIPMMR solicită claritate în noua lege a învățământului superior pentru furnizorii privați PDF Imprimare
Miercuri, 28 Iunie 2023 18:00

CNIPMMR solicită claritate în noua lege a învățământului superior pentru furnizorii privați de  formare profesională

                         

  
Prin proiectul Legii învățământului superior,aflat în dezbaterea Senatului, se regelmentează ca instituțiile de învățământ superior să fie furnizori de programe de formare profesională a adulților.
 Practic, prin acest proiect, se propune ca universitățile să ofere servicii de formare profesională a adulților, alături de alți furnizori privați.

În prezent, formare profesională a adulților este reglementată de OG 129/2000 privind formarea profesională a adulților, republicată  cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Muncii coordonând autorizarea furnizorilor de formare profesională a adulţilor, gestionând registrele naţionale ale furnizorilor şi reglementând sistemul de asigurare a calităţii în formarea profesională a adulţilor.

PROIECTUL DE LEGE INTRODUCE OBLIGAȚII BIROCRATICE IMPOSIBIL DE ÎNDEPLINIT DE CĂTRE FURNIZORII PRIVAȚI DE PROGRAME DE FORMARE PROFESIONALĂ, DIN CAUZA LIPSEI DE CLARITATE ÎN REDACTARE


Citeşte mai mult...
 


Pagina 7 din 1131

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home