Total Media News

Ştiri - Actualitate
Mihai Eminescu PDF Imprimare
Esential
Marţi, 15 Ianuarie 2013 08:22

                             Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoșani - d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

                                                         

             Receptiv la romantismele europene de secol XVIII și XIX, și-a asimilat viziunile poetice occidentale, creația sa aparținând unui romantism literar relativ întârziat. În momentul în care Mihai Eminescu a recuperat temele tradiționale ale Romantismului european, gustul pentru trecut și pasiunea pentru istoria națională, căreia a dorit chiar să-i construiască un Pantheon de voievozi, nostalgia regresivă pentru copilărie, melancolia și cultivarea stărilor depresive, întoarcerea în natură etc., poezia europeană descoperea paradigma modernismului, prin Charles Baudelaire sau Stephane Mallarme, bunăoară.

Citeşte mai mult...
 
EUROVISION 2013: Inscrierile pentru selectia nationala au loc intre 14 ianuarie si 3 februarie PDF Imprimare
Film
Luni, 14 Ianuarie 2013 09:07

            Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru selecţia naţională a concursului Eurovision 2013 o pot face începând de luni şi până pe 3 februarie, finala naţională fiind programată pe 9 martie.

                                     

                EUROVISION 2013: Înscrierile pentru selecţia naţională au loc între 14 ianuarie şi 3 februarie

Potrivit TVR, cei interesaţi să participe la concursul Eurovision sunt aşteptaţi să trimită sau să depună piesele, în format audio, pe CD, la Registratura Televiziunii Române (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), precum şi la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova, cu menţiunea "Pentru selecţia naţională Eurovision 2013" înscrisă pe plic.

Citeşte mai mult...
 
Globurile de Aur 2013: Argo și Les Miserables, cele mai bune filme PDF Imprimare
Film
Luni, 14 Ianuarie 2013 08:42

             Cea de-a 70-a ediție a Globurilor de Aur a adus cu sine puține surprize și multe momente amuzante, gazdele sale, actrițele Tina Fey și Amy Poehler reușind să preia cu succes poziția deținută anul trecut de Ricky Gervais.

                               

           Premiile au fost împărțite echilibrat între favoriții galei, cu o mențiune specială pentru Ben Affleck (la modul figurat), care a luat acasă statueta pentru Cel mai bun regizor, după ce Academia Americană de Film l-a exclus de pe lista nominalizărilor la această categorie.

Citeşte mai mult...
 
Demonstratii de forta ale Rusiei la portile Siriei PDF Imprimare
International
Duminică, 13 Ianuarie 2013 23:00

     Rușii vor să descurajeze intervenția vestului în războiul civil din Siria printr-o serie de manevre navale în portul sirian Tartus, care implică flotele ruse de la Marea Neagră, Marea Baltică, Marea Nordului și Oceanul Pacific, scrie presa internațională.

 

     Agenția spaniolă EFE, într-o știre preluată de Agerpres, îl citează pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, conform căruia pe coasta mediteraneană a Siriei urmează să aibă loc cele mai mari manevre navale din istoria Rusiei. Sptămâna aceasta o sursă diplomatică rusă a semnalat că nava de desant „Saratov” a Flotei din Marea Neagră, cu armament greu la bord, a intrat în apele Mării Egee şi se îndreaptă spre estul Mediteranei, urmând ca săptămâna viitoare să intre în portul Tartus.

Citeşte mai mult...
 
Va iesi Marea Britanie din Uniunea Europeana ? PDF Imprimare
International
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 21:15

        Ascensiunea  unui partid discret  sprijină teoria

 

     Potrivit unui articol apărut în revista “Time”, euroscepticii speră că acesta va semnala o modificare radicală a relaţiilor dintre Marea Britanie şi Europa. Alţii, inclusiv primii 10 oameni de afaceri din Marea Britanie, se tem că o renegociere ar putea crea un mediu de afaceri nesigur în ţară.

                                    

     Acest scenariu părea îndepărtat cândva, dar tot mai mulţi britanici se pare că s-ar bucura de un asemenea deznodământ, potrivit sondajelor de opinie.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 254 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate