Total Media News

Ştiri - Actualitate
Interviu cu Mihai Sarbulescu PDF Imprimare
Cultura
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 23:52

               Unul din cei mai importanţi pictori români contemporani, Mihai Sârbulescu işi trage sursele artei sale din insurgenţa radicală a neoexpresionismului.

                                    

    Dincolo de “genul proxim”, în cazul lui Mihai Sârbulescu contează diferenţele specifice care îi construiesc remarcabila originalitate. După ce a atins cele mai acute note ale expresivităţii vizuale în anii ’80 şi a formulat iconografiile cele mai conceptuale (Receptacolul, Clopotul) în anii ’90, pictorul s-a îndreptat spre o soluţie personală de împăcare a paradigmelor radicale cu formele artistice ale plenitudinii. Rezultatul este un “clasicism” nou, original şi postmodern, în care funcţia expresivă a imaginii poartă sensuri şi atitudini de rezonanţă etică şi religioasă.

Citeşte mai mult...
 
Calea vorbirii alese NAHG AL-BALAGA PDF Imprimare
Cultura
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012 23:41

                                                              Cea mai nouă apariţie:
                                                 Calea vorbirii alese
NAHG AL-BALAGA

de ALI BIN ABI TALIB

            Calea vorbirii alese (Nahg al-balaga) este considerata una dintre capodo­perele literaturii clasice arabe care, de aproape un mileniu, starneste admiratia tuturor celor care se apleaca asupra sa. Atat originalul arab, cat si traducerea in limbi precum persana sau urdu, au jucat un rol de seama in cristalizarea unor genuri literare in Orientul islamic.

                                                              

           Aceasta opera este o culegere constituita din 241 de predici, 79 de epistole si 489 de maxime atribuite lui 'Ali bin Abi Talib, primul imam siit si cel de-al patrulea calif bine-calauzit. In textul original, de cele mai multe ori, in titlurile si subtitlurile adaugate de editor fiecarei predici, 'Ali bin Abi Talib este desemnat prin supranumele "Emirul drept-credinciosilor" si "Imamul 'Ali", supranume pastrate si in traducerea de fata.

Citeşte mai mult...
 
Primul-ministru Victor Ponta s-a intilnit, la Palatul Victoria, cu reprezentantii AMRO PDF Imprimare
Politic
Vineri, 16 Noiembrie 2012 10:01
                

      Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii American Romanian Business Council (AMRO)

 

              Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii American Romanian Business Council (AMRO), organism care reuneşte principalele companii americane prezente în Romania, printre care Chevron, Exxon Mobil, Eli Lilly, Johnson & Johnson, Metlife, Smithfield Foods, AMGEN şi ADM.

 
    Şeful Executivului a transmis dorinţa Guvernului de a continua şi extinde parteneriatul economic cu mediul de afaceri american, îndeosebi în domeniul energiei şi în cel al agriculturii. Investiţiile americane sunt binevenite pentru România, ele având un rol important în crearea de locuri de munca şi în promovarea României drept unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Statelor Unite ale Americii.

    În acest sens, Victor Ponta a precizat că autorităţile romane şi companiile americane trebuie să dezvolte împreună parteneriate public-private care să producă beneficii mutuale.

Citeşte mai mult...
 
Avioanele israeliene au atacat Gaza PDF Imprimare
International
Vineri, 16 Noiembrie 2012 08:44

 

           IERUSALIM (AP) - aeronavele israelian  au  efectuat   operatiuni  de lansare de rachete   catre  militanții  din Gaza  vineri - devreme   ,    si    au  masat  trupele, tancuri și transportoare blindate  în apropierea teritoriului palestinian,   actiuni   ce   semnalizeaza  o  posibila     invazie la sol  in  cel  mai  scurt  timp.

                                       

       Conflictul   între cele două părți a escaladat puternic joi, cu un atac primul-vreodată militant pe zona din Tel Aviv, Israel .

  Nu s-au  raportat  victime acolo, dar trei persoane au murit în țara  când un proiectil a lovit-o clădire apartament.

Numărul morților în teritoriul palestinian dens populată a urcat la 19, inclusiv cinci copii, potrivit oficialilor palestinieni de sănătate, ca valuri de avioane de luptă israeliene și trântori trimis rachete hurtling în jos, pe la magazine de arme și rachete suspectate-lansare site-uri.

 

Citeşte mai mult...
 
Castigatorul Leului de Aur la Venetia 2012, in deschiderea Festivalului International de Film Experi PDF Imprimare
Film
Joi, 15 Noiembrie 2012 20:17

      Gala de deschidere BIEFF aduce  in premiera  in Romnia cistigatorul Leului de Aur de la Venetia, Pieta, semnat de controversatului regizor corean Kim Ki-duk  si va avea loc la Cinema Scala, marti, 20 noiembrie. Filmul e precedat de The Wholly Family, cel mai nou scurtmetraj al lui Terry Gilliam   cistigator al Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj la Premiile Academiei Europene de Film.

                             

   Aclamat la scena  deschisa  dupa  premiera de la Venetia, Pieta de Kim Ki-duk este o relatare nuantat    despre vin , sacrificiu si   ispasire. Filmul spune povestea unui   barbat care  lucreza ca recuperator pentru o companie de mprumut financiar, amenintndu-i brutal pe cei creditati, pentru rambursare. Reunit pe neasteptate cu mama sa, care il abandonase la nastere, cruzimea protagonistului cedeaza in fata afectiunii materne si acesta renunta la slujba.

Totusi, faptele sale violente nu ramin  fara  consecinte: in mijlocul momentelor de apropiere si fericire cu mama, aceasta este rapita.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 261 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate