Total Media News

Ştiri - Actualitate
Traian Basescu n-a plecat la Bruxelles: „Ar fi fost o situatie stanjenitoare” PDF Imprimare
Politic
Joi, 28 Iunie 2012 19:24

Președintele Traian Băsescu a explicat astăzi, într-o declarație de presă, de ce n-a plecat la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European, chiar dacă a fost îndreptățit de către Curtea Constituțională să facă acest lucru.

„Nu este cea mai veselă zi din mandatul meu de președinte. Este prima dată când sunt împiedicat să-mi exercit atribuțiunile constituționale. De ce nu am plecat la Bruxelles, așa cum mă obligă Constituția? Dincolo de faptul că am fost împiedicat s-o fac? Nu vreau să credeți că mă plâng. 

Citeşte mai mult...
 
"Redactia", o noua productie originala din 25 iunie la HBO si pe HBO GO PDF Imprimare
Film
Miercuri, 27 Iunie 2012 08:53

    "Redacţia," un nou serial produs de HBO, va avea premiera astăzi, ora 20:00, la HBO România. Primul episod al serialului este disponibil gratuit şi pe HBO GO.

                  

    Redacţia aruncă o privire în culisele programului de ştiri realizat de reţeaua de televiziune fictivă ACN, concentrându-se pe vieţile echipei atât din faţa, cât şi din spatele camerei de filmat.

Citeşte mai mult...
 
Spania a cerut oficial asistenta financiara europeana pentru bancile sale PDF Imprimare
International
Miercuri, 27 Iunie 2012 08:32
  

    Luis De Guindos, ministrul spaniol al economiei, a afirmat într-o scrisoarea adresată lui Jean-Claude Juncker, preşedintele Eurogrupului, că valoarea finală a asistenţei financiare va fi stabilită ulterior, dar ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi toate necesităţile băncilor plus un capital tampon suplimentar.

                                

  De asemenea oficialul spaniol a confirmat că intenţionează să semneze un memorandum de înţelegere pentru ajutorul financiar, care va include detaliile complete, până în 9 iulie.

Citeşte mai mult...
 
Soros: Europa risca sa ajunga un fel de imperiu german PDF Imprimare
International
Luni, 25 Iunie 2012 10:23

      Europa riscă să ajungă la un sistem care ar perpetua şi adânci divergenţele dintre statele creditor şi cele debitor, transformând zona euro "într-un fel de imperiu german", în timp ce ţările de la periferie ar fi permanent în depresiune economică, consideră miliardarul George Soros.

  
                            

                                                                                   George Soros (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

             "Chiar dacă reuşeşti să eviţi acel accident similar cu ce s-a întâmplat în 2008, cu falimentul Lehman Brothers - să spunem că eviţi asta - Eurosistemul care ar rezulta ar perpetua divergenţele dintre creditori şi debitori şi ar crea o Europă foarte, foarte diferită de societatea deschisă care a capturat imaginaţiile oamenilor şi a condus la crearea Uniunii Europene.

Citeşte mai mult...
 
Consiliul European PDF Imprimare
Politic
Duminică, 24 Iunie 2012 16:37

       

    Consiliul European este o instituție a Uniunii Europene. Este format din liderii de stat sau de guvern ai statelor membre ale Uniunii, Președintele Comisiei Europene și Președintele Consiliului European, actualmente Herman Van Rompuy. Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, actualmente Catherine Ashton, participă de asemenea la întruniri fără drept de vot.

                    

   Deși Consiliul European nu are nici o putere legislativă oficială, aceasta este învestit în temeiul Tratatului de la Lisabona, cu definirea "direcțiilor și priorităților politicilor generale" ale Uniunii. Este organismul strategic al Uniunii (cel care rezolva crizele), acționând ca o președinție colectivă a UE.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 284 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate