Total Media News

Ştiri - Actualitate
Victor Ponta: Combaterea violenţei în şcoli este prioritatea zero pentru noul guvern PDF Imprimare
Invatamant
Sâmbătă, 19 Mai 2012 15:35

Victor Ponta:

     Încep prin a vă spune că am efectuat astăzi o vizită şi o întâlnire, aici, la Ministerul Educaţiei, cu ministrul interimar, secretarii de stat, deoarece în perioada imediat următoare ministerul trebuie să gestioneze în condiţii ireproşabile câteva acţiuni extrem de importante pentru aproximativ 500.000 de copii şi tineri şi, evident, pentru familiile lor, pentru toţi cei care aşteaptă aceste acţiuni: mă refer la testele naţionale, de fapt la înscrierea în clasa pregătitoare, testele naţionale şi examenul de bacalaureat.

                                                    

  Am intenţionat să cunosc direct cum stă situaţia şi să dau un mesaj foarte clar, mesaj pe care l-am dat cu mult înainte de a fi la guvernare. Pentru mine, cele două domenii esenţiale ale oricărui stat modern le reprezintă sănătatea şi educaţia şi, în ceea ce mă priveşte, acord toată atenţia şi tot sprijinul pe care funcţia de prim-ministru mi-l garantează pentru buna desfăşurare a activităţii în aceste două domenii esenţiale. Nu există nimic mai important decât educaţie şi sănătate pentru o societate modernă, nu există nimic mai important pentru România în acest moment.

Citeşte mai mult...
 
Coşmarul Europei. Ce se întâmplă dacă Grecia iese din euro PDF Imprimare
International
Joi, 17 Mai 2012 19:37

In cazul în care Grecia ar ieşi din euro, analiştii prevăd o contracţie drastică a PIB ţării, de circa 20 la sută şi o escaladare a inflaţiei, de 40-50 la sută, potrivit experţilor băncii franceze Paribas. În paralel cu o creştere drastică a şomajului şi închiderea surselor de credit.

 

Pericolul de contagiere s-ar extinde şi altor ţări: Spania, Portugalia, Italia şi alte ţări mai vulnerabile vor trebui să se pregătească în faţa posibilelor reacţii de panică.

Citeşte mai mult...
 
Cand va fi gata autostrada Bucuresti-Ploiesti ? PDF Imprimare
Esential
Joi, 17 Mai 2012 09:11

Cand vom putea circula pe autostrada Bucuresti - Ploiesti? Noul ministru al Transporturilor promite sa ne raspunda abia saptamana viitoare la aceasta intrebare veche de 6 ani.

                     

Pentru asta a infiintat chiar si o comisie speciala care a vizitat recent santierul. Concluzia: pe anumite portiuni nici n-au inceput lucrarile.

Citeşte mai mult...
 
Pasi spre cariera. Saptamana portilor deschise la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti PDF Imprimare
Invatamant
Marţi, 15 Mai 2012 15:41

Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti va continua traditia organizarii evenimentului 'Zilele Portilor Deschise', prin extinderea si transformarea lui in 'Saptamâna Portilor Deschise', care va avea loc in perioada 23-27 aprilie. In aceasta perioada vor avea loc conferinte, dialoguri, prezentari de proiecte studentesti, filme-document, dar si sesiuni deschise de intrebari, pentru fiecare dintre cele sase programe de studii de licenta si douasprezece programe de masterat.

  Prima zi, luni, 23 aprilie, va fi dedicata programului de studii Limba si literatura romana - o limba straina. Departamentul de studii literare se va prezenta printr-o serie de dezbateri, la care vor participa criticii literari Liviu Papadima, Dan C. Mihailescu, Ioana Parvulescu, Florin Manolescu, Iulian Costache si studentii care organizeaza atelierul de istorie culturala "Haimanalele" lui Caragiale, Cenaclul 'Vorba vine...'.

Citeşte mai mult...
 
ROMANIA S-A INTORS IN RECESIUNE PDF Imprimare
Esential
Marţi, 15 Mai 2012 10:51

             

Produsul Intern Brut în trimestrul I 2012 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,1% comparativ cu trimestrul IV 2011 (date ajustate sezonier), ceea ce înseamnă o revenire a României în recesiune.

 

                

Faţă de trimestrul corespunzător din anul 2011, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 0,3% pe seria brută şi cu 0,8% pe seria ajustată sezonier, a anunţat azi-dimineaţă Institutul Naţional de Statistică.

 

 

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 296 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate