Total Media News

Ştiri - Actualitate
Consiliului Concurenţei desfăşoară o investigaţie privind indicele ROBOR. PDF Imprimare
Esential
Marţi, 29 Ianuarie 2019 20:30
Bogdan Chiritoiu.jpg
   Conform  mediafax.ro,Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a confirmat, marţi seara, că autoritatea pe care o reprezintă desfăşoară, de la începutul acestui an, o investigaţie privind indicele ROBOR.

    „Când apare un şoc legat de preţuri, când sunt creşteri sau mişcări suspecte ale preţurilor, ne este frică să nu fie în spate o înţelegere incorectă între agenţii economici. Uneori, un şoc cum este o taxă duce la o creştere a preţurilor. Este firesc ca, atunci când cresc taxele, o parte să se ducă în preţuri, dar suntem atenţi ca să nu profite comercianţii, să aibă o creştere nejustificată. Cam de asta vorbesc, când ne uităm la impactul Ordonanţei 114”, a explicat Bogdan Chiriţoiu, marţi seara, într-o intervenţie telefonică, la Digi 24.

 

Citeşte mai mult...
 
VENEZUELA - O TARA interesanta !! PDF Imprimare
International
Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019 13:49
Area controlled by Venezuela shown in dark green; claimed but uncontrolled regions shown in light green.
   Conform  mediafax.ro ,Sute de agenţi paramilitari ruşi, aparţinând unor firme de securitate private implicate şi în conflictele din Ucraina, au ajuns în Venezuela, pentru a-l proteja pe preşedintele Nicolas Maduro, care tocmai şi-a preluat al doilea mandat. Opoziţia, care contestă alegerile şi acuză fraude electorale, l-a proclamat preşedinte pe Juan Guaido, preşedintele Parlamentului, iar zeci de mii de venezueleni protestează violent pentru a-l sprijini. Susţinut de Rusia, China, Turcia, Siria şi Iran, Maduro acuză SUA de tentativă de lovitură de stat, după ce Donald Trump a anunţat că recunoaşte decizia opozanţilor săi.

 Rusia a trimis sute de agenţi ai unor firme de securitate private pentru a asigura protecţia preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, contestat în proteste violente de stradă, susţinute de SUA, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

Agenţi paramilitari care efectuează misiuni secrete pentru Rusia au ajuns în Venezuela în ultimele zile, pentru a consolida dispozitivul de securitate al preşedintelui Nicolas Maduro, în faţa protestelor opoziţiei susţinute de Statele Unite.

 

 

 

Citeşte mai mult...
 
MINI CLUBUL DE VACANȚĂ DE IARNĂ ÎN LIMBA FRANCEZĂ PDF Imprimare
Invatamant
Vineri, 25 Ianuarie 2019 15:19

 MINI CLUBUL DE VACANȚĂ DE IARNĂ ÎN LIMBA FRANCEZĂ

      4 - 8 februarie 2019

 
      Pentru ca învǎțarea limbii franceze sǎ fie asociatǎ cu o activitate fǎcutǎ din plăcere, Mini clubul de vacanță organizat de Institutul Francez din București vizeazǎ, prin activitǎțile propuse, sǎ mobilizeze creativitatea și imaginația participanților. 

      Desfășurat în timpul vacanței dintre semestrele școlare, "Mini clubul de vacanță de iarnă" îi așteaptă pe copii cu numeroase activități în limba franceză!

      Iarna își va pune amprenta pe cursurile și pe activitățile ludice organizate zilnic, astfel încât tematicile abordate vor viza un anumit vocabular și anumite sărbători ale acestui anotimp. Mini clubul de vacanță este constituit din două tipuri de activități după următorul program:


club


Cursurile din cadrul „Școlii de iarnă” sunt structurate pe grupe de vârstă și pe nivel:
4 - 6 ani: La magie de l'hiver
7 - 9 ani debutanți: Tous en piste pour l'hiver !
             intermediari: Amuse-toi sous la neige !

10 - 13 ani debutanți: Agenda d'hiver
                intermediari: Quelles vacances !

 

Citeşte mai mult...
 
Statement by IMF Managing Director Christine Lagarde on Meeting with Argentina’s Economy Minister PDF Imprimare
International
Joi, 24 Ianuarie 2019 17:23

 

Statement by IMF Managing Director Christine Lagarde on Meeting with Argentina’s Economy Minister Nicolas Dujovne and Central Bank Governor Guido Sandleris

                             Lagarde, Christine (official portrait 2011).jpg    Ms. Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund (IMF), made the following statement today after meeting Argentina’s Economy Minister Nicolas Dujovne and Central Bank Governor Guido Sandleris on the margins of the World Economic Forum in Davos:

   “It was a pleasure to meet with Argentina’s Finance Minister Nicolas Dujovne and Central Bank Governor Guido Sandleris today. We discussed the global economy and recent economic developments in Argentina.

 

Citeşte mai mult...
 
Unirea Principatelor Române PDF Imprimare
Esential
Joi, 24 Ianuarie 2019 08:36

   

    Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decisivă, care s-a dovedit a fi ireversibilă, prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

   Procesul a început în 1848 odată cu realizarea uniunii vamale între Moldova și Țara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu. Deznodământul războiului Crimeii a stăvilit pentru un timp ambițiile geopolitice ale imperiului rus la Dunărea de jos, fără a consolida efectiv imperiul Otoman de care depindeau principatele, ceea ce a creat un context favorabil realizării unirii.[1] Votul popular favorabil unirii în ambele țări, rezultat în urma unor Adunări ad-hoc în 1857 a dus la Convenția de la Paris din 1858, o înțelegere între Marile Puteri, prin care se accepta o uniune mai mult formală între cele două țări, cu guverne diferite și cu unele instituții comune. La începutul anului 1859 liderul unionist moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor al Moldovei și Țării Românești, act care a adus cele două state într-o uniune personală. În 1862, cu ajutorul unioniștilor din cele două țări, Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică. După înlăturarea sa de la putere în 1866, unirea a fost consolidată de succesorul său, principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, iar constituția adoptată în acel an a denumit noul stat România.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 284

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate