Total Media News

Ştiri - Actualitate
Sclav - Sclavie PDF Imprimare Email
Esential
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018 20:38

  
                      


     SCLAV, -Ă, sclavi, -e, s. m. și f. Persoană lipsită de orice drepturi, aflată în proprietatea deplină a unui stăpân de sclavi pentru care muncește; rob. ♦ Fig. Persoană care satisface orbește și servil voința altuia ♦ Fig. Persoană care își subordonează integral voința sau acțiunile unei pasiuni, unei dogme, unui viciu etc. – Din lat. sclavus. Cf. fr. esclave.        

   Sclavia (din latinescul medieval sclavus < slavus) desemnează condiția umană a persoanelor (sclavii) care lucrează pentru un stăpân fără remunerație și ce nu dispun de drepturi asupra propriei persoane. Sclavii trebuie să îndeplinească toate ordinele stăpânului de la naștere sau capturare (trecerea de la libertate la sclavie) până la moarte sau eliberare (trecererea de la sclavie la libertate). Din punct de vedere istoric, sclavia înseamnă, prin definiție, negarea egalității între oameni, iar filozofic sclavii erau considerați o specie aparte și inferioară. Sclavia poate fi definită și ca o „stare de totală dependență politică, socială și economică în care este ținută o țară, o categorie socială, un individ”.

Sclavia în antichitate

Primele documente care atestă prezența sclaviei într-o mare civilizație sunt cele din Sumeria (Mesopotamia), însă într-o formă limitată. În Egiptul Antic, mai ales în perioada Imperiului Nou, un anumit număr de sclavi caracteriza o anumită importanță socială. Cei mai mulți indivizi deveneau sclavi în urma capturării lor în timpul războaielor sau prin răpire.

 

Citeşte mai mult...
 
Metrou la Cluj PDF Imprimare Email
Esential
Vineri, 02 Noiembrie 2018 13:17

 

                           

    Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat ca administrația locală va lansa licitația pentru studiul de prefezabilitate pentru construirea unui metrou.

    Anunțul a fost făcut joi, 1 noiembrie, la ședința de Consiliu Local. Licitația ar urma să fie lansată în 10 zile.

Linia de metrou ar urma să lege Clujul de Florești și de Apahida și ar urma să decongestioneze traficul din oraș și din zona metropolitană.

 

Citeşte mai mult...
 
How dying stars could reignite with help from enigmatic class of black hole PDF Imprimare Email
International
Joi, 01 Noiembrie 2018 21:09
Simulations suggest that white dwarf stars could be reignited by a close encounter with an intermediate-mass...

Simulations suggest that white dwarf stars could be reignited by a close encounter with an intermediate-mass black hole(Credit: NASA/CXC/M.Weiss)


     A white dwarf is one of the last stages of life for stars of a certain size, and it's all downhill from there – with no new source of energy, the object will gradually fade away into obscurity. But supercomputer simulations run by astronomers at Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) suggest that these dying stars could be reignited by a close encounter with an enigmatic class of black hole.

     While the largest stars die dramatic deaths, exploding as a supernova and collapsing into a black hole, lower mass stars are a bit more discreet. They throw off their outer layers as a less explosive planetary nebula, leaving behind a white dwarf core. Too small and cool to continue producing fusion reactions, white dwarfs can shine for trillions of years before eventually fading away into a hypothetical black dwarf – a fate that our own Sun faces, in about a quadrillion years.

 

Citeşte mai mult...
 
SUA pregăteşte taxe vamale SUPLIMENTARE pentru toate produsele din China PDF Imprimare Email
International
Marţi, 30 Octombrie 2018 08:02
                            Imagine similară
      Conform mediafax.ro,Administraţia de la Washington ar putea impune din decembrie taxe vamale suplimentare pentru importurile din China, în cazul în care negocierile dintre preşedinţii Donald Trump şi Xi Jinping nu vor da rezultate, afirmă oficiali americani citaţi de agenţia Bloomberg.

Statele Unite au impus deja taxe vamale pentru produse din China în valoare de 257 de miliarde de dolari, iar noile tarife se vor aplica pentru restul mărfurilor chineze care ajung pe piaţa americană.

Potrivit unor oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington, Statele Unite vor recurge la impunerea de taxe vamale suplimentare în cazul în care nu vor exista rezultate după discuţiile pe teme comerciale pe care preşedintele american, Donald Trump, le va avea cu omologul său chinez, Xi Jinping.

 

Citeşte mai mult...
 
Legea offshore PDF Imprimare Email
Esential
Miercuri, 24 Octombrie 2018 18:33
   Fotografia postată de Beatrice Tudor.

 

    Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat miercuri proiectul de Lege offshore cu 170 de voturi pentru, 3 impotriva si o abtinere. Actul normativ va merge, spre promulgare, la presedintele Klaus Iohannis, cel care a retrimis proiectul de lege in Parlament la inceputul lunii august 2018.

   E greu spus, in acest moment, cat va castiga, de fapt, Romania de pe urma exploatarii gazelor din Marea Neagra.

   " A fost votată legea offshore, cea prin care se prevăd beneficiile pe care statul român trebuie să le încaseze din exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Așa cum PSD a spus de la bun început, au fost câteva puncte la care nu am renunțat. În primul rând, peste 50% din gazele extrase vor fi vândute în țară. Apoi, tot ceea ce reprezintă venit suplimentar pentru companii, peste 45,71 lei / MWh, va fi impozitat suplimentar. Se poate ajunge astfel, dacă prețul de vânzare va fi mult peste acest prag, ca impozitul suplimentar să fie de până la 70% din venit. Legea mai prevede și alte măsuri, însă nu detaliile tehnice sunt importante, ci faptul că este cea mai bună lege pe care România a avut-o pentru exploatarea resurselor sale.
După mai multe luni în care această lege a fost extrem de disputată și a fost pretext pentru tot felul de acuzații la adresa PSD, mă bucur că acum putem spune tuturor că PSD se ține de cuvânt. Nu văd niciun investitor deschizând sticle de șampanie, nu văd nici vreun reprezentant al Opoziției prea bucuros. Asta înseamnă că legea este bună pentru români.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 277

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate