Total Media News



HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înființarea Registrului Național de Cancer PDF Imprimare
Duminică, 06 August 2023 18:04

                                        GUVERNUL NICOLAE-IONEL CIUCĂ Reziliență, dezvoltare, prosperitate – 6 LUNI  DE GUVERNARE

    HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înființarea Registrului Național de Cancer
Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, înființarea Registrului Național de Cancer, care reprezintă un sistem informatic de înregistrare nominală a cazurilor noi de cancer diagnosticate, pe baze populaționale.
   Astfel, se înființează Registrul Naţional de Cancer pentru colectarea informațiilor privind toate tipurile de cancer în vederea monitorizării incidenței cancerului la nivel național, evaluarea și controlul impactului bolii și fundamentarea politicilor de sănătate publică.
   Prin acest act normativ se impune obligativitatea tuturor furnizorilor de servicii medicale de diagnostic și tratament, publici și privați, care diagnostichează și/sau tratează cazuri oncologice, precum a Direcțiilor Județene de Sănătate Publică și a Municipiului București de a înregistra datele privind tumorile primare nou diagnosticate, cu respectarea confidențialității datelor cu caracter personal conform GDPR. Nerespectarea obligativității raportării datelor bolnavilor diagnosticați cu cancer constituie contravenție, în acest sens fiind prevăzute sancțiuni.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 3 din 84

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home