Total Media News

Stiri - Economie
Apple a lansat in sfarsit iPhone 5 PDF Imprimare
IT
Joi, 13 Septembrie 2012 06:58

    Dupa lungi speculatii legate de evenimentul desfasurat astazi in San Francisco, Apple sa decis in sfarsit sa ridice valul de pe noul iPhone. Cu numele de iPhone 5 noul terminal a fost anuntat pe scena din Yerba Buena Vista Center.

               iPhone5_0147

              In cadrul evenimentul desfasurat astazi in Statele Unite ale Americii, ca de fiecare data, totul a inceput cu cateva statistici.  Pana in acest moment s-au vandut 7 milioane de sisteme de operare Mac OS X Mountain Lion, cel mai nou SO al companiei. In ultimul trimestru s-au vandut 17 milioane de iPad-uri iar de cand a lansat Apple prima generatiei a tabletei au fost comercializate in total 84 milioane.

Citeşte mai mult...
 
4K in 120 Hz de la NHK si Hitachi PDF Imprimare
IT
Luni, 10 Septembrie 2012 19:32

     Cu toate ca am vazut camere 4K extrem de mici, unele dintre ele capabile si de captura la 60 de cadre pe secunda, pentru o miscare fluenta si cadre spectaculoase companiile japoneze NHK si Hitachi si-au propus sa urce numarul de cadre pe secunda pana la 120.

                     NHK Camera

             Chiar daca toate televizoarele moderne au abilitatea de genera cadre in plus pe baza informatiilor din cadrul anterior si urmator pentru a da impresia unei miscari mai line, nimic nu se compara cu un continut capturat nativ la o frecventa cu mult peste medie.

Citeşte mai mult...
 
General Motors vrea sa angajeze pana la 10.000 de persoane in IT PDF Imprimare
Auto
Luni, 10 Septembrie 2012 19:20

    General Motors vrea sa angajeze pana la 10.000 de persoane in IT in urmatorii trei-cinci ani, in cadrul unei campanii de imbunatatire a competentelor companiei in domeniul tehnologiei informatiei.



    Prima parte a programului a fost lansata prin angajarea a 500 de persoane la noul centru IT al GE deschis saptmana aceasta in Austin, Texas.

Citeşte mai mult...
 
Liberalizarea tarifelor notariale: Guvernul vrea sa reduca onorariile prin stimularea concurentei PDF Imprimare
Imobiliar
Luni, 10 Septembrie 2012 15:15

       Liberalizarea tarifelor notariale este o discutie veche, care a inceput in 2009, cand Consiliul Concurentei a constatat ca datorita lipsei unei concurente reale intre notari, acestia au ajuns sa practice cele mai mari tarife din Europa, de 4 ori peste media celor 21 de state europene analizate. Problema a fost readusa in prim-plan de ministrul justitiei, Catalin Predoiu, care a anuntat marti ca Guvernul a aprobat printr-un Memorandum un proiect-pilot privind liberalizarea tarifelor notariale in sensul eliminarii tarifelor minime pentru anumite acte sau lucrari notariale. Aceasta operatiune ar putea genera concurenta intre notari, ceea ce va conduce la reducerea tarifelor, a explicat Predoiu.

      In prezent, onorariile notarilor se calculeaza potrivit Ordinului Ministerului Justitiei nr. 46/2011 pentru aprobarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 133 din 22 februarie 2011. Potrivit acestui ordin, notarii publici au dreptul la:
a) onorarii stabilite in sume determinate;
b) onorarii graduale - pe transe si in cote procentuale - in raport cu valoarea determinata sau determinabila a obiectului actului. La stabilirea onorariilor dupa criteriul valoric se vor respecta anumite transe si procente mentionate in anexele ordinului sus amintit.

Citeşte mai mult...
 
Volvo FH16 iese in evidenta PDF Imprimare
Auto
Joi, 06 Septembrie 2012 07:44
      Volvo FH16 a fost timp de mulţi ani prima alegere pentru transportatorii cu cele mai exigente cerinţe privind performanţa, eficienţa, puterea şi confortul. Graţie noului Volvo FH16, ştacheta a fost ridicată la un nivel cu totul nou.
                           

               „Volvo FH16 vă oferă cea mai mare putere, cea mai bună manevrabilitate şi cel mai eficient consum de combustibil din segmentul său. Graţie confortului excelent şi motoarelor puternice, acesta este alegerea potrivită pentru transportatorii şi şoferii care pretind productivitate şi experienţă de conducere la un nivel ridicat", spune Christer Pehrsson, manager de dezvoltare pentru segmentul transporturilor de lungă distanţă, la Volvo Trucks.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 343 din 432

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie