Total Media News

Stiri - Economie
Balanţa de plăţi şi datoria externă – august 2023 PDF Imprimare
Financiar
Miercuri, 18 Octombrie 2023 17:38
 

                                      BNR invită publicul la

   În perioada ianuarie - august 2023p contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 13 759 milioane euro, comparativ cu 18 502 milioane euro în perioada ianuarie - august 2022. În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mic cu 2 564 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 1 681 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mic cu 322 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mare cu 176 milioane euro.

.......................

Citeşte mai mult...
 
Analiza detaliată a înmatriculărilor de autovehicule în luna Septembrie și pe întreg anul 2023 PDF Imprimare
Auto
Miercuri, 18 Octombrie 2023 08:52
In primele nouă luni ale anului 2023 față de aceeasi perioadă a anului trecut:
• Inmatriculările de autoturisme noi sunt în creștere la nouă luni 2023 (+16,0%) faţă de 2022
• Autoturismele “electrificate” au o creștere de 30,8%, realizând o cotă de piață de 23,6%
• Vehiculele comerciale ușoare + minibuse, în creștere cu 14,2%, iar cele grele + bus cu 29,1%

                  Au crescut prețurile la mașinile SH, în România, în 2023 (platformă de  vânzări auto)

    După evoluția importantă a lunilor   anterioare, septembrie 2023 vine cu o scădere
de 8,3% a înmatriculărilor de autovehicule noi  faţă de luna septembrie a anului 2022.
    Dacă ne raportăm la anii anteriori, luna   septembrie 2023 este în creştere cu 17,6% față  de perioada similară din anul 2021, în creştere    cu 1,6% faţă de septembrie 2020 şi în creştere    cu 75,5% faţă de septembrie 2019.

Sursa date: DRPCIV, prelucrare APIA
Citeşte mai mult...
 
Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor la RCA PDF Imprimare
Auto
Joi, 05 Octombrie 2023 19:06
    

   

   HOTĂRÂRE DE GUVERN privind prelungirea perioadei de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie
Guvernul a hotărât să prelungească până la data de 31 decembrie 2023 perioada de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime și a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie.

 

Citeşte mai mult...
 
Un simplu comutator de bandă ar putea împiedica bateriile să se autodescarce PDF Imprimare
IT
Miercuri, 04 Octombrie 2023 16:02

                          When a device such as a smartphone or laptop is left with its lithium-ion battery fully charged, that battery will gradually self-discharge even if the device isn't used

       It never fails … you go to use a device that should be fully charged, but its battery has gone flat over time. Such may soon no longer be the case, however, if battery manufacturers simply start using a different type of adhesive tape.

      When commercial lithium-ion batteries are being assembled, polyethylene terephthalate (PET) tape is utilized to keep their electrode stacks from unwinding. And while the mechanical and electrical properties of the polymer are good for the job, scientists at Canada's Dalhousie University state that its chemical stability has been largely overlooked.


Citeşte mai mult...
 
Cele mai puternice branduri românești în 2023 PDF Imprimare
Companii
Marţi, 03 Octombrie 2023 16:33

 

                        

                                  Cele mai puternice branduri românești în 2023

   Cel mai așteptat top al brandurilor românești, realizat de 14 ani de revista Biz și Unlock Market Research, a ajuns la ediția 2023. Vineri, în cadrul evenimentului BrandRO, Top 50 cele mai puternice de branduri românești din 2023 a fost prezentat public. Pentru prima oară de când este realizat acest top, el este completat de unul nou dedicat brandurilor mai tinere de zece ani.

   Oamenii au declarat că în 2023 au cumpărat la fel de multe mărci/produse românești ca anul trecut (46%) si chiar mai multe în ultimul an (28%). Asistăm asadar la o cerere mai mare pentru branduri românești decât în trecut, 39% estimând că anul viitor vor cumpăra mai multe mărci românești.

   “Suntem într-o eră în care să fii brand românesc e mai cool și mai profitabil decât să vii din altă țară. Și asta pentru că românii au început să se simtă bine în pielea lor și să le placă la ei acasă. Oamenii învată să-și accepte rădăcinile, să le aprecieze și să le respecte. Odată cu această asumare începe dezvoltarea României, cu oameni și prin oameni.  Anul aceasta ne-am bucurat să aducem în prim plan brandurile tinere, ideile de business smart și moderne, cele care vor sustine cel mai probabil România de mâine. Depinde de noi să le susținem, acum, când au nevoie. Ar trebui să învățăm că sustinerea nu înseamnă să te lipești de succesul cuiva când îi este bine, ci să fii alături de el atunci când are cu adevărat nevoie“, consideră Adina Vlad, Managing Partner Unlock Market Research.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 432

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie