Total Media News

Stiri - Economie
Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. PDF Imprimare
Auto
Luni, 21 Ianuarie 2013 14:09

             Conform HG 1289/2011 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul rutier, Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru transportul rutier, desemnat să asigure, în principal:

  1. licenţierea operatorilor de transport rutier şi a operatorilor economici care efectuează activitaţi conexe transportului rutier;
  2. eliberarea licenţelor de traseu operatorilor de transport rutier care efectuează transport rutier de persoane prin servicii regulate şi servicii regulate speciale;
  3. certificarea întreprinderilor care efectuează transport rutier în cont propriu;
  4. autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto;
Citeşte mai mult...
 
BCR acorda credite beneficiarilor de subventii APIA PDF Imprimare
Financiar
Luni, 21 Ianuarie 2013 10:52

Banca Comercială Romană (BCR) oferă o gamă variată de credite pentru finanţarea activităţilor pe termen scurt ale agricultorilor, în baza unor convenţii tripartite semnate, recent, cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

                                                    

Astfel, BCR acordă credite pe termen scurt beneficiarilor care urmează să primească de la bugetul de stat sau din fonduri ale Uniunii Europene subvenţii în cadrul diferitelor scheme de sprijin financiar: pentru sectorul vegetal - PNDC 1 Campania 2012, plăţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic - PNDC bovine, ovine caprine Campania 2012, Măsura 215 – plăţi pentru bunăstarea  animalelor – porcine Campania 2012, Axa II PNDR Campania 2012 şi pentru suprafaţă - SAPS Campania 2012.

Citeşte mai mult...
 
Retehnologizare CHE Stejaru PDF Imprimare
Energie
Duminică, 20 Ianuarie 2013 19:51

       Retehnologizare CHE Stejaru a fost initiat in data de 12 Septembrie 2011, cu toate acestea, la jumatatea anului 2012, procesul de licitatie a fost suspendat datorita aplicarii procedurii insolventei care are ca scop restructurarea si reorganizarea companiei pentru a asigura transparenta totala asupra investitiilor si asupra activitatii managementului, asa cum s-a solicitat de catre Guvernul Romaniei, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Uniunea Europeana.

 

             Astazi, masurile luate de Administratorul Judiciar au adus rezultate pozitive si compania a inceput sa castige increderea creditorilor, inclusiv a Bancilor implicate, asadar Compania a decis reluarea procesului de Licitatie pentru Proiectul de Retehnologizare CHE Stejaru.

Citeşte mai mult...
 
Hotaririle CA al BNR pe probleme de politica monetara PDF Imprimare
Financiar
Duminică, 20 Ianuarie 2013 11:34

              În şedinţa din 7 ianuarie 2013, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,25 la sută pe an;
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

                  BNR va monitoriza atent evoluţiile interne şi ale mediului economic internaţional, astfel încât, prin utilizarea adecvată a instrumentelor de care dispune, să asigure realizarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor pe termen mediu şi a stabilităţii financiare.

Citeşte mai mult...
 
Exista un smartphone Fujitsu pentru cei cu o viata dubla PDF Imprimare
IT
Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013 21:15

            Cu noul sau dispozitiv, F Series, Fujitsu incearca sa previna un trend din cauza caruia tot mai multe smartphone-uri isi pierd identitatea.

                               

    Noua din zece smartphone-uri actuale sunt din ce in ce mai similare. Indiferent daca vorbim de software sau de un design dominat de aceleasi idei, noile telefoane rareori se mai pot identifica si totusi unele pot deveni un succes instantaneu, cel putin in Japonia, Fujitsu a imbratisat originalitatea cu un terminal putin diferit. Noile telefoane cu clapeta Fujitsu F Series au ajuns sa fie percepute ca telefoane perfecte pentru a-ti insela partenerul.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 316 din 432

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie