Total Media News

Stiri - Economie
Cum ar putea România să piardă fonduri UE de peste o sută de milioane de euro PDF Imprimare
Financiar
Duminică, 19 Februarie 2012 08:44
         

Ministrul pentru Afaceri Europene Leonard Orban a declarat vineri pentru Realitatea TV că, în cel mai rău scenariu, România riscă să piardă peste o sută de milioane de dolari, din cauza deficienţelor majore descoperite la sistemul de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane, în valoare  totală de 3,5 miliarde de euro.

 

            

"Cel mai rău scenariu ar fi ca această procedură de întrerupere să se transforme în una de suspendare. Ceea ce ar însemna că nu am mai putea să facem plăţi pe şase luni către Comisia Europeană", a spus Orban. Întrebat care ar fi suma pierdută de România în acest caz, ministrul a spus că este vorba de "mai mult de o sută de milioane de euro".

Citeşte mai mult...
 
Romanii prind gustul platii cu "bani de plastic". Cum a evoluat numarul cardurilor active PDF Imprimare
Financiar
Sâmbătă, 18 Februarie 2012 09:43

Valoarea platilor cu cardul la comercianti a avansat anul trecut cu peste 30%, la 4,4 miliarde de lei, in conditiile in care si bancile au investit mai mult in retelele de terminale de plata cu cardul (POS), al caror numar a crescut cu circa 18.000 de unitati, se arata intr-un raport al bancii centrale.
         
Pe piata bancara din Romania se aflau in circulatie la finele anului trecut 13.348.529 carduri valide, inclusiv co-branded si cu functie electronica, in crestere cu 6% fata de anul 2010, cand erau active 12.604.226 carduri.

Citeşte mai mult...
 
"Buturuga mica" de la Samsung PDF Imprimare
IT
Vineri, 17 Februarie 2012 09:45

Noile Ultrabook Seria 5 vin in Romania

 

Primul Ultrabook de la Samsung a fost prezentat in premiera pe continentul nostru la European Forum 2012 si va ajunge in tara noastra in luna aprilie.\

 

               

Seria 5 ULTRA este capabil sa se inchida in doar 10,5 secunde si sa se redeschida in 2 secunde, iar navigarea pe web se face de doua ori mai rapida decat in cazul generatiei anterioare de notebook-uri.

Citeşte mai mult...
 
Prima sondă săpată de Exxon şi Petrom în Marea Neagră indică prezenţa gazelor naturale PDF Imprimare
Energie
Joi, 16 Februarie 2012 08:27

Prima sondă săpată de ExxonMobil (SUA) şi OMV Petrom în Marea Neagră indică prezenţa gazelor naturale, dar este prematură evaluarea cantităţilor, au anunţat vineri cele două companii.


                 



"Acest fapt este încurajator, însă este prea devreme în procesul de explorare şi evaluare a datelor pentru a specula dacă se vor dovedi comerciale sau nu", se arată într-un comunicat comun al companiilor.

ExxonMobil Exploration and Production Romania, filială a grupului american Exxon Mobil, împreună cu OMV Petrom, companie deţinută în proporţie de 51% de grupul austriac OMV, derulează lucrări de explorare a hidrocarburilor în Marea Neagră.

Prima sondă săpată de cele două companii, Domino‐1, este amplasată în blocul Neptun, la 170 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de aproximativ 1.000 de metri. Operaţiunile de foraj au început la sfârşitul anului trecut.






  sursa   :  MEDIAFAX

 
Bosch intentioneaza sa achizitioneze divizia SPX Service Solutions PDF Imprimare
Auto
Miercuri, 15 Februarie 2012 12:53

Bosch intenţionează să achiziţioneze divizia SPX Service Solutions şi să îşi extindă portofoliul de diagnoză

                    

                        

      Divizia Bosch Automotive Aftermarket intenţionează să achiziţioneze unitatea Service Solutions a Corporaţiei SPX, cu sediul central în Charlotte, Carolina de Nord (NYSE, SPW). Un contract în acest sens a fost semnat la New York pe 23 ianuarie 2012.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 405 din 432

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie