Total Media News

Stiri - Economie

Se va introduce permisul de conducere pt scutere (mopede, etc) PDF Imprimare
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 19:15

 

   M.A.I. propune modificări la legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice, datorită necesitătii transpunerii unor prevederi ale Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere, a căror aplicare urmează a se realiza de la data de 19 ianuarie 2013.


    Ce este nou:

  • introducerea mopedelor şi triciclurilor în categoria autovehiculelor
  • se condiţionează conducerea mopedelor şi a autovehiculelor asimilate acestora de deţinerea unui permis de conducere corespunzător.
  • se revizuiesc categoriile de autovehicule pentru a căror conducere pe drumurile publice este necesară obţinerea permisului de conducere
  • se revizuiesc vârstele minime pentru obţinerea permisului de conducere
  • se renunţa la subcategorii, proiectul instituie şi norme referitoare la echivalări între categorii şi subcategorii de permise de conducere
  • se prevede introducerea duplicatului permisului de conducere în cazul schimbării numelui, pierderii, furtului ori al deteriorării permiselor de conducere (duplicatul se va elibera cu aceeaşi valabilitate administrativă cu documentul înlocuit şi nu cum este în prezent)
Implicaţii începând cu data de 19 ianuarie 2013 (data punerii in aplicare a prevederilor Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind permisele de conducere)
Citeşte mai mult...
 


Pagina 343 din 432

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home