Alimente care lupta impotriva inflamatiilor din organism Imprimare
Sanatate
MarĊ£i, 09 Mai 2017 15:23

 

                 

        Broccoli este bogat in potasiu si magneziu, flavonoide si carotenoide si detine proprietati antiinflamatorii. Toti acesti nutrienti combat stresul oxidativ si lupta impotriva inflamatiei cronice, de asemenea, prevenind riscul de a dezvolta cancer.Foarte apreciate in gastronomia japoneza, ciupercile shiitake contin compusi care corpul sa se refaca in urma daunelor produse de inflamatie.Potrivit studiilor, turmericul calmeaza durererea prin suprimarea substante chimice care produc inflamatii in organism.

     Ghimbirul poseda numeroase beneficii pentru sanatate datoratita gingerolului, compus cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si antibacteriene. Acest compus blocheaza mai multe gene si enzime in organism, care promoveaza inflamatia.Limoanda cu ghimbir si menta este o bautura delicioasa care inlocuieste cu succes bauturile carbogazoase, stimuleaza procesul de digestie si activeaza secretia bilei.

 

 

     Sfecla rosie, de asemenea, lupta impotriva inflamatiei cu ajutorul unui antioxidant numit betalaina, care repara celulele afectate de inflamatie. De asemenea, ajuta la imbunatatirea fluxului de sange si asigura organismului potasiu si magneziu, doi nutrienti importanti pentru imunitate. Pigmentii din fructele si legumele colorate contin fitochimicale care au proprietati antiinflamatorii.

      Un alt aliment foarte important de inclus in dieta este ananasul. Bromelaina, o enzima cu proprietati antiinflamatorii, are un impact pozitiv asupra durerilor cauzate de inflamatii.Prin continutul de vitamina C, bioflavonoide betacaroten, quercetina si luteolina, ardeii rosii neutralizeaza radicalii liberi si reduc inflamatia. Toate aceste substante protejeaza organismul de mai multe tipuri de cancer.

   Scortisoara este unul dintre cele mai vechi si apreciate condimente din lume. Scortisoara reduce inflamatia, combate bacteriile, tine sub control glicemia si imbunatateste functionarea creierului.Uleiul de cocos poseda proprietati antioxidante, antiinflamatorii si antibacteriene. Acesta contine acizi grasi esentiali care lupta impotriva bacteriilor si infectiilor de la nivelul tractului digestiv.

 

 

**  sursa - http://suntfericita.manager.ro/9-alimente-care-lupta-impotriva-inflamatiilor-din-organism-15787.htm?utm_source=rev-sanatate-14092016&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=694785