Inghetata de zmeura Imprimare
Bucatarie - Retete
Vineri, 22 Iunie 2012 14:01

             Chiar daca aceasta compozitie semi-rece poate fi depozitata in congelator pana la 3 zile, este mai bine cand ea este servita dupa cele 6-8 ore de la congelare.

                                                   

    Timp de preparare: Mediu
Numar de portii: 6-8
Complexitate: mediu


 

Ingrediente4 oua
1 cana zahar
1 baton de vanilie
250 ml smantana
250 g frisca
150 g migdale caramelizate
300 g zmeura

Mod de prepararePASUL 1: Pregatirea ingredientelorIntindeti intr-o tava de chec hartie de copt. Taiati migdalele sau faramati-le cu un facalet. ZdrobiČ›i si zmeura cu o furculita. Folosind un cutit ascutit, taiati de-a lungul crengutei de vanilie, curatand semintele. PASUL 2: Amestecarea oualorSpargeti ouale intr-un bol mare si adaugati zaharul si semintele de vanilie. Puneti amestecul la Bain-Marie, avand grija ca baza bolului sa nu atinga apa. Amestecati folosind un mixer sau manual pana ce umplutura devine pala, densa si inchegata.PASUL 3: Incorporarea friscai si a altor ingredienteAmestecati bine smantana pana ce se intareste. Amestecati bine si frisca. Adaugati zmeura in compozitia cu oua pregatita anterior si apoi, treptat, frisca si smantana.PASUL 4: FinalizareTurnati jumatate din amestec in tava, presarati cateva migdale si apoi turnati restul umpluturii. Acoperiti totul cu un servet si lasati la congelator timp de 6-8 ore. 
 
SFATURI:- Acest desert ar trebui sa aiba o textura moale, ca de spuma.- Incepeti prin a amesteca zaharul cu ouale imediat dupa ce le-ati adaugat in bol;- Puteti inlocui semintele de vanilie cu 1 lingurita de esenta de vanilie.  - Adaugati crenguta de vanilie taiata in borcanul dumneavoastra de zahar pentru o infuzie de vanilie.
**  sursa  :