Săptămâna Gustului 2012 s-a încheiat oficial la Ambasada Franţei |
Bucatarie - Retete |
Joi, 01 Noiembrie 2012 23:15 |
Ambasada Franţei la Bucureşti a găzduit pe 26 octombrie ultimul eveniment din cadrul Săptămânii Gustului 2012, atelierul “Gust şi savoare”, care a reunit oficialităţi române şi franceze, 10 chefs francezi şi chefs români, reprezentanţi ai Casei Regale, precum şi invitaţi speciali din Franţa: Eric Leautey - Chef la France 2 şi la Cuisine TV, Cedric Chabaudie - Chef al Asociaţiei Chefs de la République şi Sophie Gerstenhaber - Director General Semaine du Goût Franta.
În jur de 200 de invitaţi au fost prezenţi la acest eveniment. Printre invitaţii evenimentului s-au mai numărat: Nicolai Tand (Cantine de Nicolai), Chef Patrick Guibet şi Chef cofetar-patiser Silvia Ailincai, Chef Cristian Erimia (Metro Cash&Carry), Chef Horia Vârlan, Chef Gabriela Berechet, Chef Krishna Bohat, Chef Stefan Kopeczi. Toţi Chefi participanţi au primit în dar câte o carte profesională «Bucătăria Explicată» şi cartea Chef-ului Eric Leautey «A l’Atelier du Lion Vert ».
Deviza acestui eveniment este de a pune în valoare meseriile gustului, încurajarea dezvoltării filierelor scurte din agricultură şi de a pune accent pe educaţia gustului în scopul dezvoltării unei atitudini eco-responsabile. Evenimentul s-a desfăşurat sub înaltul patronaj al Ambasadei Franţei în România. Cei 10 chefs români şi francezi s-au înfrăţit în 5 duete de excepţie, astfel: François Tassaux - Carrefour & Dumitru Bucşa – Pullman au realizat: Philippe Dupré - Ici et La Restaurant & Ştefan Daniel Popescu – Novotel Patrick Pierre - Săptămâna Gustului & Costel Dumitru - La Kostas Fish&Chips Samuell Letorriellec – Loft Restaurant & Ştefan Bercea – Cabana Vânătorilor Paste cu Creveţi şi sos Nantua - de inspiraţie din meniu Air France (Chef Joël Robuchon) Eddy Seys - Hotel Epoque & Cornelia Ghişoi - Hotel Aro Palace
Cu o tradiţie de peste 20 de ani în Franţa, “La Semaine du Goût” (Săptămâna Gustului) a luat amploare şi în România. Anul acesta a fost organizată a doua ediţie a evenimentului, prin care organizatorii, compania ArtGastro, şi-au propus multiplicarea numărului de activităţi şi evenimente. Evenimentul a angrenat bucătari profesonişti, specialişti din industria agro-alimentară, restaurante, precum şi elevi şi studenţi, principala ţintă a acestui eveniment. Săptămâna Gustului are ca obiective încurajarea unei alimentaţii sănătoase, promovarea meseriilor gustului (bucătar, cofetar, patiser etc) în rândul tinerilor, precum şi sensibilizarea companiilor din industria agro-alimentară şi conexă pentru a aborda o atitudine eco-responsabilă care se încadrează în linia unei dezvoltări durabile.
*** sursa :horeca.ro |