Total Media News

Sport
Min.Tin.si Sportului clarificari despre bugetul pe federatii PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Martie 2021 17:06

Ministerul Tineretului și Sportului

COMUNICAT DE PRESĂ AL MINISTERULUI TINERETULUI ȘI SPORTULUI

privind modalitățile de stabilire a cuantumurilor de finanțare a federațiilor sportive naționale pe anul 2021

               Având în vedere faptul că, dintr-o eroare materială, au fost date publicității o serie de adnotări, informații parțiale sau specificații din diverse drafturi și note de lucru interne care nu reprezintă forma finală a modului în care au fost stabilite cuantumurile de finanțare a federațiilor sportive pentru anul 2021, pentru o corectă informare, Ministerul Tineretului și Sportului face următoarele precizări:

1.    În vederea stabilirii cuantumurilor de finanțare pentru federațiilor sportive naționale, a fost creată o metodologie cadru, cu caracter general, bazată pe principii clare de evaluare a performanței federale în întreg ansamblul acesteia, evaluarea fiind făcută atât din punct de vedere sportiv, administrativ, organizatoric, de dezvoltare a sportului în teritoriu, precum și de nivelul de reprezentativitate la nivel internațional.

2.    La baza stabilirii bugetelor pentru fiecare federație sportivă națională în parte, au stat o serie de criterii de finanțare si indicatori specifici care au avut drept scop evaluarea orientativă, pe principii valorice clare de performanță federală realizată în perioada 2018-2020, precum și a capacității solicitanților de a contribui la realizarea obiectivelor fiecărui program sportiv de utilitate publică, corelat cu un indice raportat la bugetele alocate în 2018 și 2019, fiind necesară susținerea continuării programelor federale începute anterior.

 

Citeşte mai mult...
 
Sport
Adunarea Generală Ordinară din 2021 a C.O.S.R. programată pe 22 aprilie PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Martie 2021 10:10
                        
     Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a stabilt ca Adunarea Generală Ordinară din 2021 a COSR să aibă loc pe 22 aprilie, de la ora 11.00, la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani. Pe ordinea de zi a ședinței se regăsesc următoarele:
 • Raportul de activitate al Comitetului Executiv 202;
 • Rapoarte financiare pe anul 2020;
 • Raportul Comisiei de Cenzori 2020;
 • Raportul Auditorului Extern 2020;
 • Planul anual de activitate 2021;
 • Bugetul de venituri și cheltuieli 2021;
 •  Nominalizarea Auditorului Extern COSR;
 •  Diverse.

Persoanele juridice care dețin calitatea de membru sunt rugate ca, până la data de 16 aprilie 2021 să transmită împuternicirea pentru persoana desemnată ca reprezentant în Adunarea Generală.

 

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Bugetul federatiilor sportive pe 2021 PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Martie 2021 19:56

 

                     Clasificarea, ierarhizarea și prioritizarea Federațiilor Sportive Naționale 2021

 

Criteriile de finanțare pentru programul „Promovarea sportului de performanță” sunt:

 

 1. Criteriul (1)  (C1) – federația sportivă națională, posesoare a Certificatului de Identitate Sportivă eliberat de autoritatea națională competentă, este afiliată la, sau recunoscută de federații sportive internaționale participante la cel puțin trei ediții anterioare ale Jocurile Olimpice/Paralimpice; potențial și continuitate în reprezentarea României la jocurile olimpice/paralimpice (JO/JP),;

 Indicatori specifici:

 1. nivelul de îndeplinire al obiectivelor de performanță:

- federația sportivă națională/Comitetul Naţional Paralimpic (CNP) are sportivi calificați la Jocurile Olimpice/Jocurile Paralimpice Tokyo 2020;

- federația sportivă națională/CNP are sportivi care, în conformitate cu regulamentele sportive internaționale se mai pot califica la JO/JP Tokyo 2020;

- federația sportivă națională/CNP are sportivi care participă la competiții de calificare pentru JO/JP Beijing 2022;

- federația sportivă națională are sportivi care participă la Festivalul Olimpic al Tineretului European – ediția de iarnă Vuokatti 2021.

- federația sportivă națională/CNP a obținut una sau mai multe medalii la una dintre ultimele două ediții ale JO/JP;

- federația sportivă națională/CNP a obținut cel puțin un loc IV-VI la una dintre ultimele două ediții ale JO/JP;

- federația sportivă națională a obținut una sau mai multe medalii la campionatele mondiale şi/sau europene, cupe mondiale şi/sau europene, alte competiții internaționale oficiale, în anii 2019-2020;

- federația sportivă națională a obținut cel puțin un loc IV-VI la campionatele mondiale şi/sau europene, cupe mondiale şi/sau europene, alte competiții internaționale oficiale, în anii 2019-2020;

- federația sportivă națională s-a calificat şi a participat la ultima ediție a unui turneu final al campionatelor mondiale şi/sau europene, în cazul jocurilor sportive;

- federația sportivă națională a obținut una sau mai multe medalii la competiții sportive organizate de alte entități juridice recunoscute de Comitetul Olimpic Internațional;

- federația sportivă națională a organizat în anii 2019-2020 campionate naționale;

 1. nivelul de reprezentare a imaginii României pe plan internațional, respectiv federația sportivă națională este afiliată la sau recunoscută de federații sportive internaționale participante la cel puțin 3 ediții ale Jocurilor Olimpice/Paralimpice și/sau de federații sportive internaționale membre ale unor organizații sportive recunoscute de CIO.
 2. promovarea şi dezvoltarea sportului în teritoriu, respectiv numărul de structuri sportive afiliate;
 3. nivelul de dezvoltare a bazei de selecție, respectiv numărul de sportivi legitimați;
Citeşte mai mult...
 
Imobiliar
Analiza Piata Imobiliara PDF Imprimare Email
Luni, 22 Martie 2021 14:43

În tristul an 2020 pandemia ne-a închis în case, ocazie cu care multora dintre noi nu le-au plăcut priveliștile de la balcoane sau din propriile interioare

În urmă cu câțiva ani, stând la o terasă și o halbă cu niște amici, le-am spus că e o prostie dorința aprigă de a avea casa lor, cu riscul unei legări de glie pentru următorii 25-30 de ani. Vorbea înțeleptul din mine, care tocmai își termina cu greu creditul de la casa luată cu 15 ani înainte, și care, eliberat întrucâtva de angoasa asta națională de a fi propitar, își îndrepta visele spre zări mai însorite:

 • Măi, sunteți tineri, abia ați terminat facultatea, nu vă închideți opțiunile cu un credit de casă, că aveți lumea de văzut, e mare, e frumoasă și vă așteaptă. Poate așa o să descoperiți că nici nu vreți să rămâneți în orașul ăsta până la pensie. Luați și voi exemplu de la americani, ăia azi sunt aici, mâine departe, trăiesc în chirie până la moarte...
 • Da, ți-e ușor să vorbești, tu ți-ai cumpărat deja casă. În plus ai interes să ne ții legați de ziarul tău, să căutăm tot timpul chirii avantajoase la voi pe site, mi-a replicat fata, mai în glumă, mai în serios.
 • Da, chiar așa, tu de ce ți-ai cumpărat casă când aveai vârsta noastră? - mă întreabă și el.
 • Păi așa făceau toți atunci, erau și casele mai ieftine, că abia ieșisem din comunism, și nici eu nu știam că e mai frumos să vezi lumea decât să plătești rate la o cutie de chibirituri construită pe vremea lui Ceaușescu.
Citeşte mai mult...
 
Sport
Nu se permite intrarea în Japonia a spectatorilor de peste mări la Jocurile Olimpice de la Tokyo PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Martie 2021 14:08
                                                            IOC logo

    COI și IPC respectă și acceptă decizia japoneză cu privire la spectatorii de peste mări Comitetul Olimpic Internațional (COI) și Comitetul Paralimpic Internațional (IPC) au fost astăzi informați de părțile japoneze în cadrul celor cinci partide despre concluziile lor cu privire la spectatorii de peste mări la Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 din această vară.

     Din motive de siguranță a fiecărui participant la Jocuri și a poporului japonez, concluziile lor sunt pe deplin respectate și acceptate de IOC și IPC.

În timpul reuniunii, COI și IPC au fost informați că, așa cum este subliniat în declarația completă de la Tokyo 2020, concluzia partidelor japoneze este de a nu permite intrarea în Japonia a spectatorilor de peste mări la Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 din cauza pandemie mondială predominantă COVID-19.              Biletele pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice achiziționate de rezidenții de peste mări de la Comitetul de organizare Tokyo 2020 vor fi rambursate. „Împărtășim dezamăgirea tuturor fanilor olimpici entuziaști din întreaga lume și, bineînțeles, familiile și prietenii sportivilor, care intenționau să vină la Jocuri”, a declarat președintele CIO, Thomas Bach. „Îmi pare rău pentru asta. Știm că acesta este un mare sacrificiu pentru toată lumea. Am spus chiar de la începutul acestei pandemii că va necesita sacrificii .

 

Citeşte mai mult...
 
Energie
ANALIZA | Pretul carburantului in continua crestere! Cum se va opri aceasta criza? PDF Imprimare Email
Joi, 18 Martie 2021 14:58

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

Litrul de benzina si motorina in Romania a crescut exponential in acest an fata de aceeasi perioada, de izolare, din anul 2020, iar tendintele de crestere s-au putut observa treptat, de la sfarsitul anului trecut. In ultimele zile ale lunii Decembrie s-au constatat cresteri evidente ale litrului de benzina si motorina la benzinariile din tara noastra, iar prognoza pentru 2021 era destul de sumbra, in acest moment un litru de benzina ajungand chiar la 5,50 lei.

Dupa ce in Noiembrie 2020 pretul era de 4,40 lei la pompa pentru un litru de benzina, mijlocul lunii Februarie ne gasea cu un pret de 5,15- 5,20 lei pentru un litru benzina, acum pretul la benzinarii poate chiar trece de 5,50 lei, ceea ce inseamna o crestere majora nu numai la pompa, ci si la toate activitatile economice ca implica pretul benzinei, transport,etc.

Companiile petroliere pun creșterile pe seama majorării accizei și a evoluției cotaţiei barilului de petrol. Motorina se afla aproximativ in aceeasi zona de pret, inregistrand de asemenea o crestere majora de pret.

Cele mai mari prețuri la carburanți din Europa se înregistrează în state precum Olanda, Norvegia și Italia. Spre exemplu 1 litru de benzină în Olanda costa 8,14 lei, în cazul motorinei norvegienii plătesc cel mai mult, adică 7,22 lei. La polul opus, cele mai mici prețuri înregistrate la benzină au fost în Ucraina - 3,88 lei, iar la motorină în Moldova - 3,48 lei pe litru.

În mai 2020 a fost cea mai scăzută valoare din ultimii cinci ani ai benzinei, când un litru ajungea la pompă la 4,27 lei / litru, situaţie staţionară pentru aproape o lună de zile. Abia din iunie preţul a început să crească, uşor-uşor, la 4,28 - 4,30.

In conditiile date tot mai multi romani, isi vor pune semne de intrebare asupra transportului cu masini termice, vor circula cu transportul in comun, desi poate sa nu fie o masura la fel de eficienta ca timp, sau vor merge pe jos acolo unde este cazul. Practic, la 30 litri cu care un roman alimenteaza masina, plateste in acest moment mai mult cu minim 30 lei fata de Noiembrie anul trecut, o diferenta uriasa pentru o persoana mobila, care circula mult cu autoturismul.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 839

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home