Total Media News

Financiar
Comunicat comun de presă privind lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Martie 2021 14:33

SNEF

    Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor anunță lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro.

    Cele cinci instituții partenere invită entitățile angrenate în proiecte din domeniul educației financiare să își înscrie, până la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educație financiară, dezvoltate începând cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la secțiunea Cartea Albă.

    Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creează o bază de date, care cuprinde toate entitățile care doresc să-și promoveze proiectele de educație financiară, derulate în nume propriu la nivel național. Înscrierea în această bază de date este facilă, permițând o mai bună interconectare a actorilor implicați în activități de educație financiară, oferind și o imagine de ansamblu a educației în acest domeniu din România.

 

Citeşte mai mult...
 
Sanatate
Dispozitivul purtat pe frunte ar putea îmbunătăți tratamentul icterului pentru copii PDF Imprimare Email
Luni, 08 Martie 2021 07:52
The device, not seen in this photo, could minimize the amount of time jaundiced infants need to spend receiving phototherapy
The device, not seen in this photo, could minimize the amount of time jaundiced infants need to spend receiving phototherapy

According to Japan's Yokohama National University, jaundice occurs in 60 to 80 percent of all newborn babies, and can result in brain damage or even death if left unchecked. That's why they've developed a new wearable device to help in its treatment.

Jaundice is caused by an elevation of bloodstream levels of a compound known as bilirubin, which causes the skin to turn yellow. Treatment typically involves exposing the infant to blue light, which breaks the bilirubin down so it can be passed with the urine. That said, the process takes away from time in which the infant could be bonding with its mother, plus it can lead to dehydration and the development of allergies.

Currently, pediatricians periodically assess bilirubin levels in jaundiced babies via a handheld tool known appropriately enough as a bilirubinometer. Led by Assoc. Prof. Hiroki Ota, a team of Yokohama scientists set out to develop a device that performs the same task continuously.

 

Citeşte mai mult...
 
Sporturi de iarana
Stefan Kraft campion mondial! Vezi locul ocupat de Andrei Feldorean! PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Martie 2021 20:13

Stefan Kraft wins large hill qualification

Stefan Kraft este noul campion mondial pe trambulina mare, in urma competitiei din aceasta seara disputata la Oberstdorf, in conditii dificile pe Schattenberg Schanze. El a fost urmat la diferente mici in clasament de Robert Johansson si Karl Geigerl, localnicul din Oberstdorf. Imediat, langa podium s-a clasat si Piotr Zyla, pe pozitia a 4-a, ce dovedeste forma buna a campionului de pe trambulina mica.

Marile dezamagiri ale competitiei au fost Markus Eisenbichler si Kamil Stoch, cotati cu sanse bune inainte de acest concurs.

Citeşte mai mult...
 
Financiar
CEC Bank accelerează procesul de digitalizare cu soluții low-code furnizate de Aurachain PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Martie 2021 15:45

   CEC logo

   CEC Bank accelerează procesul de modernizare și digitalizare. CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activități bancare, în timp record și cu costuri reduse.

  Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicații software cu intervenții minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfețe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente – baze de date, conectări cu alte aplicații, elemente de logică, și chiar implementari de tip blockchain.

    CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformării digitale a băncii, în prezent fiind vizate trei zone de activitate. Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare și mentenanță a rețelei de bancomate și POS-uri, al doilea vizează deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea - implementarea unor soluții online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.


Citeşte mai mult...
 
Sporturi de echipa
Eugen Teodorovici s-a alaturat echipei FR Rugby! PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Martie 2021 08:01

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare şi iarbă

Alin Petrache a primit 72 de voturi pentru un nou mandat de 4 ani în fruntea rugbyului românesc, iar la alegeri a asistat și șefului Rugby Europe, Octavian Morariu.

Noutatea vine in urma alaturarii fostului senator, si Ministru al fondurilor europene si finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, ce urmeaza sa fie trezorier in aceasta structura de conducere a FR Rugby.

"Întotdeauna am promovat și susținut sportul românesc care ne-a făcut de atâtea ori să fim mândri că suntem români.Rugby-ul este unul dintre campionii sportului românesc. Rămâne unul din sporturile care au creat caractere! Rămâne un motiv de mândrie prin rezultatele obținute de ai noștri - ca STEJARII - în competițiile cele mai importante." afirma  Teodorovici.

Citeşte mai mult...
 
Auto
Analiza - Piata auto din Romania in Februarie si 2 luni din 2021 PDF Imprimare Email
Marţi, 02 Martie 2021 12:27

    Conform datelor comunicate de catre DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a  Vehiculelor), in luna februarie a.c au fost inmatriculate in Romania 8.590 autovehicule noi (autoturisme  si vehicule comerciale. autocare si speciale). cu 18,9% mai putine decat in luna similara a lui 2020.

        

                      AutoDEL (Uničov) • Firmy.cz

       Dintre acestea. 6.897 au fost    autoturisme noi, a caror scadere   fata de luna februarie 2020 (cand    au fost inmatriculate 8.836 unitati),  este de -21,9%.

       Top-ul 5 pe marci in februarie:

        Dacia 1.120 unitati, Hyundai 637
        unitati, Skoda 634 unitati, Ford 620
        unitati si Toyota 593 unitati.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 8 din 839

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home