Total Media News

Ultimele sitiri

Legislatie
Senatul a respins legea prin care judecatorii numiti la CCR sa nu fi avut activitate politica PDF Imprimare Email
Luni, 24 Septembrie 2012 18:51

     Propunerea legislativă are ca obiect modificarea art.5, alin. 5 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, în sensul instituirii condiției ca, pentru ocuparea funcției de judecător la CCR, candidații să depună o declarație pe propria răspundere că nu au fost membri ai vreunui partid politic.

 

    ”Credibilitatea de care trebuie să se bucure acest for nu poate fi una îndoielnică, iar, atât timp cât vor exista temeri cu privire la gradul de independență cu care decid cei care sunt chemați să delibereze asupra constituționalității legilor, va exista un conflict între ceea ce se dorește a reprezenta Curtea Constituțională într-un stat de drept și modul în care este percepută România”, arată inițiatorii în expunerea de motive.

Citeşte mai mult...
 
Esential
ANCOM a vindut licentele 4G, dar a incasat mai putin decit estima initial PDF Imprimare Email
Luni, 24 Septembrie 2012 17:15

    Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) a vândut, astăzi, cea mai mare parte a blocurilor de frecvenţă pentru furnizarea de servicii telecom, suma pe care o va încasa fiind de 682,13 milioane euro. Suma este mai mică decât cea estimată iniţial pe baza preţurilor minime de vânzare, de 726,8 milioane euro, însă operatorii nu au cumpărat toate blocurile de frecvenţă scoase la licitaţie. Vodafone şi Orange vor plăti cele mai mari sume de bani.

 

   Mai exact, Vodafone va achita 228,5 milioane euro pentru un portofoliu de licenţe cu aproape 80% mai mare decât cel pe care îl are în prezent. Operatorul a câştigat, pentru perioada 2014-2029, câte două blocuri în banda de 800 MHz şi în cea de 900 MHz, şase blocuri în 1.800 MHz şi un bloc în cea de 2.600 MHz. Pentru licenţele scurte (1 ianuarie 2013 – 5 aprilie 2014), Vodafone a cumpărat cinci blocuri în frecvenţa de 900 MHx şi trei în cea de 1.800 MHz.

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Rezervele internationale – august 2012 PDF Imprimare Email
Luni, 24 Septembrie 2012 07:52

            La 31 august 2012, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 30.954 milioane euro, faţă de 32.141 milioane euro la 31 iulie 2012.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1.142 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.
Citeşte mai mult...
 
Film
"Dupa dealuri" prezentat in avanpremiera in Romania, la Vaslui PDF Imprimare Email
Duminică, 23 Septembrie 2012 15:45

    Filmul "După dealuri" de Cristian Mungiu, propunerea României la premiile Oscar din 2013, a fost prezentat în avanpremieră în România, vineri seară, la Vaslui, regizorul spunând că a ales acest oraş "pentru legătura care este între întâmplarea reală şi cărţile care inspiră filmul".

Filmul "După dealuri" a fost prezentat în avanpremieră la Vaslui, vineri, de la ora 19.00, la EuroCinema Silver Mall.

Prezent la eveniment, regizorul Cristian Mungiu a declarat că a ales oraşul Vaslui pentru legătura dintre întâmplarea reală şi cărţile care au inspirat filmul, acţiunea peliculei desfăşurându-se la o mănăstire din judeţul Vaslui.

Citeşte mai mult...
 
Politic
PDL depune luni la Camera o moțiune pe educatie in care se cere demisia Ecaterinei Andronescu PDF Imprimare Email
Duminică, 23 Septembrie 2012 15:32

    Vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, a declarat pentru AGERPRES, vineri, că moţiunea pe educaţie anunţată de democrat-liberali va fi depusă luni în plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul demersului parlamentar urmând să fie cerute, printre altele, depolitizarea organismelor care se ocupă de etica universitară, renunţarea la numirea politică a directorilor de şcoli, renunţarea la introducerea bacalaureatului profesional începând cu 2013 şi demisia din funcţie a actualului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

                           

  "PDL va cere mai multe lucruri, printre care: renunţarea la introducerea bacalaureatului profesional pentru anul 2013 şi concentrarea efortului pentru pregătirea învăţământului profesional care să fie urmat în 2016 de bacalaureatul aferent, conform Legii educaţiei naţionale.

Citeşte mai mult...
 
IT
Cum sa instalezi jocurile de pe Steam oriunde doresti PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012 13:46

    Steam este cel mai popular magazin digital de jocuri pentru PC, insa nu toti cei care il folosesc sunt multumiti de modul in care acesta organizeaza jocurile. In loc sa ofere posibilitatea de a alege  folderul in care dorim sa instalam titlurile cumparate, acesta le baga pe toate la gramada in “steamapps”..

Ei bine, odata cu noul beta care adauga functionalitatea Big Picture, a fost adaugata si o optiune pentru dezvoltatori, care ofera posibilitatea de a instala jocurile in foldere alternative. Activarea acesteia este insa putin mai complicata pentru un utilizator fara cunostinte, asa ca am decis sa realizez acest scurt tutorial.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 836 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home