Bucatarie - Retete
|
Marţi, 13 Noiembrie 2012 16:10 |
Ciocolata de casă este un desert ușor de preparat, delicios și pe gustul celor dragi.
Timp de preparare: Indelungat
Numar de portii: 6 Complexitate: usorIngrediente250 g zahăr
250 g lapte praf 200 g unt 50 g cacao 250 g miez de nucă esenţă de rom
Mod de preparare1.Pune la fiert 150 ml apă cu zahărul. După ce a dat în clocot, mai lasă să fiarbă câteva minute, până se adună spuma deasupra și siropul curge mai grosuţ din lingură. 2.Adaugă untul și amestecă bine până se încorporează. Oprește focul și presară laptele praf amestecat cu cacao. 3.Amestecă energic, după care pune nuca tăiată bucăţi și câteva picături de esenţă de rom. 4.Compoziţia astfel obţinută întinde-o într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt sau celofan. 5.Lasă la frigider câteva ore, până se întărește. Înainte să o servești, porţioneaz-o după cum dorești.
** sursa :ecuisine.ro |