Exceptionalele romuri Clement isi au originea in Francois, insula Martinica, leaganul romului agricol.
Acesta se produce in cea mai mare parte in teritoriile franceze din Caraibe si Oceanul Indian, si este obtinut din distilarea sucului de trestie de zahar.Sucul proaspat obtinut din presarea trestiei de zahar, fermentat si distilat, pastreaza caracterul vegetal al acesteia si aromele naturale ale terroir-ului.Fondata in 1887 de catre Homère Clément, proprietatea produce romuri de exceptie ce dezvaluie expresia pura a traditiei din Martinica.In 1996, romurile Clement obtin, asemenea coniacului sau prestigioaselor vinuri frantuzesti, Apelatiunea de Origine Controlata Martinica. Terroir-ul unic al Martinicai caracterizat de caldura tropicala si umiditate intruneste conditiile ideale de crestere a trestiei de zahar. Briza racoroasa a oceanului functioneaza precum un aer conditionat natural, ventiland plantatiile de trestie, iar dealurile abrupte asigura un drenaj excelent.Procesul de invechire in Martinica este cunoscut pentru faptul ca se desfasoara de circa 2,5 ori mai rapid decat in Franta sau in Scotia, gratie temperaturii si umiditatii ridicate.
|