Total Media News

Decizie explozivă la CCR, după referendumul pe justiție: Amnistia pentru corupție nu poate fi ...... PDF Imprimare
Vineri, 19 Iulie 2019 14:05

          Cât a costat organizarea referendumului de pe 26 mai! Președintele cheamă alegătorii să decidă pe teme juridice

I  ..Decizie explozivă la CCR, după referendumul pe justiție: Amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă

      Curtea Constituţională s-a pronunțat joi pe cele două proiecte de modificare depuse de Putere si de Opoziție, proiecte ce prevăd modificarea articolelor vizate de referendumul din 26 mai.

  Aceștia au decis că graţierea faptelor de corupţie NU poate fi interzisă.
  Votul a  fost  in  unanimitate.
II--  Curtea Constituțională a României (CCR) este unica autoritate de jurisdicție constituțională în România, independentă față de orice altă autoritate publică și care are, conform Constituției României, rolul de garant al supremației Constituției.

   Componență

    Curtea se compune din nouă judecători numiți pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi prelungit sau reînnoit. Câte trei judecători sunt numiți de către Camera Deputaților, Senat, respectiv de Președintele României. Componența Curții se înnoiește cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani, fiecare din autoritățile competente să efectueze numirile desemnând câte un judecător[2]. Aplicarea acestui sistem de înnoire periodică a fost asigurată, la înființarea Curții, prin numirea primilor judecători pe durate de 3, 6 și 9 ani, pentru fiecare din aceste durate fiind desemnat, în mod corespunzător, câte un judecător din fiecare grupă.

   Membrii actuali ai Curții

   II .. Referendumul   a  fost  solicitat de  presedintele   Iohannis . 
    III..Fără să existe încă o sumă oficială, se presupune că referendumul solicitat de Iohannis a depasit   cu mult cele 200 de milioane de lei, bani acordați pentru organizarea referendumului pentru redefinirea familiei. Banii vor fi luați din Fondul de rezervă bugetară
    IV...Intrebare : daca  dnul  Președinte Klaus Iohannis a fost cel care a decis de data aceasta să cheme alegătorii la urne    pe  două teme clare – interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și organizării judiciare,  sa  intelegem  ca  dnul  presedinte  este  de  acord  cu  amnistia și grațieriea   pentru : viol,pedofilie , crima ,atac  terorist , etc.  ??
    V..Tinind  cont  de  Decizia  CCR  , cine   PLATESTE  cheltuielile  facute  cu 

referendumul  ??


   Ce  rost  a  avut  acest  referendum ?

   Cui  a  folosit  acest  referendum  ?


*

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2022
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Legislatie Decizie explozivă la CCR, după referendumul pe justiție: Amnistia pentru corupție nu poate fi ......