Total Media News

”Prizonierul”- un thriller care poate fi citit și ca studiu psihologic al alienării. PDF Imprimare
Luni, 07 Iunie 2021 11:45
                           Ar putea fi o imagine cu carte şi text care spune „IRINA R/AMUNTEAN MUNTE PRIZONIERUL Editura GRI”
   Irina Munteanu, jurnalistă din Grupul Reporterilor Independenți, vine în a doua ei carte polițistă cu o crimă senzațională din lumea presei. Același comisar Mario Cristescu, din „Crimă la Grădina Botanică”, îi pândește pe ziariști prin labirintul anchetelor, dar fără succes. Aparent, nu există un mobil al crimei. Până în ziua în care urmăritor și urmărit ajung față în față, iar comisarul își dă seama că zidurile create în jurul nostru de traumele din comunism duc uneori la crimă.
   Iată ce a spus Manon despre ”Prizonierul”:
       „Prizonierul este un thriller care poate fi citit și ca studiu psihologic al alienării. Iubitorii de istorie vor lectura cu plăcere această carte, pentru că romanul pune mai multe probleme, printre care, de exemplu, dacă intervalul de 30 de ani este suficient pentru a cântări cum trebuie istoria noastră recentă.
Am apreciat autenticitatea cu care este redată atmosfera mediului social autohton, fără denaturarea spre ridicol sau grotesc, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în ficțiunile contemporanilor.
Mi se pare o foarte mare realizare să scrii despre oroare și oribil fără să-ți încarci cititorul. Remarc empatia ușor stranie pe care autoarea o are față de personaje, în dilemele cu care le obligă se se confrunte.
Mi s-a părut interesant faptul că romanul discută conceptul de transmitere genetică a suferinței, epigenetica transgenerațională.
   Titlul mi se pare foarte bine ales, pentru că vorbește despre închisorile pe care le purtăm zilnic cu noi.
Romanul se remarcă prin ascuțimea observațiilor, documentarea foarte serioasă, în care se vede jurnalistul, și scriitura curată, vie, fără prețiozitate, lipsită de orice element bombastic, aproape austeră.”
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Cultura ”Prizonierul”- un thriller care poate fi citit și ca studiu psihologic al alienării.