Total Media News

Min. Tineretului și Sportului suplimentează sumele destinate activității sportive de performanta PDF Imprimare
Miercuri, 23 Iunie 2021 14:48

                           Ar putea fi o imagine cu iarbă şi text care spune „FONDURI SUPLIMENTARE PENTRU ACTIVITAJEA SPORTIVA DE PERFORMANȚĂ CUVERNUL MTS MINISTERUL TINERETULUI ȘI SPORTULUL”

 

    La inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, ca urmare a aprobării de către Guvernul României a Memorandumului de deblocare a rezervei de 10% din bugetul MTS, au fost alocate resurse suplimentare federațiilor sportive naționale

    Vești bune pentru sport, ca urmare a aprobării de către Guvernul României a Memorandumului de deblocare a rezervei de 10% din bugetul MTS și disponibilizarea unei sume de 9.500 mii lei.

    Astfel, ca urmare a acestui fapt, din bugetul Ministerului Tineretului și Sportului destinat activității sportive de performanță, s-au alocat unui număr de 23 de federații sportive naționale, pe baza solicitărilor acestora, sume destinate pregătirii sportive, calendarului sportiv intern și internațional, precum și altor cheltuieli. Aceste sume vizează activitățile sportive ce se vor desfășura în perioada iulie – septembrie 2021, urmând ca, la rectificarea bugetară din această toamnă, să se analizeze activitatea sportivă din perioada octombrie – decembrie 2021 și să se aloce federațiilor sportive naționale fonduri pentru activitățile ce se vor desfășura în acest interval.  


 

 

   De asemenea, s-au analizat cererile de finanțare depuse de un număr de 17 federații pentru Programul Național de Excelență, respectiv pentru organizarea pe teritoriul României a unor competiții de nivel internațional, conform Metodologiei de Excelență a Ministerului Tineretului și Sportului. Aceste cereri au fost declarate eligibile, urmând ca, în funcție de calendarul acțiunilor sportive internaționale, să se aloce progresiv sumele solicitate, începând cu luna iulie, până la finalul acestui an. Totalul acestora va fi de 4.500 mii lei.

“Mă bucur foarte mult că putem veni în sprijinul federațiilor sportive naționale cu aceste sume. Nu a fost un an simplu din punct de vedere al finanțării, dar iată că până la urmă soluții se găsesc. Rămânem alături de federații și vom continua să căutăm soluții pentru ca sportul și sportivii să aibă condiții cât mai bune de pregătire, iar calendarul sportiv să se desfășoare fără probleme. Nu pierdem din vedere nici calitatea noastră de organizatori de competiții internaționale, pentru că avem de recuperat prestigiu și la acest nivel și deja am dovedit că avem capacitatea de a face acest lucru foarte bine”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. 

*

*

*__ Min. Tineretului si Sportului

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2021
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Sport Min. Tineretului și Sportului suplimentează sumele destinate activității sportive de performanta