Total Media News

Rapid, pas gresit in lupta spre titlu, dupa un meci tensionat cu Farul! PDF Imprimare
Sâmbătă, 16 Martie 2024 00:47

Farul s-a impus în deplasarea cu Rapid, scor 2-1, în runda inaugurală a play-off-ului din Superliga României.

Când lucrurile merg bine, la Rapid trebuie să vină o năpastă. Bergodi a presimțit asta în conferința de la finalul victoriei cu FCSB. Acum, nenorocirea a avut iz penal. Reținerea lui Liviu Ungurean, liderul ultrașilor giuleșteni, a adus o liniște macabră în Peluză. 

Rapidul a facut un meci destul de confuz, iar giulestenii nu au reusit deloc sa repete inspiratia dupa meciul precedent. Golul lui Louis Munteanu le-a turnat plumb in ghete, ajutat si de prestatia arbitrului Gaman, cel putin discutabila!

Fără sprijinul fanilor, rapidiștii au fost pedepsiți de Louis Munteanu, aflat la meciul sezonului. Golul marcat de Rrahmani, din penalty, îl ajută doar în lupta pentru titlul de golgheter.

Rapid pierde cu Farul și pare să iasă din lupta la titlu înainte de a intra serios.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal, jucând fotbal şi text care spune „85' SUPERLIGA PLAY-OFF RRAHMANI SCOR FINAL RAPID MUNTEANU 55' 1 1 2 CONSTANTA”

Posesia, mereu posesia

Echipa lui Cristiano Bergodi vine după triumful din fața FCSB-ului, iar campioana în exercițiu după un sezon chinuit, în care nu a funcționat nimic, intrarea în play-off fiind mai mult rodul jocului rezultatelor. Dar o formație a cărei filosofie de joc este posesia rămâne mereu periculoasă. Hagi trimite 6 oameni noi în teren după ultima etapă din sezonul regulat, surprinzând și mai tare cu ungerea lui Grameni drept căpitan, după ce ultimele partide fusese rezervă.

Rapid crispat

Bergodi nu schimbă 11-le câștigător și este logic să procedeze așa nu doar pentru că respectă o regulă nescrisă a fotbalului. În bătăliile play-off-ului, omogenitatea va cântări greu. Începutul meciului arată un Rapid mai degrabă bizar de prudent și crispat, apropierea de FCSB în clasament acționând ca un magnet cu efect invers. Din primele 20 de minute, dominate de Farul la capitolul posesie, rămâne doar ocazia lui Hasani (7) care a șutat peste poarta apărată de Buzbuchi din poziție favorabilă.

 

Tot tinerii duc greul. Frumos paradox!

Posesia de aproape 60% a oamenilor lui Hagi din partea de început a partidei se convertește în gol în minutul 22, când Louis Munteanu fructifică pasa cu adevărat inteligentă a lui Grameni. Aioani nu are cum să se opună și conlucrarea celor doi tineri mai spune ceva important – că Hagi a avut succes în campionat atunci când nu a abandonat filosofia creșterii propriilor jucători. Ce l-a făcut să se abată de la propriul proiect în acest campionat, dificil de spus.

Rupți la mijloc, construcție de șantieriști necalificați

Rapid continuă să fie letargică și după gol, de parcă victoria în fața FCSB a fost capăt de drum și scop în sine. La Rrahmani și la Krasniqi ajung puține mingi pentru că Oaidă nu are calități de constructor, iar Hasani și Hromada nu sunt nici ei niște artiști creatori de joc. Debandada din tabăra vișinie este pe punctul a fi sancționată de contraatacul Farului (32), când Vînă nu profită și-i oferă posibilitatea lui Aioani să îl blocheze. De ce a vrut să dribleze Vînă în loc să șuteze, mister. Imediat vine greșeala și din tabăra echipei care domină partida, Mihai Popescu pasându-i lui Buzbuchi, dar de fapt lui Hasani, care nu exploatează cadoul, șutând pe lângă poartă.

Oamenii simt când îi înșeli

Prima repriză se încheie după șutul periculos din marginea careului al lui Rrahmani (40) și cu o întrebare. Joacă foarte bine Farul sau joacă prost Rapidul? Și dacă e valabilă a doua versiune, de ce? Ce s-a întâmplat, au rămas blocați oamenii lui Bergodi în contemplarea victoriei cu FCSB? Sau i-a afectat în așa măsură povestea arestărilor operate în rândul unor membri din nucleul dur al galeriei? Oricum, antrenorul italian are serios de lucru la pauză în fluierăturile generoase ale suporterilor nedeținători de arme albe sau de foc. Oamenii te simt când sari coarda.

Deșteptarea? Nu e prea târziu?

Adept al schimbărilor târzii de regulă, Bergodi simte că e nevoie de altă atitudine. Repriza a doua nu-i mai găsește, justificat, pe teren pe Hasani și pe Hromada, Petrila și Albu fiind trimiși să schimbe aerul acțiunilor rapidiste. Petrila am înțeles, are viteză, poate destabiliza. Dar Albu? Să vedem. Oricum, pare alt meci pentru că Rapid începe furios jocul, așa cum trebuia să procedeze din primul minut. Nu avem bogăție de idei, dar avem implicare.

Inteligența face diferența

Finalul de meci găsește Rapidul în careul Farului, dar cel mai pregătit pentru a concretiza asaltul vișiniu a părut arbitrul George Găman, care a inventat un penalty la intervenția lui Rivaldinho la Paul Iacob. Care Iacob bineînțeles că a căzut secerat. Ciudată și tăcerea mieilor din camera VAR, Iuliana Demetrescu și Szabolcs Kovacs. Rrahmani execută pe centru lovitura de pedeapsă, este aproape să rateze, dar mingea intră în poartă. Se termină totuși 2-1 pentru Farul, care a știut să aspire presiunea adversarului cu o inteligență tactică asemănătoare celei care a câștigat campionatul trecut.

Două întrebări de sfârșit de cronică după un meci care pentru Rapid pare sfârșit de lume. Unde a fost Rapidul în seara asta? Unde a fost Farul până în seara asta?

 

sursa: gsp.ro
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Fotbal Rapid, pas gresit in lupta spre titlu, dupa un meci tensionat cu Farul!