Total Media News

Esential
Lansarea „Indexului Antreprenoriatului Românesc”, sem.1 2024 PDF Imprimare
Luni, 01 Aprilie 2024 16:37

                          

  Astăzi, 1 aprilie a.c., a avut loc lansarea lucrării „Indexul Antreprenoriatului Românesc”, sem.1 2024, realizată de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Banca Comercială Română, Pluxee Romania și Banca Transilvania.

Lucrarea reprezintă cea mai complexă interpretare a datelor despre antreprenoriatul românesc și prezintă analiza indicelui mediului de afaceri, indicelui evoluţiei IMM-urilor şi indicelui care reflectă aprecierea antreprenorilor referitor la situația firmelor pe baza a 15 indicatori macro-economici si anume: ritmul real de creștere al PIB-ului, rata șomajului, rata inflației, câștigul salarial mediu lunar net, dinamica fiscalității forței de muncă, dinamica impozitului pe profit și pe venit, dinamica impozitului pe dividende, respectarea principiului one in – one out, stabilitatea cursului de schimb, deficitul balanței comerciale, rata dobânzii raportat la rata inflației, dinamica investițiilor străine directe, rating-ul de țară, dinamica investițiilor străine directe, dinamica numărului de societăți comerciale, dinamica cifrei de afaceri medii a firmelor.

Scorul Indexului Antreprenoriatului Românesc este de 49 de puncte din 100 în semestrul I din 2024, corespunzator unui nivel moderat al sistemului antreprenorial. Cele patru categorii ale indexului sunt antreprenoriat critic sau slab, antreprenoriat moderat, antreprenoriat emergent şi antreprenoriat solid.

Cele mai importante aspecte semnalate în cadrul analizei pentru anul 2024 sunt următoarele:

–           Rata inflației este în scădere în anul 2022 față de anul 2023 cu un procent de 10,40 %;

–           Rata șomajului în anul 2023 a fost de 2,93 % într-o mică scădere față de anul 2022;

–           Salariul mediu lunar net a întregistrat o creștere de 15,48 % față de anul 2022;

–          Percepția antreprenorilor cu privire la evoluţiile contextuale cu influenţă negativă asupra activității IMM-urilor: 79,56 % birocrația și fiscalitatea, 28,93 nivelul investițiilor mediului de afaceri, 55,98 % procesul de creditare a firmelor, 61.63 % perspectiva calificărilor, competențelor și nivelul de profesionalism asupra forței de muncă;  

 

Citeşte mai mult...
 
Doi tineri din Moldova au inventat un dispozitiv autonom de generare a apei potabile PDF Imprimare
Joi, 07 Martie 2024 09:30

Doi tineri din Moldova au inventat un dispozitiv autonom de generare a apei potabile şi pentru irigarea în agricultură

  

                        (VIDEO) Doi tineri din Moldova au inventat un dispozitiv autonom de generare a apei potabile şi pentru irigarea în agricultură | PiataAuto.md - Site-ul lumii auto din Moldova

    "Principiul fizic de generare a apei este similar cu cel folosit la dezumidificatoare şi aparate de aer condiţionat. În aer există întotdeauna umiditate, care poate fi extrasă dacă se creează condiţii de condensare a apei. Iar cei doi tineri au creat un circuit complet de refrigerare, cu compresor, evaporator, valvă de expansiune, iar într-o zonă a circuitului agentul de refrigerare a junge la o temperatură foarte joase, răcind ţevi de cupru.
    Acele ţevi reci, amplasate într-o reţea pentru a avea suprafaţă mai mare, condensează apa din aer, iar acea apă e acumulată apoi într-un rezervor. Cei doi tineri ne-au spus că au preferat să folosească iniţial agent de refrigerare R32, care are şi gaz în el şi era cea mai ecologică opţiune, dar ulterior au ales o altă variantă considerată ecologică, R134a."
     *
Citeşte mai mult...
 
Grafenul înlocuiește nisipul pentru a face beton mai ușor și mai rezistent PDF Imprimare
Luni, 29 Ianuarie 2024 16:55

                                  A new study swaps sand for graphene to make lighter, more environmentally friendly concrete

   When you think of resources we’re running out of, sand might not be high on your list, but it’s up there thanks to our high demand for concrete. Scientists at Rice University have now shown that substituting graphene can not only save sand, but makes concrete lighter, stronger and tougher.
    Despite being a sheet of carbon atoms just one atom thick, graphene has a reputation for being incredibly strong. As such, it’s no surprise that this 'wonder material' has been mixed into concrete before, usually to make it stronger and more durable. But that usually involves just adding graphene to the recipe – for the new study, the Rice team wanted to replace sand completely.

Citeşte mai mult...
 
GENOCID PDF Imprimare
Miercuri, 29 Noiembrie 2023 09:52

                                          undefined

   Genocidul (termen creat în 1944 de juristul polonez Raphael Lemkin pentru a denumi „practica exterminării națiunilor și a grupurilor etnice”) reprezintă exterminarea intenționată (deliberată) a unei comunități (a unor grupuri) naționale, etnice, rasiale sau religioase, constituind o crimă împotriva umanității.

   Adunarea generală a Organizației Națiunilor Unite, prin Rezoluția sa 96 (I) din 11 decembrie 1946, a declarat că genocidul este o crimă la adresa dreptului ginților, în contradicție cu spiritul și scopurile Națiunilor Unite și pe care lumea civilizată îl condamnă.

În Convenția pentru prevenirea și reprimarea crimei de genocid[1], genocidul se referă la oricare dintre actele de mai jos, comise cu intenția de a distruge, în totalitate sau numai în parte, un grup național, etnic, rasial sau religios, cum ar fi:

  • a) omorârea membrilor unui grup;
  • b) atingerea gravă a integrității fizice sau mentale a membrilor unui grup;
  • c) supunerea intenționată a grupului la condiții de existență care antrenează distrugerea fizică totală sau parțială;
  • d) măsuri care vizează scăderea natalității în sensul grupului;
  • e) transferarea forțată a copiilor dintr-un grup într-altul.
Citeşte mai mult...
 
Se schimba ora !! Ceasurile se dau inapoi! PDF Imprimare
Sâmbătă, 28 Octombrie 2023 09:11

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, drum şi stradă

In noaptea aceasta,  de 28 spre 29 octombrie, România revine de la ora de vară, care se aplică din ultima duminică a lunii martie, la ora Europei de Est sau Timpul Legal Român. Astfel, începând de duminică, România va avea două ore avans faţă de timpul universal coordonat (UTC).

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate