Total Media News

Sanatate
Coroana Portelan Zirconiu - dinti PDF Imprimare
Sanatate
Luni, 07 Mai 2012 08:37

In realizarea lucrarilor pe zirconiu tehnicianul dentar este asistat de calculator, tehnologia CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Assisted Manufacturing) oferind posibilitatea reproducerii fidele a preparatiei facute de medic pe dintele restaurat.

                                      

Dificultatea utilizarii consta in faptul ca prelucrarea (slefuirea) dintilor trebuie facuta practic fara eroare, deoarece dupa efectuarea amprentei  dentare modelul rezultat este supus unui proces de scanare, iar informatia rezultata este transmisa direct calculatorului, orice modificare ulterioara nemaifiind posibila. De aceea este foarte important ca medicul protetician specialist sa aiba experienta in realizarea acestui tip de lucrari.

Citeşte mai mult...
 
Laptele de iapa - un dar pretios al naturii PDF Imprimare
Sanatate
Joi, 03 Mai 2012 07:07

Incorporarea laptelui de iapa in produsele cosmetice, sub diferite forme, nu este o noutate. Inca de acum 3000 de ani, laptele de iapa a fost folosit in medicina populara, dar si pentru intretinerea tenului.

                       

      Traditia de a bea lapte de iapa o intalnim inca din antichitate cand, Homer si Herodot, mentioneaza, in scrierile lor, despre efectele curative ale acestei bauturi. In Roma antica o baie in lapte de iapa se considera o decadenta, Cleopatra, regina Egiptului, platea in aur licoarea fermecata pentru a-si intretine tenul. Mai tarziu, Marco Polo a observant, in calatoriile sale, ca laptele de iapa era bautura preferata a tatarilor.

Citeşte mai mult...
 
Transplantul hepatic PDF Imprimare
Sanatate
Vineri, 27 Aprilie 2012 15:11

 

Transplantul  hepatic  si Tratamentul multimodal al HCC sunt doua dintre temele dezbatute zilele acestea de specialisti de prestigiu in cadrul evenimentelor IASGO - Al XIII-lea Simpozion al Sectiunii Romane IASGO si al VI-lea Simpozion National al ARCHBPTH, organizate in perioada 25 - 28 aprilie 2012, in incinta Institutului National de Statistica.

 

Astazi, cea de-a treia zi a Simpozionului are ca subiect patologia hepatica, punctele centrale fiind reprezentate de tratamentul multimodal al tumorilor primare sau secundare de ficat si transplantul hepatic. In acest context, prezenta la Bucuresti a profesorilor Domenico Forti si Antonio Rampoldi din Milano - Italia, este cu atat mai importanta cu cat prin prisma abordarii interventionale (A. Rampoldi) sau chirurgicale (D. Forti), aceste subiecte actuale beneficiaza de experienta deosebita pe care domeniile lor au raportat-o la nivel international.

 

Citeşte mai mult...
 
Efect placebo - efect nocebo PDF Imprimare
Sanatate
Marţi, 24 Aprilie 2012 08:03

Este incredibil cat de mult poate fi influentat subconstientul nostru de forta sugestiei! Si intrucat mintea subconstienta este cea care controleaza corpul nostru si intreaga viata, prin intermediul sugestiei putem avea parte de o multime de intamplari - unele placute, altele extrem de neplacute.

Multa lume a auzit de efectul placebo. In cadrul unui experiment medical, ti se da un medicament despre care ti se spune ca este foarte eficient - de pilda ca pansament gastric.

Citeşte mai mult...
 
Mamaliga - sanatate la ceaun PDF Imprimare
Sanatate
Luni, 23 Aprilie 2012 14:28

Banala mamaliguta poate deveni un medicament folositor in tratarea racelilor si a pietrelor la fiere
                  
Malaiul este un inlocuitor de nadejde al produselor de panificatie, numit de specialisti "prietenul intestinului subtire". Dispretuit pe nedrept, acest medicament traditional aduce numai beneficii atat omului sanatos, cat si celui care sufera de boli grave. Cura cu mamaliga este foarte sanatoasa, o putem incerca in Postul Pastelui, pentru hranirea organismului si curatirea intestinelor.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 55 din 60

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate