Bucatarie - Retete
|
Sâmbătă, 15 Decembrie 2012 19:40 |
Un rasfat al simturilor, un festin la care iau parte cele mai gustoase dintre citrice.
Timp de preparare: Indelungat
Numar de portii: 12
Complexitate: complex
|
Citeşte mai mult...
|
|
Bucatarie - Retete
|
Vineri, 23 Noiembrie 2012 18:21 |
Variaza tipurile de branza
Fa un platou cu branzeturi cat mai complex. Amesteca mai multe tipuri de branza – texturi diferite, din tari diferite si din mai multe tipuri de lapte - din lapte de vaca (Mozzarella, Parmezan, Provolone, Mascarpone, Brie, Leerammer, Gouda), din lapte de oaie (Roquefort, Pecorino, Nasal), din lapte de capra (Feta, Montrachet, Chevre, Caprino).
Combina gusturile
Gusturile fine ale branzeturile pot fi puse in valoare de alte alimente – nuci, miere, smochine, mere, pere, paine crocanta, migdale, fructe de padure, salam, sunca, struguri. Mixeaza-le si iti vei trezi toate simturile.
|
Citeşte mai mult...
|
Bucatarie - Retete
|
Miercuri, 21 Noiembrie 2012 17:52 |
Legile nescrise ale bunicii
- Toate ingredientele necesare pregatirii cozonacilor se scot din frigider sau camari reci si se lasa peste noapte intr-o camera incalzita.
- Pentru a da cozonacului o culoare galbena mult mai intensa, ouale se sparg de seara si se presara cu sare.
- Albusurile se bat mult mai repede daca in castron se adauga cateva picaturi de lamaie si un pic de sare. Spuma de albusuri astfel obtinuta va fi mult mai ferma.
- La cozonac, nu se folosesc niciodata oua de rata, gasca sau de curca, pentru ca albusul lor, fiind dens si greu, nu se bate bine si nu permite aluatului sa creasca.
|
Citeşte mai mult...
|
Bucatarie - Retete
|
Marţi, 13 Noiembrie 2012 16:10 |
Ciocolata de casă este un desert ușor de preparat, delicios și pe gustul celor dragi.
Timp de preparare: Indelungat
Numar de portii: 6 Complexitate: usorIngrediente250 g zahăr
|
Citeşte mai mult...
|
Bucatarie - Retete
|
Joi, 01 Noiembrie 2012 23:15 |
Ambasada Franţei la Bucureşti a găzduit pe 26 octombrie ultimul eveniment din cadrul Săptămânii Gustului 2012, atelierul “Gust şi savoare”, care a reunit oficialităţi române şi franceze, 10 chefs francezi şi chefs români, reprezentanţi ai Casei Regale, precum şi invitaţi speciali din Franţa: Eric Leautey - Chef la France 2 şi la Cuisine TV, Cedric Chabaudie - Chef al Asociaţiei Chefs de la République şi Sophie Gerstenhaber - Director General Semaine du Goût Franta.
În jur de 200 de invitaţi au fost prezenţi la acest eveniment. Printre invitaţii evenimentului s-au mai numărat: Nicolai Tand (Cantine de Nicolai), Chef Patrick Guibet şi Chef cofetar-patiser Silvia Ailincai, Chef Cristian Erimia (Metro Cash&Carry), Chef Horia Vârlan, Chef Gabriela Berechet, Chef Krishna Bohat, Chef Stefan Kopeczi. Toţi Chefi participanţi au primit în dar câte o carte profesională «Bucătăria Explicată» şi cartea Chef-ului Eric Leautey «A l’Atelier du Lion Vert ».
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
|
Pagina 8 din 13 |