Total Media News

Politic
Crin Antonescu PDF Imprimare
Marţi, 10 Iulie 2012 18:42

     George Crin Laurențiu Antonescu (n. 21 septembrie 1959, Tulcea) este un om politic român, în prezent președintele interimar al României. Crin Antonescu este președinte al Partidului Național Liberal (PNL) și a fost candidatul propus de această formațiune la alegerile prezidențiale din România (2009). Între 1996 și 2008 a fost un membru al Camerei Deputaților și liderul delegaților din partid între 2007 și 2008. La alegerile legislative din 2008 a fost ales senator de București. În 16 decembrie 2008 a fost ales vicepreședinte al Senatului României, funcție din care s-a retras în 30 august 2009, pentru a-și organiza campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

                                             

La data de 3 iulie 2012 a fost ales, prin votul Parlamentului, președinte al Senatului. La data de 10 iulie 2012 a devenit, conform constituției, președinte interimar al României, ca urmare a suspendării lui Traian Băsescu.

Citeşte mai mult...
 
Traian Basescu n-a plecat la Bruxelles: „Ar fi fost o situatie stanjenitoare” PDF Imprimare
Joi, 28 Iunie 2012 19:24

Președintele Traian Băsescu a explicat astăzi, într-o declarație de presă, de ce n-a plecat la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European, chiar dacă a fost îndreptățit de către Curtea Constituțională să facă acest lucru.

„Nu este cea mai veselă zi din mandatul meu de președinte. Este prima dată când sunt împiedicat să-mi exercit atribuțiunile constituționale. De ce nu am plecat la Bruxelles, așa cum mă obligă Constituția? Dincolo de faptul că am fost împiedicat s-o fac? Nu vreau să credeți că mă plâng. 

Citeşte mai mult...
 
Consiliul European PDF Imprimare
Duminică, 24 Iunie 2012 16:37

       

    Consiliul European este o instituție a Uniunii Europene. Este format din liderii de stat sau de guvern ai statelor membre ale Uniunii, Președintele Comisiei Europene și Președintele Consiliului European, actualmente Herman Van Rompuy. Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, actualmente Catherine Ashton, participă de asemenea la întruniri fără drept de vot.

                    

   Deși Consiliul European nu are nici o putere legislativă oficială, aceasta este învestit în temeiul Tratatului de la Lisabona, cu definirea "direcțiilor și priorităților politicilor generale" ale Uniunii. Este organismul strategic al Uniunii (cel care rezolva crizele), acționând ca o președinție colectivă a UE.

Citeşte mai mult...
 
Elena Udrea: Am decis inca de duminica seara sa DEMISIONEZ de la conducerea PDL Bucuresti PDF Imprimare
Marţi, 12 Iunie 2012 13:26

      Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat ca a decis inca de duminica seara sa demisioneze din functia de presedinte al PDL Bucuresti.

                                

     Conform Mediafax, demisia sa va intra in vigoare dupa validarea alesilor locali de la nivelul Capitalei, in conformitate cu prevederile legale.

 

     "Ca om politic responsabil si cu onoare, am decis inca de duminica seara sa demisionez din functia de presedinte al PDL Bucuresti, demisia fiind efectiva dupa validarea alesilor locali de la nivelul Capitalei, in conformitate cu prevederile legale", a declarat Udrea pentru Mediafax.

           

Citeşte mai mult...
 
Declaratiile primului-ministru Victor Ponta cu prilejul redeschiderii Spitalului Orasenesc Buftea PDF Imprimare
Miercuri, 06 Iunie 2012 22:45

     Victor Ponta: Eu vrea să spun doar faptul că am vrut să dau un mesaj că acolo unde se poate și acolo unde se dovedește că din punctul de vedere al standardelor de cost că este necesar și este sustenabil, putem să redeschidem anumite unități medicale.

                                 

    Aici la Buftea s-a spus și l-am rugat pe domnul ministru care a verificat, exista personal, existau dotările necesare și, mai ales, exista nevoia extraordinară a oamenilor din zona - aflăm acum că nu doar a oamenii de aici, din zonă, înţeleg că şi din alte zone limitrofe - şi nu pot decât să spun că sper că am făcut un lucru bun pentru foarte mulţi oameni, care vor avea nevoie de acest spital.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 30 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic