Total Media News

Politic
Comisia de Cod electoral: Numărul parlamentarilor va fi unul fix, redus faţă de cel actual PDF Imprimare
Marţi, 10 Februarie 2015 19:59

 

                                                    

    Comisia parlamentară de elaborare a legilor electorale a decis, marţi, să adopte principiul potrvit căruia numărul parlamentarilor care vor fi aleşi în viitoarea legislatură să fie unul fix, dar mai mic decât cel din actuala legislatură.

    Totodată, membrii comisiei au mai stabilit ca sistemul electoral să fie acelaşi pentru alegerile celor două Camere.

    Membrii Comisiei au mai căzut de acord şi asupra duratei campaniei electorale, care va fi de 30 de zile, dar şi asupra pragului electoral, care se va menţine la 5%.

     În şedinţa de marţi s-a decis, de asemenea, ca membriiComisieisă se împartăîntreisubcomisii care vor lucraseparat, astfel: o subcomisie se va ocupa de Legea partidelor şi Legeafinanţării partidelor şi a campaniilor, a doua subcomisie se va ocupa de Legea alegerilor locale, iar a treiase va ocupa de Legea alegerilor parlamentare.

 

Citeşte mai mult...
 
Marian Oprişan a fost achitat în procesul de corupţie itentat de DNA dupa aproape 9 ani PDF Imprimare
Vineri, 06 Februarie 2015 22:56

                                                                          

     Ce  se   intimpla  ce  cei  de  la   DNA   atunci    cind   GRESESC  ?

     Un  mecanic  cind  greseste  plateste !

     Un  sofer  cind  greseste  plateste  !

     Un   vinzator  daca nu  iti da  Bonul fiscal  plateste  !

       Societatea  se  imparte  in  doua ? -  oameni care  platesc  daca  gresesc , si  oameni care pot  face  orice  si  nu  patesc  nimic  ?

      Ce  o  fi   in  sufletul  celui care  este  tarat  pe  la  DNA  si nu este  vinovat ?,

dar  familia  cum  s-o  simti  ?  ,

cunoscutii  cum  il  privesc  ?

    Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, trimis în judecată de DNA în 2006, pentru fapte de corupţie, a fost achitat, vineri, decizia magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca nefiind definitivă.

    Marian Oprişan a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că mulţumeşte DNA pentru această imensă lecţie de viaţă care l-a făcut mai înţelept, arătând că a crezut mereu în Justiţie.

 

Citeşte mai mult...
 
Discursul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la ședința plenului C.S.M. PDF Imprimare
Marţi, 06 Ianuarie 2015 21:45

                    

    Discursul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii


   Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a condus marţi, 6 ianuarie a.c., prima şedinţă din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii.

   Vă prezentăm discursul susținut de șeful statului cu această ocazie:„Stimată Doamnă Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție,
   Stimate doamne, stimați domni, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii,Înainte de toate, vreau să vă spun, sigur, «La Mulţi Ani!» şi un an nou 2015 cu împliniri, cu sănătate şi cu realizări profesionale.Este un moment special pentru mine, fiind prima ședință a Consiliului Superior al Magistraturii la care particip și pe care am onoarea să o prezidez.

   Sunt totodată bucuros să vă întâlnesc, acum, la începutul carierei mele prezidențiale, când beneficiez de multă simpatie și de mai puțină dezaprobare, deși sunt conștient că lucrurile se pot schimba uneori. Dar aici, între dumneavoastră, între magistrați, nivelul de neutralitate este mult mai ridicat chiar și la început, ceea ce îmi dă un sentiment de încredere.Ședința dumneavoastră de astăzi este un moment de bilanț, dar și o adunare electivă în care vă alegeți colegii care vor conduce, pentru un an, Consiliul Superior al Magistraturii.

   Astfel, având în vedere scopurile întrunirii de astăzi, aș vrea să vă vorbesc despre viziunea mea asupra rolului și misiunii constituționale pe le aveți.

  În șirul noțiunilor fundamentale pe care românii le-au redefinit după 1989, un loc aparte îl ocupă ideea de «justiție».

 

Citeşte mai mult...
 
Klaus Iohannis este oficial preşedintele României PDF Imprimare
Duminică, 21 Decembrie 2014 16:21

            

                                                  

      Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a depus duminică, 21 decembrie a.c., jurământul de învestitură în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului României.

   Vă prezentăm discursul susţinut de preşedintele României:

„Domnule preşedintele al Senatului României,
Domnule preşedinte al Camerei Deputaţilor,
Domnule prim-ministru,
Domnule preşedinte Ion Iliescu,
Domnule preşedinte Emil Constantinescu,
Prea Fericirea Voastră,
Înalt Prea Sfinţia Voastră,
Stimati reprezentanti ai cultelor,
Alteţa Voastră Regală,
Stimaţi membri ai Parlamentului României,
Doamnelor şi domnilor miniştri,
Excelenţa Voastră, Domnule Decan al Corpului Diplomatic,
Excelentele Voastre, Doamnelor si Domnilor Ambasadori,
Domnule preşedinte al Curţii Constituţionale,
Doamnelor şi domnilor judecători ai Curţii Constituţionale,
Doamnelor si domnilor Magistraţi,
Domnule Avocat al Poporului,
Excelenţele Voastre,
Stimaţi cetăţeni, dragi compatrioţi,Stau aici în fața dumneavoastră, astăzi, conștient de miza acestui moment pentru viitorul României.Sunt recunoscător și onorat de încrederea pe care cetățenii României mi-au acordat-o, aceea de a fi Președintele lor. Și îi asigur că voi fi Președintele tuturor românilor.

Citeşte mai mult...
 
Alina Gorghiu a fost aleasă preşedinte al PNL PDF Imprimare
Joi, 18 Decembrie 2014 16:15

                   

       

     Alina Gorghiu a fost aleasă, joi, în funcţia de preşedinte al vechiului PNL, copreşedinte al PNL alături de Vasile Blaga, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului, surclasându-l pe Ludovic Orban.

   Alina Gorghiu a obţinut 48 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi, au menţionat sursele citate.

   Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că o felicită public pe Alina Gorghiu pentru câştigarea preşedinţiei PNL, menţionând că felul în care BPN a acţionat şi a votat îi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza.

   "Astăzi, în faţa colegelor şi colegilor, mi-am anunţat demisia din PNL şi din toate funcţiile deţinute în partid pentru a fi în situaţia potrivită pentru preluarea mandatului de preşedinte al României, lucru care se va întâmpla duminică. În cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul preşedinte al PNL, al vechiului PNL, copreşedintele noului PNL, în persoana doamnei Alina Gorghiu şi ţin cu această ocazie să o felicit public pentru câştigarea acestei preşedinţii", a spus Iohannis.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 11 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic