Total Media News

Politic
Miron Mitrea DEMISIONEAZĂ din PSD şi din Parlament PDF Imprimare
Luni, 15 Decembrie 2014 00:02


                                    


  Deputatul PSD, Miron Mitrea, a confirmat duminică demisia din partid şi din Parlament, anunţată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, refuzând să menţioneze explicit care sunt motivele gestului său de a se retrage din politică.

   Mitrea a fost întrebat dacă confirmă faptul că îşi dă demisia din PSD şi din Parlament, el răspunzând afirmativ.

   ”Intrarea şi ieşirea din politică sunt chestiuni personale. Deci am decis că mă retrag din politică şi sigur, nu pot să rămân în partid sau în Parlament”, a spus Mitrea.

El a menţionat că din Parlament se va retrage începând cu noua sesiune parlamentară.

 

Citeşte mai mult...
 
Guvernul Ponta 4, gata să fie validat de Parlament PDF Imprimare
Duminică, 14 Decembrie 2014 19:56

 

                                                             

  Componenţa şi structura Guvernului Ponta 4 a fost votată, duminică, în unanimitate, de Comitetul Executiv Naţional al PSD, aceasta urmând să fie prezentată luni în Parlament, informează agenţia Mediafax.

  Noul Cabinet va avea un singur vicepremier, funcţie ce urmează să fie deţinută de Gabriel Oprea. În ceea ce îl priveşte pe Liviu Dragnea, acesta nu va mai fi vicepremier, însă va deţine în continuare portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

  Din lista prezentată de premierul Victor Ponta aflăm că Darius Vâlcov va prelua portofoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului, Graţiela Gavrilescu (PLR) a fost propusă la Ministerul Mediului, Andrei Gerea (PLR) va deţine portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor, Mihai Tudose (PSD) la portofoliul Economiei, Sorin Câmpeanu (PC) la ministerul Educaţiei, Sorin Grindeanu (PSD) la Comunicaţii, deputatul Ionuţ Vulpescu (PSD) la ministerul Culturii, senatorul Adrian Anghel la Ministerul Românilor de Pretutindeni şi senatorul Liviu Pop la portofoliul Dialogului Social.

 

Citeşte mai mult...
 
Ponta: Vineri putem aproba bugetul PDF Imprimare
Marţi, 09 Decembrie 2014 13:55

                                                    

   Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că s-a ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015, iar vineri va fi aprobat şi trimis către Parlament. Guvernul a ajuns la un acord cu FMI şi CE pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE, a anunţat premierul Ponta.

   "Practic, vom avea un buget în sumă totală de 238 miliarde lei, din care 225 sunt venituri şi 13 miliarde este deficitul de 1,83% din PIB. De asemenea, s-a acceptat de către partenerii noştri internaţionali estimarea unei creşteri economice egale cu cea din 2014, de 2,5% din PIB. Pentru proiecte cofinanţate, europene, sunt prevăzute, fiind vorba despre două exerciţii bugetare care se suprapun, 2007-2013 şi 2014-2020, sume suplimentare de 19 miliarde lei din bugetul de stat şi 9 miliarde pentru autorităţi locale", a spus Ponta, la finalul discuţiei avute, marţi, cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi cei ai Comisiei Europene (CE).

Premierul a precizat că are acordul FMI şi CE pentru toate aceste cifre, inclusiv pentru un deficit bugetar de 1,83% din PIB.

 

Citeşte mai mult...
 
Cine este Tatiana Niculescu Bran - purtatoarea de cuvint al Domnului Presedinte Iohannis ? PDF Imprimare
Luni, 08 Decembrie 2014 21:42

 

                          


  Tatiana Niculescu Bran este o jurnalistă și scriitoare română, fost reporter al postului britanic BBC, atât în Londra cât și în România, autoare de cărți neficționale, romancieră și dramaturg.

  Tatiana Niculescu Bran a studiat Literatură la Universitatea București, terminând ulterior Institutul european de jurnalism din Bruxelles (în original, European Institute of Journalism in Brussels).

  Între 1994 și 2004, a lucrat ca editor la secția română a BBC World Service din Londra.     

  Între 2004 și 2008 a condus biroul BBC World Service din București.

  În 2006 a publicat prima sa carte de non-ficțiune, Spovedanie la Tanacu, urmată imediat, în 2007, Cartea judecătorilor.


Citeşte mai mult...
 
ALEGERI in REPUBLICA MOLDOVA PDF Imprimare
Duminică, 30 Noiembrie 2014 12:03

 

              

    Sunt deja patru ore de la debutul alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Un scrutin considerat decisiv, tocmai pentru că în funcţie de rezultat, Moldova din stânga Prutului se va apropia de Uniunea Europeană sau dimpotrivă de Uniunea Vamală Eurasiatică, dominată de Rusia.

   Buletinul de vot are jumatate de metru.

   Pe de altă parte, pentru prima dată, moldovenii nu mai votează în cabine, ci la pupitre, şi mai important decât atât, fiecare vot este înregistrat electronic. 

   Moldovenii stau la coadă ca să voteze la Moscova

Moldovenii din capitala Rusiei stau la coadă ca să voteze. La primele ore ale dimineţii, aproximativ o sută de oameni erau deja adunaţi în faţa ambasadei Republicii Moldova din Moscova, unde a fost deschisă una dintre cele cinci secţii de votare aprobate în Federaţia Rusă pentru aceste alegeri parlamentare.

Pentru moldovenii care trăiesc sau muncesc în străinătate au fost deschise 95 de secţii de votare. Cele mai multe, 25, sunt în Italia, ţară cu cea mai numeroasă comunitate de cetăţeni moldoveni. De asemenea, în Spania au fost deschis patru secţii de votare, iar în Ucraina două: una în capitala Kiev și alta Odesa.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 12 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic