Total Media News

Politic
Putin l-a felicitat pe Iohannis PDF Imprimare
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 23:06


                                                 

    Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, i-a adresat felicitări lui Klaus Iohannis cu prilejul alegerii în funcţia de preşedinte al României, menţionând în mesaj dorinţa de a confirma "interesul în dezvoltarea relaţiilor ruso-române constructive".

   Textul felicitării lui Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, către Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a fost postat în aceste zile pe contul de Facebook al Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

"Primiţi, vă rog, felicitările mele cu prilejul alegerii dumneavoastră în funcţia de preşedinte al României. Aş vrea să confirm interesul în dezvoltarea relaţiilor ruso-române constructive, a cooperării bilaterale reciproc avantajoase în domenii diferite. Vă doresc sănătate, bunăstare şi succese în activitatea de stat", se arată în mesaj.

După alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, o declaraţie a fost făcută, în 20 noiembrie, de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici.

 

Citeşte mai mult...
 
Atmosferă de bâlci în Guvern ? PDF Imprimare
Miercuri, 26 Noiembrie 2014 13:01

    Aşa-zisul ministru al Bugetului, Darius Vâlcov, ajuns în această poziţie pentru că Traian Băsescu l-a refuzat pe ţiitorul Olguţei Vasilescu, a fost umilit de doi dintre piloşii din cabinet. Teodorovici şi Nicolescu au refuzat să-i prezinte proiectele de buget ale ministerelor lor.

    Vâlcov s-a dus chiar personal la cabinetul ministrului Eugen Teodorovici pentru a avea o discuţie amiabilă însă prietenul lui Ponta l-a întrebat cine este el ca să îi prezinte bugetul. Răzvan Nicolescu, despre care se spune că s-au plătit sume uriaşe către anumiţi acoliţi ai premierului pentru a fi pus în această poziţie, nici măcar nu s-a catadicsit să-i răspundă. Vâlcov l-a aşteptat foarte nervos pe Ponta. Să se întoarcă din escapada cu celălalt prieten, Ghiţă. Însă Ponta l-a cam ocolit şi el deşi Vâlcov i-a ţinut calea inclusiv prin Parlament. Oricum, Vâlcov va fi zburat din Guvern. Încă de la început numirea sa nu a fost pe placul lui Sebi Ghiţă. Fostul primar de Slatina fiind considerat un protejat al lui Dragnea.

Oricum, toate sursele care vorbesc despre Buget folosesc termeni dintre cei mai coloraţi. Şi, că bugetul care va fi prezentat anul acesta va fi mai degrabă un scenariu de film SF, în care predispoziţia spre minciună a lui Ponta va fi tradusă în cifre de cei doi maimuţoi, Petrescu şi Vâlcov.

 


Citeşte mai mult...
 
Un consilier al lui Ponta anunţă o nouă lege a graţierii PDF Imprimare
Luni, 24 Noiembrie 2014 20:01

     La două zile de la respingerea de către Parlament a legii amnistiei şi graţierii consilierul onorific al lui Victor Ponta, Gyorgy Frunda, susţine că este nevoie de un nou act normativ pe această temă.

    Gyorgy Frunda a declarat, într-un interviu la la RFI, că  "în mod calm, trebuie redactat un alt proiect de lege de graţiere a infracţiunilor mici, a infractorilor primari, care au comis găinării". Aceasta, a spus el, ar rezolva problema suprapopulării penitenciarelor.

    „Penitenciarele româneşti sunt suprapopulate şi că această problemă trebuie rezolvată. În mod calm, trebuie redactat un alt proiect de lege de graţiere a infracţiunilor mici, a infractorilor primari, care au comis găinării, infracţiuni mici, cotidiene şi care fiind la prima condamnare, poate statul să le întindă o mână de eliberare, de reeducare socială şi prin asta să rezolve şi problema suprapopulării penitenciarelor”, a spus Frunda.

El a comentat că legea care era în Parlament trebuia respinsă, politic neexistând, în acest moment, altă soluţie.

 

Citeşte mai mult...
 
Cine este Klaus Iohannis ? PDF Imprimare
Luni, 17 Noiembrie 2014 15:36

                                                  

      Klaus Werner Iohannis (scris în germană și Johannis,s-a  nascut  la  13 iunie 1959, Sibiu) este un politician român de etnie germană, de meserie profesor de fizică.

    Din anul 2000 este primar al municipiului Sibiu. A fost reales în 2004, 2008 și 2012, de fiecare dată din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Din 28 iunie 2014 este președintele PNL și candidatul ACL (PNL+PDL) la alegerile prezidențiale din 2014. Pe 16 noiembrie 2014 l-a învins pe contracandidatul său, Victor Ponta, în cel de-al doilea tur al acelor alegeri, urmând să își înceapă mandatul în decembrie 2014.

Părinții săi sunt Susanne și Gustav Heinz Johannis, amândoi sași transilvăneni. Aceștia au emigrat în 1992, ca pensionari, din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria. Klaus Iohannis a declarat într-un interviu că familia Iohannis este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea.

Klaus Iohannis a absolvit în anul 1983 studiile de fizică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. După terminarea facultății a fost mai întâi profesor de fizică la Agnita, apoi la unele școli din Sibiu, iar din 1989 la Liceul Samuel von Brukenthal. În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.

 

Citeşte mai mult...
 
Titus Corlăţean şi-a anunţat DEMISIA PDF Imprimare
Luni, 10 Noiembrie 2014 12:27

     Ministrul Titus Corlăţean a anunţat, luni, că l-a informat pe premierul Victor Ponta că a decis să-şi depună mandatul de ministru, menţionând că MAE îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea.


                                                          

    Corlăţean a spus că în noaptea de vineri spre sâmbătă, la 23.58, s-a primit la MAE pe fax un comunicat BEC în care se preciza că nu există niciun impediment legal pentru organizarea de noi secţii de votare.

   El a precizat că în hotărârea anterioară a BEC, act cu forţă juridică, nu există precizarea din comunicat, iar comunicatul nu are forţă juridică.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 13 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic