Total Media News

Politic
Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al PMP PDF Imprimare
Sâmbătă, 07 Iunie 2014 20:40

    Elena Udrea a fost aleasă, sâmbătă, la Congresul PMP, în funcţia de preşedinte al acestui partid, obţinând 742 voturi, în timp ce contracandidatul său Daniel Funeriu a întrunit 209 voturi.

            

   Funcţia de preşedinte al PMP a fost disputată, la Congresul de sâmbătă, de Elena Udrea şi Daniel Funeriu.

Ceilalţi trei candidaţi înscrişi iniţial în competiţia pentru şefia PMP - Adrian Rădulescu, Gelu Vişan şi Adrian Papahagi - au anunţat sâmbătă că se retrag din cursă. Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan au precizat că o susţin pe Elena Udrea, iar Adrian Papahagi că îl sprijină pe Daniel Funeriu.

   Pe lângă preşedintele partidului, delegaţii la Congresul PMP urmau să aleagă şi cei opt vicepreşedinţi, opt secretari executivi, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi. Rezultatul votului pentru aceste funcţii urmează să fie anunţat.

Citeşte mai mult...
 
Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra în Guvern PDF Imprimare
Miercuri, 04 Iunie 2014 19:39

    Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire între liderii PSD şi PPDD, întrebat dacă această formaţiune ar putea avea un portofoliu ministerial, că nu exclude această variantă, deşi nu s-a luat o decizie, el neexcluzând nici posibilitatea ca PPDD să primească funcţii de secretar de stat.

           

   Ponta a făcut aceste declaraţii după o întâlnire, la Palatul Parlamentului, la care au participat şi preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, preşedintele PPDD Simona Man, secretarul general al PDD Liviu Neagu.

Ponta a precizat că discuţiile vor continua.

Citeşte mai mult...
 
Reacţia SUA la afirmaţiile lui Rogozin la adresa României: Sunt o retorică inflamatoare PDF Imprimare
Marţi, 13 Mai 2014 13:13

     Declaraţiile lui Dmitri Rogozin la adresa României sunt "retorică inflamatoare", a declarat, luni, purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki, adăugând că nu ştie ca SUA să fie implicate în interzicerea accesului vicepremierului rus în spaţiul aerian românesc.


     Întrebată care este reacţia SUA faţă de declaraţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin care a scris pe Twitter că va reveni în România cu un bombardier strategic, după ce i s-a interzis accesul în spaţiul aerian românesc, Jen Psaki a precizat: "Cu siguranţă că nu considerăm că acest gen de retorică inflamatoare este de folos".

Citeşte mai mult...
 
Premierul Victor Ponta: Băsescu va ajunge la închisoare PDF Imprimare
Luni, 05 Mai 2014 15:31

     Premierul Victor Ponta a declarat că e de părere că președintele Traian Băsescu va ajunge la închisoare după ce își va încheia mandatul la Cotroceni, la sfârșitul acestui an. 

                                                

       „Cred că se duce (n.r. la închisoare). Dincolo de discursul politic, eu ştiu, legal, şi ştie toată lumea, că domnul preşedinte Băsescu este cercetat în dosarul Nana care este suspendat până la expirarea mandatului de preşedinte şi al imunităţii. Dosar în care domnul preşedinte Băsescu, făptuitorul Băsescu, ca să spun aşa, s-a autodenunţat.

   A spus: n-are fata nicio vină, eu pentru mine le-am cumpărat, eu l-am trimis pe ăla micu, pe Rădulescu, cu terenurile, în timpul liber. Pe măsură ce documentele au apărut, când s-a ajuns departe cu cercetările, domnul preşedinte a ieşit la televizor şi a trecut la chestii de Sicilia”, a declarat Victor Ponta la România TV. Primul ministru a mai spus și că potrivit constatărilor Corpului de Control al Guvernului, fostul ministru Elena Udrea a semnat pentru acordarea de fonduri de mediu chiar pentru comuna Nana, unde a fost cumpărat terenul. „În continuare apar alte lucruri.

Citeşte mai mult...
 
Presedintele Băsescu se declară acum un adversar al „exploatării cu cianuri” PDF Imprimare
Luni, 28 Aprilie 2014 08:47

       După protestele de toamna trecută, preşedintele Traian Băsescu s-a răzgândit în legătură cu proiectul de la Roşia Montană.

                                  

    Băsescu se declară acum un adversar al „exploatării cu cianuri”, ceea ce înseamnă de fapt o lovitură la întregul proiect de la Roşia Montană, care se bazează pe acest procedeu. Potrivit experţilor, acest tip de exploatare este însă singura viabilă din punct de vedere industrial.

  Suporter declarat al exploatării aurului de la Roşia Montană, preşedintele Traian Băsescu susţine că nu mai este adeptul mineritului cu cianuri, invocând drept motiv al repoziţionării sale mitingurile din toamna trecută împotriva contractului cu RMGC.

  „Nu vreau să se interpreteze că mai sunt un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană.  Am văzut reacţia populaţiei şi nu sunt unul care să trăiască desprins. Dar mineritul se poate dezvolta ecologic”, a spus Băsescu, la o dezbatere a Fundaţiei „Mişcarea Populară” la care a reluat tema redeschiderii minelor în România, cu argumentul că „nu putem trăi numai din servicii, numai în restaurante sau numai din Turism”.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 17 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic