Total Media News

Politic
Tariceanu anunta infiintarea Partidului Reformator Liberal PDF Imprimare
Joi, 27 Februarie 2014 21:40

    Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu anunţă, printr-un comunicat de presă, că a luat decizia de a înfiinţa Partidul Reformator Liberal (PRL), prin formarea unui comitet de iniţiativă, menţionând că "sute de persoane" l-au asigurat de sprijinul lor.

                                      

   "Sute de persoane m-au asigurat de sprijinul lor - persoane publice, reprezentanţi ai profesiilor liberale şi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai mediului academic, intelectuali şi oameni simpli care cred şi vor să se implice într-un proiect liberal autentic. Am decis înfiinţarea unui nou partid, Partidul Reformator Liberal, din două considerente. În primul rând, trebuie să-i aducem împreună pe toţi cei care cred în valorile şi principiile liberale. Contăm pe sprijinul celor care au convingerea că a venit timpul ca România să aibă pentru prima dată un preşedinte liberal", susţinte Tăriceanu într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Tăriceanu mai precizează că a luat decizia de a crea comitetul de iniţiativă pentru înfiinţarea Partidului Reformator Liberal, care va coagula şi va organiza la nivel naţional pe toţi care i se alătură.

"În perioada imediat următoare vom demara inclusiv constituirea grupurilor de iniţiativă locale", mai afirmă fostul premier.

Citeşte mai mult...
 
Preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, vicepreşedinte al PNLcere Congres extraordinar al USL pen PDF Imprimare
Vineri, 03 Ianuarie 2014 22:06

    Preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, vicepreşedinte al PNL, a anunţat că va propune în viitoare şedinţă a conducerii liberalilor organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu pentru funcţia de preşedinte al României, notează "Gândul".


    "Trebuie să clarificăm lucrurile. Dacă rămânem la guvernare şi în USL, trebuie să facem un congres comun PSD, PNL, PC, UNPR, şi mai validăm sau nu candidatura lui Crin Antonescu. Dacă nu rămânem în USL, ne apucăm de treabă singuri, ne încărcăm bateriile şi vedem cât putem obţine singuri. Ca să rămâi la guvernare, trebuie să ai un congres care să valideze obiectivele USL şi candidatul la prezidenţiale", a declarat Ţurcanu, citat de "Gândul".

      Afirmaţiile liderului PNL Botoşani vin în contextul în care candidatura lui Crin Antonescu pentru preşedinţie din partea USL este din ce în ce mai contestată în interiorul PSD.

 

Citeşte mai mult...
 
Briefing de presă susținut de premierul Victor Ponta, la finalul ședinței de Guvern 23 Decembrie PDF Imprimare
Duminică, 29 Decembrie 2013 19:50

                                                              

    Victor Ponta:

     Bună ziua, după cum știți, astăzi am avut ședința de guvern, în mod normal ultima din acest an,  însă pe perioada sărbătorilor, până pe data de 7 ianuarie, când va fi următoarea şedinţă de guvern, eu sau unul dintre vicepremieri vom asigura permanenţa la Guvern, în aşa fel încât, în orice moment, dacă este nevoie de decizii guvernamentale, acestea să poată fi luate indiferent de perioada de vacanţă. Voiam să spun încă o dată că astăzi am adoptat ultimele ordonanţe, hotărâri de guvern, memorandumuri, în mod sigur cea mai importantă decizie cu caracter politic şi simbolic este cea referitoare la acordarea a 90 de milioane de lei din fondurile bugetului României pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului de educaţie din Republica Moldova. Aţi asistat la momentul adoptării în şedinţa de guvern. La fel de important, însă, este faptul că am adoptat hotărârea de guvern prin care Ministerul Agriculturii are la dispoziţie 6 miliarde 300 de milioane de lei pentru plata cuantumului schemei unice de ajutor pe suprafaţă, evident bani care vor fi recuperaţi de la Uniunea Europeană în cursul lunilor ianuarie şi februarie. Este însă pentru prima dată când reuşim, dincolo de plata avansului, să plătim şi restul sumelor înainte de a începe campania de primăvară din 2014. Acest lucru asigură toate resursele financiare pentru agricultură şi în mod sigur se vor reflecta în rezultatele pe 2014 ale acestui sector. În rest, am făcut încă o dată o trecere în revistă, pe care am făcut-o de altfel şi de dimineaţă, legată de rezultatul excepţional al absorbţiei fondurilor europene, atât la agricultură, cât şi la fonduri de coeziune şi structurale, peste 5,5 miliarde de euro, bani nerambursabili, au intrat în România în anul 2013 şi, evident, anul 2014 trebuie să constate o creştere a acestor intrări, având în vedere nu doar faptul că toate programele sunt operaţionale, ci şi faptul că intrăm deja pe noul exerciţiu 2014-2020. Dacă mai sunt lucruri importante, vă rog să mă întrebaţi; dacă nu, în mod sigur o să vă urez sărbători fericite şi o să ne vedem pe data de 7 la şedinţa de guvern. 


Reporter: Revenind la acciza pe litrul de carburanţi şi având în vedere amânarea, dar şi comunicatul de astăzi al Fondului Monetar Internaţional, de unde va lua Guvernul banii sau prin ce măsură va acoperi scăderea din încasări, respectiv de 600 de milioane de lei, în urma acestei amânări?

Citeşte mai mult...
 
Premierul a luat masa cu familia regala vineri la Savârşin PDF Imprimare
Duminică, 29 Decembrie 2013 09:08

      Premierul a luat masa cu familia regală vineri la Săvârşin, însă Regele Mihai nu a participat


                  

       "Premierul Victor Ponta a luat masa cu familia regală în cea de-a treia zi de Crăciun la palatul de la Săvârşin, reşedinţa regală unde familia regelui îşi petrece în mod tradiţional sărbătorile de iarnă. Fotografia postată anterior nu s-a realizat cu aceasta ocazie, ci cu ocazia prânzului oficial dat cu ocazia aniversării Regelui Mihai, fiind postată din greşeală de echipa online. La masa de astăzi, MS Regele Mihai nu a participat, Casa Regală fiind reprezentată de către Principesa Margareta şi principele Radu", se arată într-un text postat pe pagina de Facebook a premierului de echipa acestuia.

       De asemenea, au fost postate două fotografii care îi înfăţişează pe premierul Victor Ponta, soţia acestuia, cei doi copii, Principesa Margareta şi Principele Radu.

Citeşte mai mult...
 
Lumea e deprimata, nu consuma entuziasm, puterea de cumparare a scazut. PDF Imprimare
Joi, 26 Decembrie 2013 17:17

           Mircea Dinescu a declarat pentru MEDIAFAX, duminică, la 24 de ani de la Revoluţie, că şi acum, din păcate, lumea este deprimată şi nu consumă entuziasm, iar puterea de cumpărare a scăzut, oamenii uitându-se la produse precum "la broasca cu păr şi la elefantul cu două trompe de la Antipa".

                

   Poetul, editoristul şi analistul politic Mircea Dinescu a afirmat că "Marx nu şi-a închipuit că după comunism o să urmeze din nou capitalism, un capitalism făcut de securişti şi de foşti activişti de partid".

   "Sigur că după 25 de ani, tinerii de atunci au mai adăugat încă 25 de ani, sunt toţi maturi, probabil că marea majoritate şi-au consumat entuziasmul destul de repede în primele zile sau în prima lună de atunci pentru că ce s-a întâmplat după aceea evident că nu avea cum să mulţumească pe nimeni", a afirmat acesta pentru MEDIAFAX.

   Totodată, Mircea Dinescu a subliniat că sistemul comunist românesc a fost greşit şi nu a avut legătură cu ceea ce înseamnă comunism, precizând că nici "capitalismul românesc nu seamănă cu cel din lumea occidentală, ci mai degrabă cu cel din America Latină (...) cu un strat foarte subţire de oameni foarte bogaţi şi cu un gol uriaş care a aruncat în aer clasa de mijloc care ar fi trebuit să existe până acum şi care nu există. Există oameni foarte bogaţi şi oameni foarte săraci", a adăugat analistul politic.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 19 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic