Total Media News

Cultura
Admiră colecția numismatică a Băncii Naționale a României pe mărcile poștale PDF Imprimare
Joi, 03 Decembrie 2015 14:24

      

    Continuând seria proiectului filatelic Colecția Numismatică a Băncii Naționale a României, Tezaure Monetare , lansat în anul 2014, Romfilatelia prezintă publicului cea de-a doua emisiune de mărci poștale dedicată valoroasei colecții din cadrul BNR, timbrele având astfel scopul de a oferi o cât mai completă imagine a istoriei circulației monetare în spațiul românesc.

 

   Purtând titlul sugestiv Colecția Numismatică a Băncii Naționale a României, Tezaure Monetare (II), emisiunea de timbre va fi disponibilă spre vânzare începând de vineri, 4 decembrie a.c., în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Mărcile poștale ale noii emisiuni vin în completarea celor de anul trecut și reproduc patru tipuri noi de monede regăsite în tezaurele monetare din colecția numismatică a BNR: monedele dacice de argint , monedele romane imperiale de aur, monedele poloneze de argint și ducații olandezi.

 

Citeşte mai mult...
 
atelierele Art Antipa PDF Imprimare
Miercuri, 07 Octombrie 2015 15:53

    Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi Belladona Art vă invită sâmbătă, 10 octombrie 2015, să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta, în cadrul atelierelor Art Antipa .


                    

   Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind în același timp și o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al copiilor.

Copiii cu vârste cuprinse între 4-7 ani sunt așteptați de la ora 10.00, iar cei cu vârste cuprinse între 8-14 ani de la 11.30.

    Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

 

Citeşte mai mult...
 
Picnic francofon la București PDF Imprimare
Marţi, 17 Martie 2015 13:10

             

 

    În acest an, luna francofoniei va fi marcată de un eveniment de talie națională, un picnic francofon, ce va avea loc în același timp, în 20 de localități din România.

    Scopul este de a reuni tinerii francofoni români cu personalitățile din lumea diplomatică, instituțională și de afaceri în vederea facilitării schimburilor de idei în ceea ce privește limba franceză, francofonia în România și de a promova multilingvismul. Momentul cheie al acestei prime ediții este marcat prin publicarea de haikuri în limba franceză în rețelele de socializare.

    Evenimentul va avea loc, marți, 17 martie, intervalul orar 12:00-15:00, la :

București - Casa Universitarilor
București – Şcoala Centrală
Iași – Institutul Francez Iaşi
Timișoara - Parcul copiilor
Cluj Napoca – Institutul Francez Cluj

 

Citeşte mai mult...
 
Lansare de carte la Muzeul ”Antipa”: Mihai Baciu, “Păsări din Delta Dunării” PDF Imprimare
Miercuri, 11 Martie 2015 18:59

 

                          

 

    Eco Chettusia și Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” vă invită la lansarea volumelor

             "Păsări din Delta Dunării"

                             și

 "Birds in your trip/ Le paradis d’oiseaux"

          scrise și ilustrate de autorul tulcean Mihai Baciu.

    Evenimentul va avea loc vineri, 13 martie 2015, la ora 18.00, la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și se va bucura de prezența campionului olimpic Ivan Patzaichin, a scriitoarei Ana Barton și a directorului executiv al Societății Romane de Ornitologie, Dan Hulea.

            „Am prins pasiunea pentru păsări odată cu munca mea ca şi ranger în Delta Dunării, apoi ca şi ghid în parcul Marquenterre din Franţa. Din această pasiune, de mulţi ani, am ajuns să trăiesc, să-mi găsesc calea în viaţă, și tot din această pasiune am început să fac fotografie de natură. Această carte s-a născut dintr-un vis și multă munc, și a prins contur după ce am adunat, în ani de zile, ploi şi ninsori, noroaie şi soare, poveşti şi multă răbdare... Însă, dincolo de toate sunt cei care vor răsfoi aceste pagini și care sper să  regăsească printre rânduri și imagini, o parte din ceea ce înseamnă fascinanta Delta Dunării”, declară Mihai Baciu.

 

Citeşte mai mult...
 
Petiţia împotriva timbrului literar poate fi semnată atât în mai multe librării cât şi on line PDF Imprimare
Duminică, 08 Martie 2015 21:12

                                             


   O petiţie împotriva timbrului literar, aflat în discuţie publică de aproximativ o lună, care poate fi semnată atât în mai multe librării din ţară, cât şi online, a fost iniţiată la sfârşitul acestei săptămâni, informează Asociaţia Editorilor din România (AER).

   Astfel, în librăriile Cărtureşti, Diverta, Humanitas şi Nemira sunt puse la dispoziţia tuturor celor interesaţi tabele nominale în care cititorii pot atrage atenţia politicienilor că România este singura ţară din lume care are o taxă pentru lectură, care tratează cartea în acelaşi mod cu sticlele de alcool şi pachetele de ţigări, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

   De asemenea, cei care nu se află în ţară îşi pot manifesta adeziunea faţă de această campanie semnând petiţia online, la adresa:

http://www.petitieonline.com/signature/spunem_nu_timbrului_literar/.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Cultura