Total Media News

Cultura
Se pare ca indragitul cantaret Stefan Hrușcă va concerta în România de sarbatorile de iarna PDF Imprimare
Luni, 06 Octombrie 2014 13:29

 

       Stefan  Hrusca va concerta  de sarbatorile de iarna  in Bucuresti


                                          

                                

    Se  pare   ca  indragitul  cantaret   Stefan Hrușcă    va  concerta în România  de  sarbatorile de iarna  dupa  ce    anul trecut, artistul a decis să le cânte românilor din Statele Unite și să nu onoreze niciun concert în România.

    Interpretul maramureșan de muzică folk și-a obișnuit fanii ca la începutul lunii decembrie să vină din Canada, acolo unde s-a stabilit imediat după Revoluție, și să colinde în toată luna cadourilor.

    Anul acesta, Ștefan Hrușcă revine în țara natală și va susține un concert de anvergură la Sala Palatului, pe 15 decembrie, continuând tradiția.

     Artistul va interpreta cele mai cunoscute colinde și vor fi cântate în maniera în care și-a cucerit fanii în cei peste 20 de ani de carieră.

Citeşte mai mult...
 
Concertul Sunetul Muzicii V – Editia a IV-a PDF Imprimare
Luni, 28 Iulie 2014 15:23

           Continuă a IV a ediţie a Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peleş din Sinaia, eveniment organizat de ExcesMusic şi Muzeul Naţional Peleş.

 

    Sâmbătă 2 august 2014, de la ora 17, în sala de concerte a castelului, vor evolua trei jazzişti de mare valoare: pianistul Mircea Tiberian – aniversatul Festivalului ICon Arts cu ocazia împlinirii a 40 de ani de carieră şi doi oaspeţi de origine americană, artişti stabiliţi în Europa: contrabasistul Chris Dahlgren şi percuţionistul John Betsch.

                                       Afisul concertului

Afisul concertului

Cei trei vor aduce muzica imaginaţiei infinite, în spaţiile istorice ale celui mai frumos şi vizitat castel românesc – Peleş.

Mircea Tiberian este pianist şi compozitor. A debutat în 1974 la Festivalul Internaţional de la Sibiu, iar între anii 1979-1981, a fost membru al Teatrului Muzical ‘Ion Vasilescu’ din Bucureşti. Apoi pînă în 1984, a lucrat în studiouri de înregistrări ca pianist și aranjator. Din 1984 pînă în 1986, este co-leader al cvartetului Mircea Tiberian – Liviu Butoi, între ’86 şi ’89, al grupului Opus 4, iar din ’89 pînă în ’90 este conducător al trio-ului ‘Labirint’, şi între 1991-1992, al ‘Romanian All Stars’.În perioada 1990-1993, este membru al ‘Romanian Big Band’, iar în anul 1998, co-fondator al Orchestrei Interzone Jazz.

A participat la diverse proiecte multi-media: Incursiuni (1996), Liniada (1999), Agnus Dei (2000) si a condus mai multe grupuri de jazz sub propriul său nume.A avut turnee în Statele Unite, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Cehia, Bulgaria, Grecia, fosta URSS, Siria şi România şi a cîntat împreună cu mari jazzisti ca: Tomasz Stanko, Nicholas Simion, Maurice de Martin, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Dan Mândrilă, Anca Parghel. Este profesor la Universitatea de Muzică din București, la secția de jazz pe care, de altfel, a si înfiinţat-o în 1990.

Este fondatorul şi coordonatorul Departamentului de Jazz din Bucureşti (începînd cu 1990 şi pînă în prezent) şi din Cluj (începînd cu 1996 şi pînă în prezent). Mircea Tiberian mai este şi autor ‘Curriculumului de Jazz’ pentru liceele de muzică din România. Printre premiile obţinute de invitatul nostru se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociaţia de jazz Napocensis, 2001), iar în aceste zile este artistul aniversat al Festivalului Internaţional ICon Arts.

Citeşte mai mult...
 
Un mare succes al pictorului Adrian Ghenie PDF Imprimare
Marţi, 15 Iulie 2014 15:33

    Născut în 1977 la Baia Mare, Adrian Ghenie este un „produs“ al Universităţii de Artă şi Design de la Cluj, el având primele expoziţii, ca şi Mircea Cantor, Victor Man, Șerban Savu şi alţi colegi ai săi din generaţia tânără de artişti plastici, la Galeria Plan B din Cluj pe care a şi creat-o împreună cu pictorul Mihai Pop.

                                               

   Referindu-se la fenomenul Ghenie, criticul de artă Pavel Șuşară a declarat pentru România liberă că: “Am primit tot soiul de întrebări şi provocări, am intrat şi în polemici pe facebook apărându-l pe Adrian Ghenie. Pentru că, din păcate, aşa suntem noi, românii, obinuiţi să nu ne bucurăm de anumite momente şi de succesul unora dintre compatrioţii noştri punând tot felul de întrebări subversive: “De ce a vândut o lucrare atât de bine?”

   “Cine e beneficiarul real şi păpuşarul din spatele tranzacţiei?” şi tot soiul de alte întrebări ostile şi parazite. Unii o spun din invidie şi gelozie, alţii din rea credinţă. Noi de fapt ar trebui să ne bucurăm de succesul lui Adrian Ghenie în artă, aşa cum ne bucurăm de cele ale Simonei Halep din sport. Noi ca popor, ca agregare socială, nu avem cine ştie ce succese, dar există, iată, câteva individualităţi care ar trebui să ne facă să ne mândrim de realizările lor.”

Citeşte mai mult...
 
spectacolul de teatru „Matrimoniale” PDF Imprimare
Joi, 26 Iunie 2014 12:35

          Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Teatrul NOTTARA vă oferă posibilitatea de a petrece o dupa-amiază de vineri deosebită.

     Vizitați Muzeul și expoziția temporară ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede și, cu biletul de vizitare, beneficiați de o reducere de 50% la cumpărarea a 2 bilete (1+1 gratis) la spectacolul de teatru „Matrimoniale”, care va avea loc vineri, 27 iunie 2014, de la ora 19.30, în Sala „George Constantin” a Teatrului NOTTARA.

                                      

  Pachetul După-amiază culturală în București face parte din proiectul educațional, interdisciplinar, ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede, organizat de către Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Banca Naţională a României.

Citeşte mai mult...
 
AVANPREMIERA spectacolului one man show ”IMAGINARIUM” PDF Imprimare
Luni, 12 Mai 2014 21:36

        Compania de Teatru Dan Puric vă invită Joi, 15 mai 2014, de la ora 19.00, la  AVANPREMIERA spectacolului one man show ”IMAGINARIUM”  în scenariul și regia actorului Tony Dumitrescu, la Sala Rapsodia, strada Lipscani, numarul 53.

                                               

     Membru în “Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric” de peste 10 ani, actorul Tony Dumitrescu alege ca prin elemente de pantomimă şi dans să trateze în one man show-ul “Imaginarium” tema iubirii. “Iubirea este cea care dă sens vieţii noastre, iubirea crează vise, speranţe, iluzii, ea îţi dezvăluie tot frumosul care te înconjoară, te ajută să atingi infinitul.” Tony Dumitrescu

 

Bilete și rezervări la Casa de bilete a Companiei de teatru “Passe-Partout D.P.”, str.. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 8 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Cultura