Total Media News

Financiar
Banca Centrală Europeană PDF Imprimare
Luni, 03 Septembrie 2012 19:48

      Banca Centrală Europeană (BCE), cu sediul la Frankfurt, în Germania, administrează moneda unică europeană, euro şi asigură stabilitatea preţurilor în UE.

De asemenea, BCE răspunde de definirea şi punerea în aplicare a politicii economice şi monetare a UE.

                               

    Banca Centrală Europeană (BCE) este una dintre instituţiile UE. Scopul său este:

  • să menţină stabilitatea preţurilor (adică să ţină inflaţia sub control), mai ales în ţările care utilizează euro
  • să menţină stabilitatea sistemului financiar, asigurându-se că pieţele şi instituţiile sunt supravegheate corespunzător.
Citeşte mai mult...
 
Cine este cel mai mare creditor al Irlandei, cel care pariază că economia statului insular va dudui. PDF Imprimare
Luni, 03 Septembrie 2012 19:21

       Mai multe fonduri controlau la sfârşitul primului semestru, potrivit calculelor Financial Times, obligaţiuni emise de Irlanda în valoare de 6,1 miliarde de euro.

Astfel, Franklin Templeton a devenit cel mai mare creditor privat al guvernului de la Dublin.

                    

    Pariul masiv pe recupererea economică a Irlandei aparţine şefului Franklin Templeton Global Bond Fund, Michael Hasenstab, unul dintre cei mai cunoscuţi investitori în obligaţiuni din SUA.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a eşalonat pe şapte ani datoriile TVR, CFR Marfă şi CFR SA PDF Imprimare
Duminică, 02 Septembrie 2012 17:20

    Datoriile fiscale ale contribuabililor care au de plătit peste 300 de milioane de lei la bugetul de stat vor fi eşalonate pe o perioadă de şapte ani, în această situaţie aflându-se Societatea Română de Televiziune (SRTV), CFR Marfă şi CFR SA, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Executivului.

                             

      "Guvernul a aprobat memorandumul prezentat de Ministerul Finanţelor Publice prin care se propune modificarea şi completarea OUG 29/2011 în sensul introducerii unei excepţii în ceea ce priveşte perioada de eşalonare, astfel încât să poată beneficia de eşalonarea la plata a datoriilor fiscale, pe o perioadă de şapte ani, contribuabilii care au datorii fiscale mai mari de 300 milioane lei", a spus Andrei Zaharescu.

 

Citeşte mai mult...
 
Indicatori monetari - iulie 2012 PDF Imprimare
Miercuri, 29 August 2012 13:24

     Masa monetară în sens larg (M3) a fost la sfârşitul lunii iulie 2012 de 221463,8 milioane lei. Faţă de luna iunie 2012 aceasta a crescut cu 2,1 la sută (1,5 la sută în termeni reali), iar în raport cu iulie 2011 masa monetară s-a majorat cu 8,3 la sută (5,2 la sută în termeni reali).

Citeşte mai mult...
 
O banca din Moldova a fost vinduta in patru secunde PDF Imprimare
Sâmbătă, 18 August 2012 14:40

     Unibank, una dintre cele mai mici instituţii financiare din ţara noastră are, de vineri 17 august, acţionari noi. Toate acţiunile au fost tranzacţionate la Bursa de Valori a Moldovei, în 22 de pachete mai mici de cinci procente, pentru care s-au plătit peste 230 de milioane de lei, s-au circa 18,5 milioane de dolari.

                     

     Tranzacţie surpriză. Vineri la Bursa de valori a Moldovei au fost vândute 100% din acţiunile Unibank. Operaţiunea s-a desfăşurat în două etape. Iniţial a fost vândut un pachet mic de doar 0,1% pentru a stabili preţul de vânzare, acesta constituind 378,87 de lei pentru o acţiune, aproape dublu faţă de cel nominal de 200 de lei.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 63 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie