Total Media News

Legislatie
Executivul a aprobat repartizarea unor sume ptr. amenajarea grupurilor sanitare in scoli PDF Imprimare
Marţi, 19 Septembrie 2023 17:27

                              Palatul Victoria

        
   HOTĂRÂRE DE GUVERN privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugete locale, prevăzute În bugetul Ministerului Educaţiei, pentru finanţarea în anul 2023 a unor cheltuieli de capital ale unităţilor de Învăţământ preuniversitar de stat
Executivul a aprobat repartizarea unor sume prevăzute în bugetul Ministerului Educației către bugetele locale cu scopul de a finanța lucrările de amenajare a grupurilor sanitare neconforme existente la ora actuală în unitățile de învățământ.
    Suma totală alocată este de 14,606 milioane lei, dintre care 4,673 milioane lei pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare în unitățile de învățământ preuniversitar de stat finanțate în anul 2022, iar 9,933 milioane lei pentru finanțarea unor lucrări noi de amenajare a unor grupuri sanitare conforme în unitățile de învățământ preuniversitar.
Citeşte mai mult...
 
H. prevede creșterea accesului la servicii de prevenție medicala PDF Imprimare
Marţi, 19 Septembrie 2023 17:22

                                          Guvernul României - Wikipedia

   HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate
   Hotărârea prevede creșterea accesului la servicii de prevenție ca urmare a faptului că, pentru serviciile medicale paraclinice, recomandate de medicii de familie în cadrul consultațiilor preventive din pachetul de bază sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate se pot suplimenta prin acte adiționale. Reducerea timpilor de așteptare, generați de epuizarea valorii de contract a furnizorilor de servicii medicale paraclinice, va conduce la depistarea, mai rapid, a afecțiunilor, efectul fiind atât creșterea șanselor de tratare a acestora în fazele incipiente, evitarea apariției complicațiilor, cât și reducerea cheltuielilor cu spitalizările și medicamentele inerente tratării afecțiunilor depistate cu întârziere, atunci când devin simptomatice.
Citeşte mai mult...
 
Părinții de gemeni, tripleți și multipleți vor avea beneficii în plus PDF Imprimare
Marţi, 19 Septembrie 2023 17:17
                             Guvernul României - Wikipedia

  HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.52/2011
   Părinții de gemeni, tripleți și multipleți vor avea beneficii în plus după ce Guvernul a adoptat normele metodologice de aplicare a OUG nr. 164/2022. Mai exact, actul normativ prevede suplimentarea cu 50% a indemnizației lunare pentru copiii născuți din sarcini gemelare, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil în condițiile prevăzute de lege.

 

Citeşte mai mult...
 
Se prelungește termenul până la care se poate cumpărăra vechime în muncă PDF Imprimare
Joi, 31 August 2023 17:45

              

31 august 2023

Comunicat de presă

Posibilitatea cumpărării vechimii în muncă necesară pensionării pentru limită de vârstă a fost prelungită până la sfârșitul anului 2024

Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice, document care prevede, printre altele, prelungirea perioadei în care se acordă posibilitatea cumpărării vechimii în muncă necesare pensionării pentru limită de vârstă, până la data de 31 decembrie 2024.

Astfel, persoanele interesate pot cumpăra vechime pentru o perioadă de cel mult 6 ani anterioară datei încheierii contractului de asigurare socială. Plata contribuţiei se poate face într-o singură tranşă sau în tranşe lunare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2024.

 

Citeşte mai mult...
 
Se modifica Codul penal PDF Imprimare
Vineri, 18 August 2023 16:46
                              Justitia logo vector free download - Brandslogo.net

1. PROIECT DE LEGE pentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal
    Proiectul de lege modifică art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal pentru punerea legislației naționale în acord cu prevederile art. 1 alin. (1) lit. a) din Decizia-cadru 2008/913/JAI a Consiliului privind combaterea anumitor forme și expresii ale rasismului și xenofobiei prin intermediul dreptului penal, ca urmare a transmiterii de către Comisia Europeană, la data de 19.04.2023, a scrisorii suplimentare de punere în întârziere. Prin acest document se comunică faptul că, după examinarea măsurilor de transpunere, se consideră că România nu și-a îndeplinit obligațiile care îi revin în temeiul art. 1 alin. (1) lit. a) din decizia-cadru.
    În acest sens, proiectul propune completarea art. 369 din Codul penal în conformitate cu cele solicitate de Comisie, astfel încât infracțiunea de incitare la violență, ură sau discriminare să poată fi reținută dacă făptuitorul a săvârșit elementul material indiferent dacă acesta a considerat ori nu drept cauze ale inferiorității unei persoane în raport cu celelalte pe baza criteriilor de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenență politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecție HIV/SIDA.
     Proiectul de lege a fost adoptat de Guvern și va fi transmis spre dezbatere și aprobare Parlamentului.

 

*

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 22

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2022
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Legislatie