Luni, 28 Martie 2016 17:30 |

Vineri a fost publicata ordonanta de urgenta care proroga termenele de depunere a declaratiei cu impozitul pe cladiri datorat la bugetul local si termenele de plata ale impozitului pe cladiri, terenuri ,mijloace de transport.
O alta prevedere normativa foarte importanta se adreseaza unitatilor administrativ teritoriale, ce pot solicita imprumuturi pentru cofinantarea cheltuielilor la proiectele sustinute din fonduri europene, cu termen de implementare 30 iunie 2016.
Ordonanta de urgenta cuprinde doua sectiuni distincte, astfel: a) prevederi privind identificarea unor surse de finantare pentru cofinantarea proiectelor finantate din fonduri europene; b) o modificare a Codului fiscal cu privire la prorogarea termenelor de depunere a declaratiilor privind impozitul pe cladiri si pe mijloace de transport la bugetul local, respectiv a termenului de plata pentru aceste impozite.
|
Citeşte mai mult...
|
|
Vineri, 26 Februarie 2016 17:30 |

Conform luju.ro , Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa revina la normalitate si sa le respecte acuzatilor prezumtia de nevinovatie, drept fundamental calcat in picioare ani de zile de parchetul cu cea mai jenanta rata de „succes” - peste 10% achitari definitive.
O directiva de ultima ora a Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene ii obliga pe procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi (foto) sa puna capat prostului obicei al defilarii inculpatilor in catuse prin fata camerelor reporterilor chemati sa aplaude "spectacolul anticoruptie", sa isi reconsidere limbajul tendentios folosit in comunicatele de presa si sa termine cu scurgerea in presa de casa a unor acte si interceptari din dosare nefinalizate, meteahna pentru care statul roman a fost condamnat nu o data de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
Parlamentul European si Consiliul UE au adoptat - la ultima sesiune plenara desfasurata miercuri, 20 ianuarie 2016, la Strasbourg - Directiva pentru consolidarea anumitor aspecte privind prezumtia de nevinovatie si dreptul persoanei de a fi prezenta in fata instantei in timpul procedurilor penale. Actul normativ reglementeaza modul in care trebuie respectat dreptul la prezumtia de nevinovatie in declaratiile publice si in comunicatele de presa ale autoritatilor cu privire la persoanele fizice supuse procedurilor penale. Articolele (3)-(5) din Directiva obliga statele membre sa-si ia masuri pentru a se asigura ca autoritatile publice nu se refera la persoanele suspectate sau acuzate ca fiind vinovate inainte ca vinovatia acestora sa fie legal stabilita, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.
|
Citeşte mai mult...
|
Joi, 19 Noiembrie 2015 08:43 |

Conform Gandul.info,Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că Legea votului prin corespondenţă, adoptată pe 28 octombrie, este constituţională, respingând astfel sesizările formulate de ALDE şi UDMR.
Judecătorii constituţionali au luat în discuţie două sesizări privind Legea votului prin corespondenţă, una înaintată de 30 de senatori şi o alta formulată de 50 de deputaţi.
În urma deliberărilor, Curtea Constituţională a respins sesizările de neconstituţionalitate formulate în cazul Legii privind votul prin corespondenţă, de modificare şi completare a Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, iar argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial.
|
Citeşte mai mult...
|
Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 20:07 |

Conform avocatnet.ro ,Impozitul pe cladiri se va calcula in functie de destinatia cladirii, adica rezidentiala sau nerezidentiala, si nu in functie de detinatorul ei (persoana fizica sau persoana juridica), cum se intampla in prezent. Schimbarea modului de impozitare va duce la cresterea si de pana la zece ori a taxelor pentru persoanele fizice ale caror locuinte sunt folosite in scopuri comerciale si nu pentru locuit.
Orice persoana care are in proprietate o cladire situata pe teritoriul Romaniei datoreaza anual un impozit, care se achita in contul bugetului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului (pentru Municipiul Bucuresti) in care este amplasata respectiva cladire.
Noul Cod fiscal, publicat recent in Monitorul Oficial si ale carui reglementari sunt programate, in marea lor parte, sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, stabileste un nou sistem de impozitare a cladirilor, potrivit caruia, impozitul pe cladiri se va calcula in functie de destinatia proprietatii--rezidentiala sau nerezidentiala-- si nu in functie de statutul proprietarului care detine imobilul (persoana fizica sau juridica), asa cum se intampla in prezent.
|
Citeşte mai mult...
|
Sâmbătă, 07 Martie 2015 17:19 |
CONSTITUTIA ROMANIEI :
Cap.2 DREPTURILE si LIBERTATILE FUNDAMENTALE
Art.31.- Dreptul la informatie
( 1 ) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatiede interes public nu poate fi ingradit.

Senatorii ţării au respins miercuri, 4 martie, cu 70 de voturi ale senatorilor PSD, PLR şi PC, din 107 prezenţi o iniţiativă legislativă prin care se cerea ca cetăţenii României să aibă acces gratuit la legile adoptate de legiuitorii ţării şi publicate în Monitorul Oficial.
Iniţiativa de modificare a Legii nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial (MO) al României aparţine senatorului independent Valeriu Todiraşcu. Acesta propunea eliminarea taxei nr. 4 plătită de cetăţeni pentru accesul la propriile lor legi publicate în Partea I a MO, în varianta de citire pe calculator, după consumarea celor 10 zile de acces gratuit on-line, de pe site-ul MO.
|
Citeşte mai mult...
|
|
|
|
|
Pagina 6 din 21 |