Total Media News

Legislatie
Confiscarea extinsă, posibilă doar pentru bunuri dobândite după 2012 PDF Imprimare
Vineri, 16 Ianuarie 2015 22:43


                                                   

   Curtea Constituţională (CC) a decis joi, în urma unei sesizări de neconstituţionalitate, că măsura confiscării extinse prevăzută în Codul penal este posibilă doar pentru bunurile dobândite după anul 2012, respectiv de la momentul intrării în vigoare a legii care prevede această măsură.

   CC a fost sesizată cu privire la neconstituţionalitatea dispoziţiilor articolului 112, indice 1, alineatul 2, litera a) din Codul penal, unde se menţionează că în cazul "infracţiunilor privind traficul de droguri şi de precursori" este posibilă confiscare extinsă.

    Curtea Constituţională, "cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.112 indice 1 alin.(2) lit.a) din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal", se arată în comunicatul CC.

 

Citeşte mai mult...
 
Portal de legislaţie la zi pe site-ul Ministerului Justiţiei PDF Imprimare
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 16:55

      Portalul de pe site-ul Ministerului Justiţiei care permite accesul la legislaţia actualizată a fost lansat.

                            

                                                        

    Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat, miercuri, la Sighişoara, lansarea portalului care permite accesul la legislaţia actualizată.

    "Noi cerem oamenilor să cunoască legea, dar în acelaşi timp le pretindem să plătească pentru cunoaşterea legii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, fiecare român trebuie să aibă acces gratuit la tot ce înseamnă legislaţie actualizată. Este posibil începând de astăzi (miercuri n.r.) acest lucru, pe site-ul MJ, fiecare cetăţean va găsi tot ce înseamnă act normativ emis după 1989, într-un format, spunem noi, prietenesc, care să-i permită să găsească ceea ce îşi doreşte", a spus Cazanciuc.

 

Citeşte mai mult...
 
acte normative publicate in monitoare oficiale in perioada 11 - 14 august 2014 PDF Imprimare
Miercuri, 20 August 2014 19:45


                                                      

   Hotararea Guvernului nr. 668/2014 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 47/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 597, din 11 august 2014.

  • Numarul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei este de 318 posturi finantate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului economiei. Din numarul maxim de posturi, 83 de posturi se utilizeaza pentru reteaua de promovare comercial-economica externa
  • Termenul de intrare in vigoare: 11 august 2014

   Hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului in Cauza Ostace impotriva Romaniei a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 601, din 12 august 2014.

  • Curtea declara cererea admisibila in ceea ce priveste capatul de cerere intemeiat pe art. 8 din Conventie si inadmisibila pentru celelalte capete de cerere si hotaraste ca statul parat trebuie sa ii plateasca reclamantului, in termen de 3 luni de la data ramanerii definitiva a hotararii 5.000 EUR (cinci mii euro), plus orice suma ce poate fi datorata cu titlu de impozit, pentru prejudiciul moral si 3.000 EUR (trei mii euro), plus orice suma ce poate fi datorata de reclamant cu titlu de impozit, pentru cheltuielile de judecata;
  • .............................
Citeşte mai mult...
 
ICCJ stabileşte că prescripţia răspunderii penale este o instituţie autonomă faţă de cea a pedepsei PDF Imprimare
Luni, 14 Aprilie 2014 21:45

      Un complet de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, luni, că prescripţia răspunderi penale reprezintă o instituţie autonomă faţă de instituţia pedepsei şi a admis în acest fel o sesizare a Curţii de Apel Bucureşti prin care această instanţă cerea lămuriri privind aplicarea legii penale mai favorabile în cazul prescripţiei.

                                                 

  ICCJ a dezbătut sesizarea făcută de CAB, secţia 1 Penală, în dosarul 530/303/2013 - un dosar de înşelăciune -, prin care s-a solicitat pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept vizând aplicarea legii penale mai favorabile în cazul prescripţiei răspunderii penale, respectiv dacă prescripţia răspunderii penale reprezintă o instituţie autonomă faţă de instituţia pedepsei.

Citeşte mai mult...
 
Legea privind GRUPA I de munca, PROMULGATA PDF Imprimare
Joi, 26 Decembrie 2013 18:02

         Zeci de mii de persoane vor ieşi la pensie mai repede. Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea care le dă dreptul persoanelor care au lucrat în condiţii grele de muncă să se pensioneze mai devreme.

 

  Aproximativ 65.000 de români se află în această situaţie, iar printre ei se numără muncitori din domeniul mineritului, siderurgiei sau căilor ferate.

  Principiul legii este că, în cazul grupei I de muncă, un an efectiv de lucru va fi calculat ca un an şi jumătate de vechime.

  Spre exemplu, dacă un contribuabil a lucrat 10 ani în condiţii grele, va putea ieşi la pensie la 60 de ani, în loc de 65 de ani.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 7 din 21

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2022
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Legislatie