Total Media News

Invatamant
Universitatea din București – cea mai bună universitate românească din regiune în QS PDF Imprimare
Miercuri, 15 Iunie 2016 11:55

 

       

                    


   Universitatea din București este cea mai bine clasată instituție de învățământ superior din România în QS Top 200 universități din Țările în Curs de Dezvoltare din Europa și Asia Centrală (EECA).

     Cea de-a treia ediție extinsă a Clasamentului QS: Țările în Curs de Dezvoltare din Europa și Asia Centrală (EECA) a fost lansată astăzi, 14 iunie 2016, de QS Quacquarelli Symonds, analist global asupra învățământului superior.

    Ediția din 2016 a clasamentului EECA include 200 de universități din 21 de state, cu 50 mai multe decât ediția precedentă. În clasament apar 11 universități românești, dintre care 5 universități noi în clasament, România beneficiind de ediția extinsă din acest an. Universitatea din București rămâne cea mai bine clasată instituție de învățământ din România, crescând cu patru locuri și ajungând pe locul 32 în regiune. În clasamentul Top 50 regional au fost incluse și celelalte universități din cadrul Consorțiului Universitaria: Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj – Napoca – locul 36 (de la locul 41), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – locul 49 (de la locul 51)  și Universitatea de Vest din Timișoara – locul 59 (de la 58).

 

Citeşte mai mult...
 
Facultățile Universității din București își prezintă ofertele la Zilele Porților Deschise PDF Imprimare
Miercuri, 20 Aprilie 2016 14:01

                        

    În perioada 18 – 22 aprilie 2016, Universitatea din București îi invită la Zilele Porților Deschise  pe toți liceenii care se pregătesc pentru admiterea la facultate. În cadrul evenimentului, elevii vor putea cunoaște oferta educațională a Facultăților Universității din București pentru anul 2016 – 2017 și vor putea beneficia de servicii de informare, orientare și consiliere pentru alegerea facultății.

   Liceenii vor putea participa, în aceste zile, la numeroase activități, precum: prezentări ale programelor de licență și master pentru diversele specializări, cursuri deschise, vizite ghidate în sălile de curs, în sălile de lectură și în laboratoarele facultăților, discuţii cu cadrele didactice, studenţii și masteranzii facultăților, expoziții, conferințe și ateliere.

 

Citeşte mai mult...
 
Înscrieri la competiția internațională Global Enterprise Experience 2016 PDF Imprimare
Miercuri, 27 Ianuarie 2016 15:21

 

                             

   University of Wellington din Noua Zeelandă anunță deschiderea înscrierilor pentru concursul internațional

            Global Enterprise Experience 2016

, care se va desfășura în perioada 31 martie – 21 aprilie 2016.

      La competiție sunt invitați să participe toți studenții interesați să-și dezvolte aptitudini în domeniul afacerilor internaționale, managementului inter-cultural, antreprenoriatului social, dezvoltării economice sau comunicării afacerilor.

    Participarea la concurs se face în echipe mixte care cuprind membri din toate țările înscrise în concurs. Fiecare participant se poate înscrie individual sau alături de un partener de concurs. Înscrierile se fac online, prin completarea formularului de aici, până la data de 17 martie 2016. După înscriere, fiecărui participant i se va solicita să trimită o biografie pe baza căreia va fi plasat într-o echipă de concurs.

 

Citeşte mai mult...
 
Rectorii a cinci universităţi cer 6% din PIB pentru educaţie PDF Imprimare
Duminică, 15 Noiembrie 2015 12:42

                                        


   In  timp ce  mediul  economic  SEMNALEAZA  ca  sistemul  de  invatamint  NU  DA  SOCIETATII  CEEA  CE SE CERE ,ci  creeaza  pe  banda  oameni  cu  Diplome   care  NU  PREA  STIU  SA FACA  CEVA  UTIL  SOCIETATII,

   Rectorii celor mai mari universităţi româneşti au anunţat, sâmbătă, la Alba Iulia, că vor 6% din PIB pentru educaţie, autonomie universitară stabilită prin lege, clasificarea pe categorii a instituţiilor de învăţământ superior şi finanţare în funcţie de aceste categorii.

   Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, într-o întâlnire cu presa, că membrii Consorţiului "Universitaria” au dezbătut problemele învăţământului românesc şi au elaborat împreună o rezoluţie cu mai multe solicitări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Citeşte mai mult...
 
Invatatorii care predau disciplina de educatie fizica trebuie platiti suplimentar PDF Imprimare
Vineri, 16 Octombrie 2015 15:21


                   


     Dintotdeauna   invatatorul  tinea si  orele  de  sport  la  clasele  primare.

     Invatatorul  era  platit  sa  tina  un  numar  de  ore  la  clasa  - printre care  si  orele  de  sport.

     Daca  Justitia  a  hotarit  ca  Invatatorul  nu  trebuie  sa  tina  aceste  ore , ci  trebuie  un  profesor  de  sport,  Rezulta  ca  :

- invatatorul  va  tine  mai  putine  ore  ,.....deci  ar   TREBUIE  sa  primeasca  un  salariu  mai  mic.

     "Cadrele didactice care predau in invatamantul primar nu pot fi obligate sa predea copiilor si disciplina de educatie fizica si sport.

   Orele de sport pentru invatamantul primar trebuie tinute de profesori cu studii superioare de specialitate, potrivit legislatiei in vigoare.

    Curtea de Apel Iasi a aprobat verdictul de admitere al Tribunalului Iasi intr-un dosar al USLIP Iasi, in ceea ce priveste plata suplimentara a orelor de educatie fizica si sport pentru invatatori, in sedinta din 23.09.2015:

    Decizia Curtii de Apel Iasi arata ca aceste prevederi fac parte din Legea Educatiei Nationale, art. 263, alin 7 si trebuie respectate.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 8 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant