Total Media News

Mediu
Cu ce se va inlocui timbrul de mediu ( probabil ) PDF Imprimare
Marţi, 04 Aprilie 2017 12:53

 

                                    

 

          Confom  mediafax.ro, proiectul elaborat de Ministerul Mediului privind înlocuirea timbrului de mediu, obţinut în exclusivitate de MEDIAFAX, autorităţile propun introducerea a şase abţibilduri colorate, care să facă distincţia între autoturisme în funcţie de nivelul de poluare al acestora.

Acest proiect propune ca pentru autovehiculele electrice şi cele cu motoare hybrid (electric + alt carburant) să fie alocat un abţibild de culoare verde, numerotat cu cifra "0", aceste vehicule fiind considerate cel mai puţin poluante.

A doua categorie ar urma să fie cea a maşinilor cu motoare pe benzină, Euro 5 şi Euro 6, construite după anul 2011, care ar urma să primească un abţibild de culoare albastră, numerotat cu cifra "6". În aceeaşi categorie ar urma să fie şi camioanele şi autobuzele cu motoare pe benzină fabricate după întâi ianuarie 2017.

Conform clasificării din proiectul elaborat de Ministerul Mediului, în cea de-a treia categorie, căreia ar urma să i se aloce un abţibild de culoare galbenă, numerotat cu cifra "5", se încadrează autoturismele cu motoare diesel, Euro 5 şi Euro 6, fabricate după 1 ianuarie 2011, cele cu motoare pe benzină Euro 4, fabricate între 2006 şi 2010, autoutilitarele diesel fabricate după anul 2011 - Euro 5 şi 6, vehiculele mari cu motoare pe benzină Euro 4, camioanele, autobuzele şi autocarele cu motoare diesel Euro 6, fabricate după anul 2014, şi cele cu motoare pe benzină, Euro 5, construite între 2009 şi 2013.

 

Citeşte mai mult...
 
Se caută voluntari pentru plantarea a un milion de copaci! PDF Imprimare
Luni, 27 Iunie 2016 16:53


           

    Ne-am propus să fim primii români care vor planta 1.000.000 de copăcei simultan! De aceea noi, echipa de voluntari

      „Plantăm fapte bune în România”

, ne căutam colegi cu care să contribuim constructiv la creșterea suprafeței împădurite a țării și la protejarea pădurilor.

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, toamna aceasta lansăm o mobilizare civică în masă pentru a proteja și crește pădurile din România. Pentru acest obiectiv ne căutăm colegi în proiect, după cum urmează: câte un coordonator de judeţ, 4 coordonatori regionali, câte un coordonator de voluntari pe județ, șefi de parcele în ziua de plantare, 3 fundraiseri din Bucureși, 2 comunicatori din București şi 1 administrator de platformă online.

Până pe 27 august, trimite-ne CV-ul și o scurtă motivație, pe adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Sperăm să te avem alături de noi în echipă!

Pe 24 octombrie desfășurăm cea mai mare acțiune de împădurire din țara noastră: 30 de județe vor împăduri simultan 1.000.000 de copăcei pe terenuri cu probleme din afara localităților (agricole degradate, cu risc de alunecare, supuse fenomenului deșertificării) sau pe terenuri din interiorul orașelor unde este necesară prezența a cel puțin unui arbore. Ulterior, vom și îngriji arborii pe o perioadă mai mulți ani, până ce se atinge maturitatea plantației sau a copacului plantat individual.

 

Citeşte mai mult...
 
SCHIMBAREA CLIMEI aduce VREME EXTREMĂ PDF Imprimare
Duminică, 07 Februarie 2016 10:49

 

            


    2015 a fost cel mai călduros an înregistrat vreodată. Numai în India și Pakistan valurile de caldură fără precedent au luat mii de vieți. California a fost lovită de cea mai cumplită secetă din ultimul mileniu, iar în Oceanul Pacific are loc unul dintre cele mai intense fenomene „El Nino” de când se efectuează măsurători. Acum zece ani, cercetătorii nu se puteau pune de acord dacă planeta se încălzește sau se răcește. Astăzi, dovezile incontestabile i-au convins până și pe cei mai sceptici că „încălzirea globală” nu mai este doar terenul de joacă al ecologiștilor.

     Roxana Bojariu, climatolog la Agenția Națională de Meteorologie: „Toate aceste observații vin să aducă informații ca într-un puzzle și piesele puzzle-ului nu pot fi îmbinate altfel decât cu această imagine a încălzirii globale, oricât ai încerca”.

 

Citeşte mai mult...
 
NASA’s Super Guppy Gives Mars-Bound Spacecraft A Lift PDF Imprimare
Marţi, 02 Februarie 2016 21:37

 

                

 

   Today the Orion capsule, NASA’s spacecraft designed to bring humans to Mars, starts its next phase of development at Kennedy Space Center. The remarkable part is that just this morning, that large spacecraft was at NASA’s Michoud Assembly Facility in New Orleans.

    In order to carry Orion from New Orleans to Cape Canaveral, NASA recruited their Super Guppy aircraft. The Super Guppy has a cargo area that is 25 feet tall, 25 feet wide and 111 feet long. The jumbo plane can carry over 26 tons worth of cargo and is often used by NASA to ferry large components around the country that would take too long (or be impossible) to ship by land or by sea.

    The Super Guppy’s history dates back to the Apollo program. It was used in the 1960’s to carry parts of the Saturn V rocket from California to Florida. The other option NASA had was to ship rocket stages through the Panama Canal, which would often take weeks or months longer.

 

Citeşte mai mult...
 
Cei mai periculoşi 10 VULCANI din lume PDF Imprimare
Duminică, 10 Ianuarie 2016 09:58

  

     Vulcanologii susţin că pe Terra există o serie de vulcani care, dacă ar erupe puternic în viitorul apropiat, ar duce la moartea a milioane de oameni, deoarece în apropierea lor au fost construite oraşe întregi.

     Zece dintre cei mai activi vulcani din lume prezintă un risc real de erupţie în următorii 100 de ani, iar asta ar pune în pericol viaţa a câtorva milioane de locuitori. Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au realizat o listă a celor mai periculoşi vulcani.

      1. Iwo Jima, Japonia. În pericol: Japonia, Filipine, coasta Chinei, Shanghai, Hong Kong

În subsolul insulei japoneză Iwo Jima se află o acumulare de magmă care se dezvoltă continuu şi creşte câte un metru la fiecare patru ani. Insula Iwo Jima este cu aproximativ douăzeci de metri mai mare decât era în 1945 ca urmare a creşterii camerei de magmă de dedesubt.

 

...................................

          

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 6

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Mediu