" Ca urmare a informațiilor lansate în spațiul public referitoare la antrenorii aflați sub contract cu cluburi din Liga 1 și care nu dețin licențele necesare rolului pe care și-l asumă și pentru o mai bună informare a opiniei publice, Federația Română de Fotbal și Școala Federală de Antrenori fac următoarele precizări:

  • Articolul 59 alin. 3 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede că „Persoanele autorizate să ia loc pe banca de rezerve sunt înscrise în raportul de arbitraj şi trebuie identificate înainte de începerea jocului. Aceste persoane trebuie să respecte următoarele reguli:

a) Pe rând, o singură persoană este autorizată să comunice instrucțiuni tactice din suprafața tehnică;
b) Oficialii şi jucătorii nu au dreptul să iasă din suprafaţa tehnică;
c) Antrenorii şi celelalte persoane prezente în suprafaţa tehnică trebuie să rămână aşezaţi pe bancă şi să aibă un comportament adecvat.

Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar Directorul Tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați) antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului”.

Conform art. 20 alin 2 litera a) din Regulamentul privind Statutul Antrenorului, la nivelul Ligii 1, antrenorul principal trebuie să fie posesor al licenței UEFA PRO, antrenorul secund cel puțin al licenței UEFA A, iar antrenorul cu portarii cel puțin al licenței UEFA B și al unei diplome care să ateste specializarea ca antrenor pentru pregătirea portarilor.